![]() |
Alibaba.com?
Upit dali je netko kupovao preko ove stranice?
Imaju i nekakav servis Escrow za plaćanje,nešto poput Paypala? Zainteresiran sam za jedan proizvod,pa ako netko kupuje preko njih,slobodno me može PM-at! |
Pitaj clana bluzer
|
Citiraj:
No, najjednostavnije ti je kontaktirati prodavatelja i s njime dogovoriti uvjete. |
Evo kontaktirao jednog sellera pa čekam odgovor.
Koliko u prosjeku čekate na povratnu informaciju? Na ebayu mi stiže u roku par sati najkasnije... I hvala ekipi koja se javila sa informacijama na PM! |
ja sam malo surfao na tu temu i koliko vidim ima jako puno
prevara, čak i Gold seller varaju. općenito puno više prevara nego ioffer ili ebay. bar sam ja takav dojam stekao. |
Citiraj:
Kao i svugdje, od Ebaya, Alibabe pa do PcEkspert trznice, sve ovisi i o buyeru i o selleru. |
Citiraj:
u svakom slučaju treba biti oprezan. |
Znači al plaćat je najsigurnije preko paypala,nađem dobrog sellera i on mi šalje ponudu prek paypala?
|
Za vas koji ste kupovali, da li se svi drže uvjeta minimalne količine? Ima li šanse da uzmem samo 10, 20kom nečega ako je minimalna količina 100 ili 200?
|
Yep, prilično striktno. Imaš i zaseban servis gdje prodaju i na manje, ali onda cijene nisu više te...
|
Koji servis, može adresa? Znam da masa stvari s Alibabe završi na Ebayu, ali ovih stvari nema - valjda nema neke potražnje za to.
Tražim elektrode za elektrostimulatore napravljenje od karbonizirane gume - onakve kao u bolnicama, koje nisu samoljepljive i mogu se nebrojano puta koristiti za razliku od onih samoljepljivih. |
|
Citiraj:
Naravno, uvijek se postavlja pitanje shippinga, ali... |
Ma ja sam probao jednu stvar kupit s te stranice,al mi se neda sa hebenim čajenima natjeravat.Jedva sam ga nagovorio da mi sliku pošalje, i to mi je krivu poslao..A ima sve one njihove oznake za naj naj naj.
Čim uzimaš na malo,odma te žele zajebat. I na ebayu me top rated zajebo,tak da više nikom ne vjerujem. |
pozz!! odlucila sam narucit nesto preko alibaba.com pa me zanima dali na vece cijene se dbije carina.jer preko ebay-a preko 160kn se dobije carina!! sto se tice narucivanja preko ebay-a nikad nisam bila prevarena uvijek mi stvari dođu na vrijeme!! nadam se da ce i ova stranica biti ok :)
|
Na sve pošiljke izvana preko 160kn ide PDV i carina (ovisi o vrsti proizvoda) po zakonu, znači neovisno o prodavaču/trgovini.
|
A i mislila sam da je tako!! Sad jedino se dog s selerom da na paket stavi da je manje od 160kn !!
|
Citiraj:
|
Citiraj:
naravno bilo je tu stvari od 0,80$ pa preko 140 $... bitna je stavka da prodavac oznaci gao GIFT ... smanjuje mogucnost carinarenja !!! |
Pozdrav..moze mala pomoc...kupio sam nesto na aliexpress..naime.cijena je bila mala i predpostavio sam da se seller zeznuo za cijenu...kupio sam i sad mi je dosla poruka od sellera da se zeznuo u cijeni kako sam i pretpostavio...predlaze mi da ponovno narucim ili trazim refaund ili ce on izgubit puno novaca...kraj narudbe mi stoji da ceka isporuku i sat odbrijava sa pet dana a toliko je rok dabon posalje proizvod ili ce bit automatski otkazana narudba....e sad kaj ovo zadnje znaci tocno...kaj mi je pametno napravit ili mozda najbolje nista...jel meni sad mora poslati..ako ima tko da pomogne...hvala
|
Tuži ga Alibabi. To što je on falio cijenu je njegov problem. Ti si platio po toj cijeni i živo ti se hebe što se on zahebo.
|
Citiraj:
|
Ima netko iskustva sa ovima
http://www.aliexpress.com/item/2013-...882661475.html http://www.aliexpress.com/item/2013-...882825605.html Po cijeni bi se dalo zakljuciti da se radi o nekoj prevari? |
Zar ti zaista misliš da će netko prodavati mob po 14$, a seller nema feedbacka? Nije li ti to imalo sumnjivo?
|
Jako sumljivo:goood:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Pozdrav, da li je tko naručivao neke veće stvari sa alibabe ili negdje iz kine? Mislim na strojeve, konkretno zanima me nešto ovakvo: link
Znači prilično veliko i teško. Koliko je sigurno naručivati tako nešto, koliko otprilike košta poštarina, koliko treba da dođe do nas... sve informacije dobrodošle. |
Kinezi su ti jako nepouzdani, tako da uvijek kada naručujes 10 puta provjeri. Ja sam na alibabi tražio dobavljače, i kada ih provjerim nekoliko, izganjam cijenu, onda to prepustim agentu u kini koji sve riješi za %. Je skuplje ali puno jeftinije nego da dobiješ ciglu.
Možda se može i preko alibabe direktno, vidim da imaju neku zaštitu kupca, ali nisam nikada probao. |
Fala za info. Imaš nekog pozudanog agenta za preporučit?
|
Moj punac često otamo naručuje neke dijelove za strojeve, naručio si je skoro cijeli sustav za solarne panele šta mu je trebalo..i uvijek dobije i nikad nije imao problema, iako nije nikad naručio nešto ovako veliko..što se tiče vremena jednom je dobio daljinski u roku 5 dana..nikome nije bilo jasno kako :D valjda mu se sve dobro poklopilo..obično se čeka kao sa ebeja..10-14 dana
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:22. |