PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kućišta i napajanja (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=57)
-   -   3.5 kučište za disk sa 2 usb-a??? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=228062)

KR-DI 26.01.2012. 10:36

3.5 kučište za disk sa 2 usb-a???

Gdje ima tak nešto za kupiti, naime trebam 3.5 kučište za disk, ali da ima barem 2 usb porta (može i tri), pogledao sam na večini HR prodavaonica hardwera, ali niš ne mogu pronaći, pa ako netko slučajno zna gdje ima to za kupiti bio bih zahvalan....

Thx....

P.S. Mogao bi biti i HDD dock.....

coconut 26.01.2012. 10:53

Zašto 2 usb priključka?

Old Iggy 26.01.2012. 11:14

Citiraj:

Autor KR-DI (Post 2084374)
Gdje ima tak nešto za kupiti, naime trebam 3.5 kučište za disk, ali da ima barem 2 usb porta (može i tri), pogledao sam na večini HR prodavaonica hardwera, ali niš ne mogu pronaći, pa ako netko slučajno zna gdje ima to za kupiti bio bih zahvalan....

Thx....

P.S. Mogao bi biti i HDD dock.....

Ako misliš istovremeno spojiti isti disk na dva računala preko USB-a, nemoj, to je puno kompliciranije nego što ovako izgleda.

KR-DI 26.01.2012. 11:17

Imam 2 TV i oba imaju usb-ove. Pošto je svaki u drugoj sobi, namjeravam složiti znači da s svakog Tv-a možeš pristupiti disku (znači disk s 2 usb-a), da ne trebam svaki puta seliti disk s jedne sobe u drugu kada želim nešto gledati nešto s diska ili snimati na disk (jer mi to već ide...)...

P.S. ili ako netko zna kako to izvesti na drugačiji način, bio bih zahvalan...

Old Iggy 26.01.2012. 11:30

Citiraj:

Autor KR-DI (Post 2084407)
Imam 2 TV i oba imaju usb-ove. Pošto je svaki u drugoj sobi, namjeravam složiti znači da s svakog Tv-a možeš pristupiti disku (znači disk s 2 usb-a), da ne trebam svaki puta seliti disk s jedne sobe u drugu kada želim nešto gledati nešto s diska ili snimati na disk (jer mi to već ide...)...

P.S. ili ako netko zna kako to izvesti na drugačiji način, bio bih zahvalan...

Istovremeni block-level pristup disku s više uređaja nije moguć bez implementacije nekog clustering mehanizma. Posebno kad je zapis u pitanju, možeš imati gadnu korupciju diska.
Ili neki file-level pristup (NAS) ili više diskova.

KR-DI 26.01.2012. 12:33

Evo malo gledam NAS-ove, ali pošto se baš ne snalazim u tim vodama, niš ne kužim, pa plizz ako netko zna koji NAS je dobar za navedeno da mi stavi preporuku...

Thx...

Old Iggy 26.01.2012. 12:58

Citiraj:

Autor KR-DI (Post 2084485)
Evo malo gledam NAS-ove, ali pošto se baš ne snalazim u tim vodama, niš ne kužim, pa plizz ako netko zna koji NAS je dobar za navedeno da mi stavi preporuku...

Provjeri prvo da ti TV-i podržavaju NAS pristup diskovima.

Sinac 26.01.2012. 14:33

Spajanje USB diska i 2 TV-a istovremeno vjerojatno bi rezultiralo paljevinom možda i sva 3 uređaja. Sam USB priključak i standard NE PODRŽAVA dva master uređaja na jednom slave uređaju, ne mogu 2 TV-a pristupati jednom USB disku, kako zbog narušavanja prioriteta protoka podataka, tako i zbog kratkog spoja naponskih vodova USB-a. Za takvo spajanje postoje USB switchevi kojih kod nas nema u prodaji ili se pojave tako rijetko da se rasprodaju dok kažeš switch :D.

KR-DI 26.01.2012. 22:23

Ok, znači USB switch bi mogao biti u redu....

Old Iggy 27.01.2012. 09:39

Citiraj:

Autor KR-DI (Post 2084946)
Ok, znači USB switch bi mogao biti u redu....

Vidi da li ti uopće treba ili je prebacivanje kabela na aktivnu konekciju dovoljno.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:08.