![]() |
Kako blokirat internet promet a zadržat FBzero
Kao što piše u naslovu.
Kćerci sam nabavio X10 mini pro. Pošto je na simpi blokirao bi joj nekako internet, ali da zadrži mogućnost Facebook Zero. Internet bi koristila, ali samo u WiFi-u. Mob sam uzeo preko ebaya UK. Da li će FBzero raditi ili to nema veze sa operaterom tj. samo url u browser i vozi? EDIT: X10 mini pro je na Eclairu (2.1) |
Ako uređaj nije zaključan na njihovu mrežu, radit će, kao što je navedeno, to je samo link...
Za android uređaje postoji firewall kao i za kompove, samo uređaj prije toga treba rootati (ako već nije)... Više informacija ovdje. Nakon toga instalirati DroidWall i podesiti ga, tj izgasiti sve što joj ne treba (sync, gmail) i ostaviti samo browser. I to bi trebalo biti to :) Napomena: Nemam SonyEricsson, pa je ovo samo teorijska uputa, ne preuzimam nikakvu odgovornost ako nešto pođe krivo :D |
Ako misli koristiti net samo na wifiu, možeš obrisati APN za internet i isključiti data promet. Čak i da upali data, neće moći na net preko operatera jer nema podešen APN.
Wifi radi neovisno o ovome i moći će pristupati svim stranicama kao i 0.facebooku sve dok je u dometu mreže. |
0.fecebook neradi na wirelessu.
|
Citiraj:
|
Jebat ga onda, 0.face mu na wirelessu nikada neće raditi, a to je ono što on želi. Neka mu dijete surfa na m.faceu i mirna Bosna - i tako je to wireless - a 3G neka blokira ako ga ne želi.
Avast AV ima firewall (uz root jasno) koji odvojeno regulira wifi/3G, ali ne može filtrirati promet po vrsti već samo po aplikacijama. |
U čemu je problem uopće? Neka za gprs promet obriše konekciju da se može spajat samo preko wifia i gotovo. Stavit wifi točku u fejvoritse da se sam spaja i to je to.
Ovako ja to na nokii imam, doduše na symbianu al vjerujem da ima bar neka slična opcija i na androidu. Odem u meni, Povezivanje->Odredišta->Internet(pristupne točke) i tu imam izlistano poznate wlan mreže s prioritetom te TM HR Internet na kraju koji je za gprs/3g spajanje i ako neželim da uopće postoji mogućnost da se mobitel spoji na net preko gprs samo obrišem tu TM HR Internet pristupnu točku il stavim password il promjenim neki parametar |
Čovjek želi (kako sam ja to skužio) da mu kćer može ić na 0.facebook preko gprsa (pošto je besplatan) a preko wifia da može normalno surfat (jer je besplatan), pošto ne želi uzimat podatkovni paket. Znači dok nije na wifi-u ide samo na besplatni facebok zero a kad se spoji na wifi surfa normalno. Samo brisanje apn-a ili na neki drugi način onemugićivanje gprs (mobile data) prometa neće funkcionirat jer se na taj način ubije i facebook zero, za koji se koristi gprs promet ali je isti besplatan, za druge stranice nije i to na nekoj simpi i slicno košta po 5 kn za 100kb. Može onemugićit sinkronizaciju i ostale stvari ali pošto je to android sigurno će neki data promet ići (na symbianu recimo vjerojatno nebi, osim ako ga sam iniciraš preko browsera i slično). Uglavnom prilično zeznut zadatak koji se po meni može riješit samo preko nekih firewall aplikacija u kojoj bi dobro definirao pravila...
|
Brvo Njuskalo.
Lijepo si do u detalje objasnio točno što želim. Znači, aktivan 3G i mobilni internet zbog zero fejsa i mms poruka, a sa blokom na ostali internet promet, a na wifi-u bi trebala imati full feature pošto nema troška. Pitanje: ima li kakv firewall koji ide na ne rootni mob? Ako ima da li bi ovakav setup šljakao bez da se mob spaja na mobilni internet? Firewall sa nekim on/off widgetom pa da ga se pali i gasi ovisno da li je spojen na gprs ili wifi. U firewallu postaviti blok na sav promet, osim na 0.facebook.com Ajmo sad, prijedlozi za app.... :) :) :) @xlr .... zero Fejs mi ne treba na WiFi-u kada tamo može na normalni fejs. ;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:23. |