PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Monitori, tipkovnice i miševi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=52)
-   -   Razer NAGA- problem kod startanja windowsa (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=228896)

dabomba 10.02.2012. 09:59

Razer NAGA- problem kod startanja windowsa

Nabavi sam novu razer nagu,instalacija drivera prošla u redu,miš radi odlično ali problem je što ga winsi ne detektiraju kod podizanja sistema.
Moram ga ručno odpojiti i ponovo spojiti i tek tada ga windovsi vide.
Napominjem da se to dešava na svakom USB portu.
Što bi trebalo podesiti u Winsima da riješim taj problem,malo mi je bed prilikom svakog paljenja kompa vaditi i ponovo spajati miša od 600 kn.
OS je WIN 7 64 bit.

QuidZz 10.02.2012. 10:27

- Stavi novi Firmware
- U biosu imas opciju ( nezz kako se tocno zove ) pise ti nesto slicno USB mouse - keyboard on pa to stavi na enabled.
- Pogledaj ovu temu

Javi jel pomoglo :)

:chears:

dabomba 13.02.2012. 17:08

Citiraj:

Autor QuidZz (Post 2097375)
- Stavi novi Firmware
- U biosu imas opciju ( nezz kako se tocno zove ) pise ti nesto slicno USB mouse - keyboard on pa to stavi na enabled.
- Pogledaj ovu temu

Javi jel pomoglo :)

:chears:

Novi Firmware nije pomogao, a u biosu neznam gdje da eneblam točno,ploča je intelova DP 35 pa ako može malo više informacije, da ne shebem nešto....

QuidZz 13.02.2012. 17:17

Nisam imao tu plocu pa neznam tocno..

Trebalo bi ti izgledat ovako:

USB controller - Enabled
USB 2.0 controller - Enabled
USB keyboard support - Enabled
USB mouse support - Enabled

EDIT: Imao sam Razer Lachesis-a i isti problem. Rijesio sam ga update-om fw

dabomba 15.02.2012. 13:42

Sve što je bilo u biosu vezano uz USB uključio,odnosno bilo je uključeno i nula bodova,ništa....
Pa dali je moguče da nešto sa mišem ne valja,inače kada je komp u slip modu,znači sve je ugašeno,dirneš miša i normalno sve radi ok,i miš se upali normalno,jedino sa podizanjem winsa miš samo trepne i dalje ništa.
Nema baš dojmova usera o nagi na ovom forumu,ili nitko nema nagu ili se nitko ne žali na ovog miša.

QuidZz 15.02.2012. 14:28

Hm...
- ukljuci ga u neki drugi USB port pa vidi onda
- provaj na drugom kompu...
- ak bude ista stvar na drugom kompu nosi ga na garu.

dabomba 24.02.2012. 12:25

Evo mišonja se vratio sa servisa i i nakon testiranja utvrdili da se miš ponaša onako kao bi i trebao,nikakvih problema kod startamja računala nije bilo.
Jučer sam insalirao nove drivere i mišonja se kod mene opet ponaša kao i prije servisa.
dakle nije do miša,nije ni do drivera,a nije ni do Winsa jer mora zasvjetliti prije nego se Winsi počnu dizati.
Pa u čemu je onda problem? Jel moguče da mu intelova ploča DP35DP ne odgovara odnosno da je bios več zastarjeo a novog updatea više nema za tu ploču.
Svaki prijedlog je dobrodošao.:chears:

dabomba 12.03.2012. 12:26

Samo da javim da mišonja radi savršeno na drugom računalu,dakle problem nije bio riješen jer nitko nezna zbog čega na intelovoj DP35DP ploči radi navedene probleme,testiran je barem na 10 računala i sve je bilo OK,jedino na jednom zeza.

Pupo 12.03.2012. 13:37

A da probaš bez drivera? Il da si kupiš USB kontroler pa da u njega uštekaš miš? Nije neka investicija, a možda će ti početi ok radit.

dabomba 14.03.2012. 11:25

Da ,vidiš toga se nisam sjetio,budem probal,čisto zbog znatiželje,jer na drugom računalu radi bez greške pa bi lagano moglo biti i do toga.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:21.