![]() |
vlasnici nf7-s...
dokle vam ide fsb? meni prime izbacuje grešku vec na 201 !?!?
bez problema mogu stavit 13x200 @1,82v i to je bilo stabilno 4 sata (vise mi se nije dalo cekat) a vec na 11x205 (ili nest slicno preko 200 fsb) izbacuje grešku u prvih 5 min... |
nemoj se žalit gle moj FSB!
digni voltažu na matičnoj, onaj mali cooler dovoljno hladi. kakve su ti postavke (latencije) RAM-a? si flasho BIOS? |
Stavi MantaRay XT BIOS od Tic Taca pa onda probaj, vjerujem da ce ti pomoci.
BTW gdje je proizvedena ploca (China, Taiwan)? |
bios je vec manta rays xt-oc bios (mislim da je d26)
inace case temp (to je valjda nb) je nikadf veci od 25-26 cpu maax 40 |
mislim da ti je to zbog rama. koji ti je kingmax i koje su ti latencije i volaza
|
Citiraj:
Probaj napravit vdd mod sa olovkom pa onda udri po FSB-u http://www.overclockers.com/tips1078/ |
samo bios na mantarays xt i fajrunt,nikakvi modovi,nikaj drugo.....
|
mema je kingmax hardcore 500 (hynix d5 cipovi), latencije su by spd. tako da mislim da to nije problem
nb je na opip mlak, gore je ona zujalica @5v, zamijenil sam pastu i kopče na njoj. na mu dodam stuje? - trenutno je na defaultu |
pa naravno to si već trebo dignut, digni za 0.05V pa ak neće radit za 0.1V
|
Citiraj:
|
budem to probal al tek u petak
javim reze onda |
Priem ti izbaci grešku zbog pad anapona na procu.
Meni je bila ista fora. Prvo digni napon na NBu i na procu pa onda vidi i da stavi RAM na 2,9V |
nis ne pomaze, stavim najveci napon za nb, dignem vdimm, vcore, i na 10x210 ni minute stabilno na prime-u. neznam sta da radim...(ak mogu opce kaj)
|
alternativa ovom biosu bi bila? mislim da je on kriv jer tu i tamo zasteka kod bootanja (malo poslije onog zvuka maticne, taman kad bi trebal detektirat drajvove. istestirs memeu i nspise frekvu proca) i nece nigdje ni u bios ni nis...
|
Citiraj:
1.tica tac bios 2.zalman na northbridgeu i mislim da bi to mogao biti jedan od vecih uzroka 3.memorija u slotu 3 i 2 4. napon za memoriju povecan mada prije prve dvije promjene to nije utjecalo na rezultat |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:10. |