PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Posao stoljeća aka moje novo "monitorče" (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=22756)

Isus 09.07.2005. 03:54

Posao stoljeća aka moje novo "monitorče"

1 privitaka
Napokon sam si spasio oči i nabavio si pošteni monitor.
Vidi sljikicu.
Zamjenio 15" relisys TE555 s iiyama vision master pro 454 (19") 133Khz.

A sad najbolje platio 700kn!:D:D Star je 2 godine radi ko nov a tak i izgleda.:D:D još kad ga obljepim s crnom folijom će izgledat još opasnije.

Ak ovo niej bio savršeni posao onda neznam kaj je bilo :D:D

Visage 09.07.2005. 04:04

Re: Posao stoljeća aka moje novo "monitorče"

Citiraj:

Originally posted by Isus Napokon sam si spasio oči i nabavio si pošteni monitor. Vidi sljikicu. Zamjenio 15" relisys TE555 s iiyama vision master pro 454 (19") 133Khz. A sad najbolje platio 700kn!:D:D Star je 2 godine radi ko nov a tak i izgleda.:D:D još kad ga obljepim s crnom folijom će izgledat još opasnije.
Ak ovo niej bio savršeni posao onda neznam kaj je bilo :D:D

Cestitam.

Vjerovali ili ne, slucajno kad sam vidio taj monitor bio mi je jako sumnjiv dizajn iz proslosti. I onda sam negdje citajuci o toj firmi
saznao da je ideja potekla od filma Electric Dreams.

Na casnu slovo skoro sam isao u Gamu (tad su je imali) kupiti isti
samo da gledam sa nostalgijom tu ljepotu.

Nadam se da nece biti kvara jer mada daju dobru sliku na servisima ih nije bilo malo.

EDIT : ugradjeni zvucnici su sramota. To nije ni za sluzni aparat jednog poljskog miša. Nikakvo ljepljenje folije da ti nije palo na pamet, pa prekrasan je ovakav, unistice se ekspresivna esencija objekta ako se stavi folija. To ni Duško Lokin da mu pada citav dan perika sa glave nebi na takvu ludu ideju dosao.

Okani se toga !

Isus 09.07.2005. 04:09

da znam daih je bilo na servisima ali koliko sam ja gledaopo raznim siteovima na servisima su završale u roku prvih nekoliko mjeseci, ako nisu tada završile nisu nikada i više manej su sve imale sjenu kod teksta i na to sam jako pazio kad sam ga testirao

edit:
Pa nije monitor televizor da koristim "zvučnike" kaj su na njemu.

Folija je plastična folija iz Buahaus ai već sam stavljao tetse promjerke na monitor i izgleda OPASNO!

Visage 09.07.2005. 04:16

Citiraj:

Originally posted by Isus
da znam ali koliko sma ja gledao na servisima su završale u roku prvih nekoliko mjeseci. Ako nisu tada završile nisu nikada.
Pogledaj EDIT gore u mom postu.

A za servis stima. Previdjeh da si spomenuo 2 godine.

Dvije stvari su me kopkale bas u Gami...

Taj monitor i kuciste koje je Tor prodavao davno (uteklo mi) Avance... :o

I Yama i kuciste su se prodavali bas u isto vrijeme i zajedno iscezli.

Isus 09.07.2005. 04:22

a ja sam mail poslo onak tek informativno kad mi je bubno cjenu ( bila je nešto viša od one kju sma platio) pao sma na dupe prodao ljevi bubreg i otišao istetirati monitor i odepao ga doma.

Zvučnike nisam ni spojio jer smisla nisma vidio.

Jelc 09.07.2005. 10:40

Ajde da si se konačno riješio 15" monitora, još je samo AMD-jac ostao sa takvim:)

munst0r 09.07.2005. 21:21

Pih... 15" je luksuz za mene... :)

tor 09.07.2005. 21:40

Mrak minitor, nema što...
Čestitam na prinovi:D

RAK 09.07.2005. 21:48

Lijep monitorčić.

Čestitam.

Ali nemoj previše očekivati. To je njihov najlošiji model. Ima problema sa geometrijom i konvergencijom. Osobito u donjem dijelu.Isto tako niti boje nisu vrhunske.

Uglavnom, lijepu si stvar kupio. Osobito mi se sviđa dva ulaza i USB HUB koji zna biti vrlo koristan.

Bubba 09.07.2005. 22:30

Citiraj:

Originally posted by RAK
Ali nemoj previše očekivati. To je njihov najlošiji model.
Promijeni dobavljaca tripa. Vidis da ti skodi.

