![]() |
Gigabyte 6600 bez Temp. Senzora
Evo kupio sam grafićku prije par dana i na žalost nema temp. senzor. Jel ima koji način da ja očitam njezinu temperaturu???
|
s nekim potenciometrom (ako ima dojavu topline)
|
Valjda bi mogel fleshat modani bios kak je slućaj kod albatron 6600gt
|
ja sam isto morao flashat modani bios na svojoj GT
|
svi 6600 čipovi imaju temp senzor, samo je disablean u biosu...
za otključati monitoring trebaju ti programi za flashanje biosa kartice (npr. nV Flash) i za modanje biosa (npr. NiBiTor)... uz to ti treba i jedna disketa, koju ćeš morat formatirat da bude bootabilna.... podrobnije informacije o postupku možeš naći na siteu MVKTech. |
Thanks, I'll see what I can do.
|
Ej pajo, odokuda ti BIOS za svoju grafu?
|
Nemam 6600, nego 6800, ali zar princip nije isti?
Sa nVflash-om napraviš backup postojećeg biosa, kojeg kasnije #1 kopiju sačuvaš ako išta pođe po zlu, a #2 modaš sa NiBiTor-om, te kasnije ponovno sa nVflash-om flashas taj modani bios na grafu. I da ne bi bilo nismo znali, prije bilokakvih akcija, dobro prouči upute i nemoj srljati u nepoznato ;) |
Imam programe, kako modam bios da ima temp. senz. sa NiBiTor-om?
|
ovdje je sve lijepo objasnjeno i opisano: http://www.ocia.net/articles/tempmonitoring/page1.shtml
i to je za 6600 GT, za obicne 6600 neznam |
EVO, IMAM TEMP. MONITOR !!!!!! YEEEE !!!!!
Pomogao mi je Ivan_1, sredio sam ono sa XIV32 hex editorom. Temperatura joj je na 52 idle, a u full loadu oko 65 celzijevih, barem tako piše. Hvala svima na pomoći !!!!! |
Citiraj:
|
1. skini nvflash utility sa http://www.mvktech.net/
2. napravi bootabilnu disketu i ekstrahiraj sadržaj nvflasha 3. zbootaj stroj i pokreni program upisavši sljedeće: "nvflash -b tvojbios.rom" (on će ti spremit bios u taj fajl) 4. U vindozima iskopiraj i preimenuj taj .rom fajl kamo i kako oćeš 5. pokreni xvi32 i otvori iskopirani i novoimenovani fajl. http://www.chmaas.handshake.de/delph...2.htm#download 6. klikni "find" i upiši string koji trebaš naći. pazi da tražiš hex a ne text string 7. vidjet ćeš da ti on nađe i označi taj string 8. klikni "replace" i upiši string koji piše na dnu posta 9. izađi iz xvi32 i sejvaj promjene 10. iskopirani, preimenovani te editirani .rom fajl (npr. novibios.rom) vrati na onu disketu s početka priče. Obavezno si ostavi originalno bios na toj disketi. ako si ga nekim slučajem popušio, ponovno ga izvuci prema točki 3. 11. opet zbutaj stroj s diskete i upiši: "nvflash novibios.rom" i pristani na sve kaj traži 12. to je to. u properties-u grafičke pojavit će ti se temperatura ------------------------------------------------------------------------ otključavanje temperaturnog senzora na NVIDIA BIOS-u Otvori Bios file sa HEX editorom. Potraži stavku: 10 0A 01 11 Promijeni je u: 00 0A 01 01 Temperaturni limit je do 145oC. Zasad ovo radi na masu grafulja. |
Ja sam mislio da je "xvi32" neka caka, ovo sve sam vec probal napravit, a uostalom to je tocno ono kaj napravi i nibitor koji takodjer ima built-in HEX editor...
Izgleda da mi je senzor bas fizicki sjeban :fuming: :rambo: Hvala na trudu... |
Vrat bios koji je si dobio (original) sa grafom i probaj ispočetka... ako več nisi.
|
možda bolje da flasha sa movim originalnim biosom od leadteka, koji može modat za temp monitor poslije
|
Ma probal sam sve, orginal, sparkle,asus,palit...sad imam sparkle ultra, clock je na 500/700, gore je zalman vf700AlCu a u kucistu je uragan i PNH(prst na hladnjak) mi govori da je sve hladno...
A nema ni "stress transition L1-L2" ni artefakata kaj god kombiniral i kolko god ju zatlacil... |
E ljudi sorry kaj ot-am , al kak se ono zove 6600Gt chip
|
Citiraj:
|
thx
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:35. |