PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   dyndns.org alternativa (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=227528)

skyman 16.01.2012. 20:13

dyndns.org alternativa

Vidim dyndns.org više ne daje opciju otvaranja besplatne domene...samo probni period od 14 dana..treba mi za korištenje remote desktopa s udaljenog računala...jel postoji koja besplatna alternativa koja bi radila s sx763 routerom?

Facelessone 16.01.2012. 20:15

Ako koristiš preko routera pogledaj kaj tamo imaš za konfiguraciju.

skyman 16.01.2012. 20:28

Citiraj:

Autor Facelessone (Post 2076265)
Ako koristiš preko routera pogledaj kaj tamo imaš za konfiguraciju.

Ima dyndns.org i TZO.com, a koliko vidim TZO.com nema neku besplatnu opciju...jel se da ovo nekako riješit flashanjem drugog firmwarea kako bi se proširila podrška za druge?

Pomo 16.01.2012. 20:46

http://www.no-ip.com/
Ali kako misliš Dyndns nije više besplatan?
Meni radi uredno, a bome niš im ne plaćam.
Za rdp ti ne treba domena, treba ti host services (oni tako zovu uslugu), koji je i dalje besplatan.

skyman 16.01.2012. 21:00

Citiraj:

Autor Pomo (Post 2076295)
http://www.no-ip.com/
Ali kako misliš Dyndns nije više besplatan?
Meni radi uredno, a bome niš im ne plaćam.
Za rdp ti ne treba domena, treba ti host services (oni tako zovu uslugu), koji je i dalje besplatan.

Pa moraš valjda otvorit domenu npr. blabla@dyndns.org (kojoj će router naravno slat svoju trenutnu ip adresu, ta domena je hostana s njihove strane), a nego šta je to nego domena?
Pa eto daj onda lik ako je besplatan?
Koliko vidim napisali su da će postojećim aktivnim korisnicima i dalje bit besplatno...

Kako ću koristit www.no-ip.com kad mi router ne podržava tog pružatelja usluge...

Pomo 16.01.2012. 21:03

http://www.dyndns.com/services/upgrades/freevspro.html
Jedan hostname i dalje možeš dobit, pokaži link gdje je to ukinuto.
U kombinaciji s nat-om na routeru meni doma ne treba ništa više.
Koliko vidim imaš SX763, na njega ide Open-wrt pa vidi jel on podržava alternativu.
Konkretno na DD-WRT (nije isto što i Open-wrt) meni su podržani:
Dyndns
freedns.afraid.org
ZoneEdit.com
No-Ip
3322.org
easydns.com
TZO.com
dynsip.com
Također mogu namjestiti i custom providera.
Nemoj se ljutit, ali mene ovo podsjeća na jedan moj topik, sam izvuci zaključak zašto:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=191969

Kruno M 16.01.2012. 21:26

Mene DynDNS traži kod aktiviranja free triala od 14 dana da upišem podatke od kreditne kartice, nevidim nigdje da ima free?

skyman 16.01.2012. 21:28

Citiraj:

Autor Pomo (Post 2076321)
http://www.dyndns.com/services/upgrades/freevspro.html
Jedan hostname i dalje možeš dobit, pokaži link gdje je to ukinuto.

Pa dobro onda mi daj link da se registriram i uskrati mi muke?
Jedino što nalazim na ovoj stranici je:
http://dyn.com/dns/dyndns-pro-free-trial/

Ne stavlja mi se baš gore DD-WRT, jer u većini slučajeva ja nisam oko routera nego netko drugi, tako da kad ta osoba nazove t-com oko eventualnih problema s internetom da može nešto napravit a ne da ja moram dolazit...

Jel ima neki t-com firmware za sx763 koji podržava druge pružatelje usluge?

Pomo 16.01.2012. 21:37

Majko mila.
Registrirate se, to valjda znate sami.
I da nebi bilo kreirao sam novi acc, samo da vidim jel radi.
Nakon registracije i narafno logiranja na Dyndns idete na:
u gornjem desnom kutu My services -> kliknete pod host services na add hostname
Ponudit će vam Pro trial, koji otkažete u roku 14 dana i po njima jedan hostname možete besplatno zadržati.
http://dyn.com/support/how-to-cancel...dns-pro-trial/

Stoji da šupci traže podatke od kreditne, ali i dalje je jedan host đaba.
Ako vam ne paše, gore sam vam nabrojao alternative.