Tooma 09.07.2005. 23:03

Citiraj:

Originally posted by Bubba
od RAKA trazim da mi svecano obeca da cu moc gledat kad bubbin sig bude primjenjiva na samog bubbu:D

Jozo 09.07.2005. 23:09

Izjava je u najmanju ruku smijesna.

:clap:

Codiac 09.07.2005. 23:39

kao sto sma reko jako ljepi monitorcek :)

ali tek kada vidi njega onda cu se uvjeriti
:D

CatKiller 09.07.2005. 23:55

Citiraj:

Vrlo argumentiran odgovor potkrijepljen odgovorajućim statističkim podacima, bravo Bubba (Erdeljan ?!) . :rolleyes:

Black Dragon 10.07.2005. 00:17

... nešto ti je mutna slika na monitoru :D

ako ćemo po fotki :clap:

BrunoZG 10.07.2005. 00:27

Bome i ja sam svog 15 inchera zamijenio prije 3 dana.

ne tak jeftino baš al nije loše.

Samsung 997MG 19' CRT

Bubba 10.07.2005. 00:30

Citiraj:

Originally posted by CatKiller
Vrlo argumentiran odgovor potkrijepljen odgovorajućim statističkim podacima, bravo Bubba (Erdeljan ?!) . :rolleyes:
Licemjerni CatKilleru, znam da je tesko otrgnuti se od zanimanja pravobranitelja u kojem potpuno eksteritorijaliziras Gorana (no dobro, vec odavno znamo da su neki jednakiji od drugih ovdje), ali ako te uistinu zanima tema, na internetu imas pregrst informacija o monitoru. A premisu sam postavio...

knezigor 10.07.2005. 01:08

Citiraj:

Originally posted by Black Dragon
... nešto ti je mutna slika na monitoru :D

ako ćemo po fotki :clap:

Ma ja mislim da je to zato kaj ga nije očistil....
Ali ima tome lijeka!!!!!
Povuci par puta iz pete i dobro ga zahračkaj:D i da vidiš kako se pojavljuje kristalno bistra slika:D :D
Kaj ne Rak?!!!???
NHF:beer:

Visage 10.07.2005. 01:43

Re: Posao stoljeća aka moje novo "monitorče"

Citiraj:

Originally posted by Isus Ak ovo niej bio savršeni
posao onda neznam kaj je bilo :D:D

Evo i potvrde kad sam spomenuo retrofiliju :

*1* , *2* , *3* , *4*

Masina se inace zvala Pinecone Personal Computer i bila je zapanjujuce multimedijalna. Cak je imala i poseban mikrofon za kalibraciju i optimiziranje akustike. Nije lose za 1984. :)

UPOZORENJE > ovo te ceka ako budes tapetirao monitor :

http://i79.photobucket.com/albums/j1...r/017-ISUS.gif

Tooma 10.07.2005. 01:44

Citiraj:

Licemjerni CatKilleru, znam da je tesko otrgnuti se od zanimanja pravobranitelja u kojem potpuno eksteritorijaliziras Gorana (no dobro, vec odavno znamo da su neki jednakiji od drugih ovdje), ali ako te uistinu zanima tema, na internetu imas pregrst informacija o monitoru. A premisu sam postavio...
nije stvar ni u monitoru, ni u branjenju, ni u catkilleru ni u raku

stvar je u tome da su tvoji odgovori cesto provokacija i da vjerujem niko na forumu ne vidi razloga za to, a vjerujem da su rjetki oni kojima to pase i kojima barem jedanput nisi diga zivac

ljudski je grijesit pa ako se rak i zajeba za monitor moga si mu to tako jednostavno rec

ako nisi nikad u zivotu pogrijesija onda je sve ok ali ako jesi onda bi moga prestat jebat ljude na forumu i prestat sebe smatrat izabranim
barem takav dojam ostavljas

tor 10.07.2005. 10:28

Re: Re: Posao stoljeća aka moje novo "monitorče"

Citiraj:

Originally posted by Visage
Evo i potvrde kad sam spomenuo retrofiliju :

*1* , *2* , *3* , *4*

Masina se inace zvala Pinecone Personal Computer i bila je zapanjujuce multimedijalna. Cak je imala i poseban mikrofon za kalibraciju i optimiziranje akustike. Nije lose za 1984. :)

UPOZORENJE ! >>> ovo te ceka ako budes tapetirao monitor <<<

Legendo, ove tvoje sličice će uči u anale foruma.:D

RAK 10.07.2005. 11:15

Fulao sam. So what?. To se zove brzopletost. Znam što mislim a na kraju sasvim drugo ispadne.

Monitor se prilično često kvari. Ne bi očekivao od takvog modela. Niti njegova cijev nije blistava. Ipak je to DiamondTron. Samim time geometrija i konvergencija nisu na visini. Stvar se vremenom rapidno pogoršava. Ne pomaže niti to što je kratak.

