![]() |
Instalacija Windowsa bez dvd drive-a
Daklem, windowsi su mi se na laptopu skroz pobrisali, a dvd drive mi neradi, pa me zanima mogu li se ikako instalirat bez dvd drive-a ili možda na instaliram na drugom laptopu, pa ubacim u ovaj ili bilo šta pomagajte..
|
Citiraj:
ili How to install Windows from USB- WinSetupFromUSB with GUI Lets make it easy |
PowerISO->Tools->Create Bootable USB Drive. Uz to ti je potreban min. 4Gb usb stick i iso image winsa.
|
Hvala obojici, budem ovu metodu sa power iso pošto ga imam već instaliranog :)
|
Ovo, što ti je baja predložio, je bolje i jednostavnije.
|
Ma prekomplicirano, samo sa 7zipom raspakiraš instalacijski ISO na NTFS particiju USB diska ili sticka :).
|
Stick je obićno formatiran u FAT32, a formatirat ga u ntfs i da pri tome bude bootabilan i aktivan, nije baš jednostavnije od onog programa. U microsoftovom tool-u samo odabereš iso image, odabereš stick i pustiš ga da napravi svoje. Ne zahtjeva nikakvu interakciju, osim next, next, next ...:D
|
Citiraj:
Kako može uopće bootat bez toga :stoopid: |
treba ti .iso + win to flash i bok.
|
ja sam radio sa win to flash i ovim microsoftovim toolm i sve bude ok al kad treba kreirat particije ne napravi mi onu sistemsku od 100mb i dalje ni makac. sa cd-a uredno sve odradi. win7 ultimate je u pitanju bez sp1. gdje griješim? kad radim xp na usb istim alatima sve prolazi ok
|
pa ne znam šta možeš fulat kod next - next - finish :D
|
Citiraj:
|
je ok je jer spržen radi savršeno, probao sam skinut još verzija i uvijek isto, neće kreirat particiju od 100Mb da ga jebeš :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
CMD > diskpart (clean i sve ostalo) > bootsect > extract i tek mi tada radi,,, :kafa: EDIT: Citiraj:
|
Citiraj:
jbg, nemrem sve pobrisat, puno podataka na D particiji... |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:31. |