![]() |
Dear Esther
“A deserted island… a lost man… memories of a fatal crash… a book written by a dying explorer.”
Dear Esther je eksperimentalna Source Engine modifikacija izbačena još 2008. godine koja se trenutno prerađuje za prodavanje na Steamu. Ova igra je posebna po tome što nema klasičan gameplay, nego se on svodi na šetnju misterioznim otokom i slušanje pripovjedača. Monolozi pripovjedača dolaze nasumičnim odabirom, tako da igrač sam povezuje priču. Datum izlaska je 14. veljače. c/p http://dear-esther.com/ |
Molio bih te samo da staviš link na izvor ovog teksta. :)
|
Gameplay (ili sto vec :D)
|
Šta bi to bilo? Benchmark sa pričom? :D
|
meni se sviđa, nešto za opuštanje. :)
|
Citiraj:
http://www.hcl.hr/forum/index.php?topic=14350.0 |
|
Meni je bio dobar doživljaj, priča je lako probavljiva ali je upečatljivo prezentirana.
Inače bi si Skyrim a i ostali mogli odrezati šnitu od špilja, "level" dizajn je na visokoj razini. Preporuka ako možete sat i po u komadu laganim tempom šetati i slušat inserte iz pisama, u suprotnome bolje preskočite ovaj naslov. |
Je, spilja je jako dobro napravljena, a pogotovo potok koji teće niz nju, krasno...
I neznam jeli tko primjetio kako igra radi u cca 200fps, a grafika je bolja nego u večini novih igri koje na mojoj kanti skapavaju... Strašno, strašno za nas koji bacamo lovu na grafičke kartice a developeri sasvim sigurno namjerno rade neoptimizirane igre. Ova igra je jako očit primjer. Fuj. |
@sh0kre:
Da, igra mi prekrasno zgleda i radi na mojem 3 godine starom lapu. Ispolirali su taj Source engine do amena, da ga bar više igri koristi... |
Sta se grafike tiče, igra izgleda bolje od Skyrima (bez modova) a vrti mi se na 3 puta više FPSa... oko 200.
Skyrim kad nakeljiš hrpu modova za razno razne hi res texture izgleda odlično al onda je to slide show. Malo SSova za one koji ne misle prošetat otokom i odslušat monologe: |
ovo prelijepo izgleda,i bolje od Skyrima,ne mogu vjerovati da je to Source engine
ja bi to odigrao,svidja mi se nacin igre i prica,no jel engleski tezi za "probaviti" u smislu koristenja manje poznatih rijeci i izraza ? |
Nije problem u engleskom, nego su svi ti monolozi random i onda moraš sam slagat priču...
Nasmijalo me kako su sve biljke zapravo 2D teksture i vrte se za tvojim pogledom, dobar trik. |
Dear Esther grafika+ skyrim+ dobra tj. zanimljiivija prica od skyrimove = odlican rpg
Ontopic: Koliko otprilike traje igra, a da tu i tamo stanes i divis se krajoliku? |
Ne više od 2 sata.. a da bi se divio krajoliku nemoraš puno ni stajat jer ionak nemožeš trčat nego se svodi na polagano hodanje.
|
meni je to sporo hodanje dizalo tlak, pa sam uključija sv_cheats 1 i noclip da se brže krećem u svijetu. Uglavnom, tužna pričica, depresivan krajolik, odlične scene.
|
Evo i mene sa otoka, kojih 2 sata sam bio tamo
Brutalna grafika, zanimljiva prica, tjera te naprijed da vidis sta ce dalje biti. Sve u svemu vrlo dobro za jednom preći, izdiviti se grafici i izbrisati. |
Evo i šaljive recenzije za sve one koji ne namjeravaju ili ne mogu igrati igru.
http://max.tportal.hr/Dear-Esther-Video_10793_0__0.aspx :roller: |
Citiraj:
sat hrvatskog jezika u malom |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:47. |