Stalak na mojem se nalazi ekran ima "multimedijalne" sadržaje i samo podešavanje slike pa se ne može skinuti. To možda nekome nije problem ali se strahovito klima i pri tome škripi.

Stoga je taj model najgora moguća kupnja kada se kupuje novi. Vjerujem da ga nikada ne bi kupio za sebe, ali za 700 kn...

A Bubba odlazi sa ovog foruma. Dobrovoljno ili prisilno. Ili ja odlazim. To što se sada dotaknuo mene nema nikakve veze. Samo je pretjerao. Ne dozvoljavam da se ikoga ovdje maltretira. Previše se ljudi žalilo na njegovo ponašanje da bi zatvarao oči pred time. Priznajem da sam trebao ovako reagirati odavno, pa sam se poklopio ušima, iz ne znam kojih razloga. Ako se takvo ponašanje bude ovdje toleriralo, nije niti meni mjesto ovdje. Ima još foruma gdje jedan i drugi možemo obitavati, samo da to ne bude isti.

Odgovor: Ne gutam tripove već pijem pivu. Javno spominjanje nečijeg imena (bez obzira što ga znaš) nije pristojno i kosi se s osnovnim pravilima ponašanja na internetu. Ponajprije što ti to nisam dozvolio.

Tooma 10.07.2005. 11:58

inace ne volim uzimat strane ali sta je prvise, previse je

bubba i ti imas falingu, imam je i ja i rak i pero i mate i stipe i jure. svi je imamo nedostatke i zato ih jedni drugima toleriramo

neman pojma koliko godina imas ali nesto mi govori da nisi teenager i nije mi jasno kako kroz zivot nisi kuzija da niko (ne kranjcar) ne voli "savrsene"

CatKiller 10.07.2005. 13:00

Citiraj:

Originally posted by RAK
/RAK priča bezvezarije ;)/
Eto ja sam ga stavio u ignore listu da ne gledam njegovo prosipanje raznoraznih pjesničkih izraza i izvadaka iz kojekakvih prospekata nađenih na google.com , lako se skrivati iza slova i fasade...

User info> Add user to ignore list - pa ko voli :beer:

Bubba 10.07.2005. 13:13

Citiraj:

Originally posted by RAK
Fulao sam. So what?. To se zove brzopletost. Znam što mislim a na kraju sasvim drugo ispadne.
Nista posebno. Ja sam samo komentirao.

Citiraj:

Monitor se prilično često kvari. Ne bi očekivao od takvog modela. Niti njegova cijev nije blistava. Ipak je to DiamondTron. Samim time geometrija i konvergencija nisu na visini. Stvar se vremenom rapidno pogoršava. Ne pomaže niti to što je kratak.
Koristio sam vise takvih monitora, uz vece modele, i koliko sam cuo nisu se kvarili nista vise od prosjeka. Jasno je ko dan da Trinitron like tipovi cijevi pucaju iskljucivo na boju; nema puno smisla traziti shadow mask monitore i inzistirati na savrsenoj geometriji i fokusu. Moji monitori su bili kalibrirani i nikada nisam imao vecih zamjerki na njih, osim mozda sugavog OSD-a...

Citiraj:

Stoga je taj model najgora moguća kupnja kada se kupuje novi. Vjerujem da ga nikada ne bi kupio za sebe, ali za 700 kn...
S obzirom da je taj monitor bio medju prvih 5 koji su se mogli nabaviti u Hrvatskoj onomad, ne vidim zasto, osim zbog osobnih preferiranja (eto, ni ja nevolim Trinotron like cijevi posebno, no da mi netko ponudi dva ovakva monitora za 700kn...).

Citiraj:

A Bubba odlazi sa ovog foruma. Dobrovoljno ili prisilno. Ili ja odlazim.
/...
Ima još foruma gdje jedan i drugi možemo obitavati, samo da to ne bude isti.
Hoces se jos i rasplakati? Daj se zbroji i pocni razlucivati RL od online piskaranja.

Citiraj:

Odgovor: Ne gutam tripove već pijem pivu. Javno spominjanje nečijeg imena (bez obzira što ga znaš) nije pristojno i kosi se s osnovnim pravilima ponašanja na internetu. Ponajprije što ti to nisam dozvolio.
U pravilima vaseg (tvojeg?) foruma to nigdje ne pise. Netiquette se jasno izjasnjava po tome pitanju. Volim ljude (opcenito) zvati njihovim imenom. Ako ti to smeta, tebe cu, Race, sada iskljucivo oslovljavati nicknameom. Deal?

