PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Monitori, tipkovnice i miševi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=52)
-   -   VGA kabel za Samsung (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=227798)

dtomas 20.01.2012. 21:48

VGA kabel za Samsung

molim vas, ako imate kabel viška za Samsung CRT monitor, a da je ispravan i da vam ne treba, poklonite ga ili mi ga prodajte za razumnu količinu kuna.

Imam monitor kojem kabel nedostaje (namjenjen poklanjanju s računalom), al teško da ću naći baš za taj model pa... kakav god da imate, molim, ponudite.

Hvala!

Nikky 20.01.2012. 23:35

A kabel se spaja na monitor preko konektora ?
Odeš u Chipoteku i kupiš VGA kabel za 20 - 30 Kn.

Wolverine 21.01.2012. 11:22

Citiraj:

Autor dtomas (Post 2080058)
molim vas, ako imate kabel viška za Samsung CRT monitor, a da je ispravan i da vam ne treba, poklonite ga ili mi ga prodajte za razumnu količinu kuna.

Imam monitor kojem kabel nedostaje (namjenjen poklanjanju s računalom), al teško da ću naći baš za taj model pa... kakav god da imate, molim, ponudite.

Hvala!

D-Sub kabel je D-Sub kabel, nije on vezan za marku i model monitora.
Kao što je Nikky rekao, odeš u trgovinu i uzmeš kabel.

dtomas 23.01.2012. 23:57

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 2080300)
D-Sub kabel je D-Sub kabel, nije on vezan za marku i model monitora.
Kao što je Nikky rekao, odeš u trgovinu i uzmeš kabel.

S jedne strane je VGA koji ide na grafičku, ali s druge strane ide mali bijeli jednoredni konektorčić direkt na PCB. Takav kabel se isto može kupiti?

Wolverine 24.01.2012. 00:26

Čekaj malo ima li monitor na sebi VGA utor ili ne?
Koji je monitor uopće u pitanju?

njuskalo 24.01.2012. 02:05

Pa stari crt monitori uglavnom nemaju vga konektor, tak da mu vjerojatno treba kabel koji se ne moze kupit bas... Iako je meni to uvijek izgledalo ko da se kabel uopce ne moze istekat iz monitora...

coconut 24.01.2012. 05:54

Bit će da je u pitanju monitor koji ima fiksni vga kabel. Rješenja su 2:
1. odnijeti monitor u neki TV servis ili nekome tko zna lemiti, neka skrati postojeći kabel/stavi novi
2. kupi novi monitor (bolje rješenje obzirom da su CRT monitori izumrla vrsta)

Wolverine 24.01.2012. 08:48

Citiraj:

Autor njuskalo (Post 2082462)
Pa stari crt monitori uglavnom nemaju vga konektor, tak da mu vjerojatno treba kabel koji se ne moze kupit bas... Iako je meni to uvijek izgledalo ko da se kabel uopce ne moze istekat iz monitora...

Znam to, pa i sam sam imao par takvih monitora. No on je u startu onda fulao pitanje :)

Tu se ekipa nateže a lik nit je objasnio što mu treba niti za koji monior.
To što njemu treba kupit ovak u nekoj trgovini neće. Eventualno neki RTV servis ili ebay.

dtomas 24.01.2012. 19:28

ajoj...

pitanje je više nego jasno.

Imam monitor (ispravan) ali mu nedostaje kabel. Originalni je tko zna gdje...
Dakle, meni odgovara neki drugi VGA kabel koji god jer ću ga ja (znam to napraviti) zalemiti na pcb.

U servis neću jer takvih kablova ima more po šupama (uostalom) kao i CRT monitora.
Monitor slažem za poklanjanje i ne želim si nabijati dodatne troškove. Tako i onako sve to zezanje previše košta...

Ako netko od vas ima takav kabel ili zna tko ga ima i ne treba mu, ja sam tu.

Hvala!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:18.