Codiac 10.07.2005. 15:14

Evo ja bi stao na neutralnu stranu i rekao, bubba nebudi takav prema ljudima pod takav mislim na verbalno vrijedjanje......

sto je je svi smo mi ipak samo ljudi. a kao drugo mislim da vi ostali (rak prije svega) uzimas to previse srcu gle ako netko nema konkretne dokaze o necijem "neznanju" onda lupeta u prazno :)

Uglavnom ae ekipa chill out da nemoram zvati ekipu :D

grga 10.07.2005. 15:55

misao svega ovoga

E pa decki vidim da je ovo preslo svaku granicu pa cu nesto reci.

Ljudski je griješiti i zabrljati i onda se iz toga izvuci. Isto tako pravo je svakoga da kaze ono sto misli u duhu moralnosti i u duhu dobro odgoja, ipak samo pravi i ok covjek ce ipak znati sta nesmije i sta smije govoriti kad su u pitanju drugi ljudi. Iako je to samo kako nas Buba kaze online to ne znaci da je to manje vrijedno , ocito on to shvaca kao takvo, ali vidi vraga svi ostali shvacaju to za nesto ozbiljno i ocito postuju sam smisao tržnice i foruma što bi i trebalo biti jer je to i ideja.
Ovo ide za gospodina BUBU
Buba snimam te vec neko vrijeme i mogu ti reci kao promatrac i kao netko tko te ne pozna da si po mojem misljenju neodgojen i da ne postuješ nikoga pa ni svoje kolege na forumu što bi ti trebalo biti prioritet ako želiš s njima biti u kontaktu. Postovanje je nesto sto se uči , a ti očito ne učiš iz ovoga ništa ni nećeš shvatiti što si ustvari učinio i nazalost se ponasas tako da te ostali vise i ne dozivljavaju kao nekog ozbiljnog i al-par za razgovor. Rak-a si stvarno uvrijedio i mislim da bi se trebao ispricati i malo razmisliti o svojem ponašanju inače češ morati traziti drugo mjesto za ispucavanje svojih mana. Jadno je to jer mozda nisi takav kao čovjek, ali si u ovom forumu ispao bas bljak.
Poštuj druge pa ce i drugi poštovati tebe. I nemoj misliti da ce ovo proci nekaznjeno jer je nama stalo do Raka vise nego do tebe.
I to si si naravno sam nazalost kriv. Ako mu se odmah ne ispricas mozes po meni odmah napustiti forum. Ovo nije cirkus vec PCEKSPERT FORUM.

Bubba 10.07.2005. 16:27

Re: misao svega ovoga

Citiraj:

Originally posted by grga
I nemoj misliti da ce ovo proci nekaznjeno jer je nama stalo do Raka vise nego do tebe.
Wow... Hocete se skupiti pa me javno kamenovati? Ako mislis da cu patiti i biti u teskoj depresiji sto ce me kazniti PcEkspert forum... ne znam sto bih ti rekao...

Citiraj:

Ovo nije cirkus vec PCEKSPERT FORUM.
Da su mi ovo rekli Tom Halfhill ili Jim McGregor, zapitao bih se. Ovako, ispricavati se i moliti za oprost... no comment. Jedini kome sam se ispricao je bio Black Dragon i to zato sto sam izvrnuo njegov post u krivom kontekstu. To sto je status quo vrlo ocit a vi imati eutanaziran smisao za humor i samo kritiku, vas problem.

MRKONJA 10.07.2005. 16:33

Skrenuli ste totalno sa teme. Rak je pogriješio Buba ga je mogo pristojno ispravit i riješeno.
Trebali bi organizirat tribinu Bubba VS Rak da se riješi ko je veći poznavaoc hardvera.
I na kraju Bubba ne vidim da si ti ikome na forumu nešto popravio ili konkretno pomogao bez svojih upadica i komentara.

grga 10.07.2005. 16:52

status quo

Moju dobronamjernu kritiku ocito nisi prihvatio niti shvatio, a ako mislis da cemo mi tebe ista to si se ipak malo umislio. Ispricati se nekome je iskaz postivanja, a ti si ga vrijedio. I ako je on to tako primio red je da mu se ispricas. To su bile tvoje rijeci i to je ono kaj je činjenica i ti si ga povrijedio . Što se tice da li je monitor u redu ili nije je tako banalna stvar u usporedbi sa tvojim rečenicama poput promijeni si dobavljača tripa. Ni jedna katoda na svijetu nije ista kad se prozvede i zato je ovo sve deplasirano i jadno. A ako se tvoj rijecnik i tvoje znanje trosi za vrijeđanje drugih onda to i nije profesionalizam nego da ne velik kaj.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:43.