I da prije su im besplatne bili samo dyndns.nešto, pa pripazite na to, da nebi bilo da ste registrirali .com,
pa se čudite naplati od xy$.

Citiraj:

To start your free 14-day trial, we'll need a valid credit card on file. We're confident you e going to love using DynDNS; if you agree, in 14-days we'll automatically charge your credit card $20.00 for a full year of awesome service (and auto-renew yearly thereafter). You can always cancel your DynDNS trial at any time and use a single dynamic DNS hostname free of charge.
@skyman: a jesi razmislio o upotrebi NO-IP client softwera?
Instaliraš na računalo pa PC updejta IP adresu?

skyman 16.01.2012. 22:48

Citiraj:

Autor Pomo (Post 2076355)
Majko mila.

A izgleda da ću morat tako jer ne dajem nikakve podatke o kartici, samo jedno pitanje...koliko često tcom mjenja vanjsku ip adresu routera i jel ima specificirano vrijeme kad se to radi?

alengrosevic 16.01.2012. 23:55

jednom u 24 sata ako se ne varam...

trouble 17.01.2012. 00:06

Jednom u 24 sata se mjenja,trebalo bi u teoriji bit onda kad ti restartaš router,al nemreš baš uvijek znat kad će il neće puknut veza.....ako pukne,period od 24 sata se fiksira na to vrijeme,do slijedećeg prekida rada veze/routera....you get the point

skyman 17.01.2012. 01:57

Jasno, očito je lease time 24h... btw koji je od tih aplikacija najbolja za koristit... HomingBeacon ok?

intruder 17.01.2012. 08:14

Citiraj:

Autor Pomo (Post 2076355)
Majko mila.
Registrirate se, to valjda znate sami.
I da nebi bilo kreirao sam novi acc, samo da vidim jel radi.
Nakon registracije i narafno logiranja na Dyndns idete na:
u gornjem desnom kutu My services -> kliknete pod host services na add hostname
Ponudit će vam Pro trial, koji otkažete u roku 14 dana i po njima jedan hostname možete besplatno zadržati.
http://dyn.com/support/how-to-cancel...dns-pro-trial/

Stoji da šupci traže podatke od kreditne, ali i dalje je jedan host đaba.
Ako vam ne paše, gore sam vam nabrojao alternative.

I da prije su im besplatne bili samo dyndns.nešto, pa pripazite na to, da nebi bilo da ste registrirali .com,
pa se čudite naplati od xy$.

Joj, sa ovim sam se nazezao neki dan. :D Uglavnom, i ja sam mislio da nema više free, ali nakraju mi je frend ovako nacrtao pa sam im dao podatke od kartice i za par dana ću otkazati free pro i nakraju će mi ostati free domena. ;)

Shajo 05.04.2012. 13:54

Citiraj:

Autor intruder (Post 2076533)
Joj, sa ovim sam se nazezao neki dan. :D Uglavnom, i ja sam mislio da nema više free, ali nakraju mi je frend ovako nacrtao pa sam im dao podatke od kartice i za par dana ću otkazati free pro i nakraju će mi ostati free domena. ;)

Registrovao sam se na forum da vam iznesem moje iskustvo oko free registracije na dyndns...kod zavrestka registracije kada kliknete i trazi vam podatke vase visa kartice vratite se nazad i izbrisite onaj nalog koji je predvidjeno da ga platite poslije 14 dana besplatnog koristenja i tada kliknite dole da potvrdite registraciju i vise vam nece traziti da unesete podatke od kartice.
To je meni upalilo i dobio sam free nalog.

Pomo 14.05.2013. 21:14

BUMP stare teme, ali đubrad traže da se logiraš jednom mjesečno ili gase accaunt.
Danas sam dobio mail.
Dakle, alternative i iskustva.
No IP također izgleda traži potvrdu acc svakih 30 dana, ali mailom dobiš link, što je, ajd, podnošljivo. Valjda. Ma je qrac.
Ja se prebacio na freedns.afraid.org.
Radi. Malo mi je weird za postavit, ali radi.
Uputstva za dd-wrt.

potemkin.hr 15.05.2013. 10:12

Citiraj:

Autor Pomo (Post 2395222)
BUMP stare teme, ali đubrad traže da se logiraš jednom mjesečno ili gase accaunt.

Pod tim misliš da router šalje update na DNS ili baš se logirati na njihov sajt? Ako je ovo prvo onda router to automatski obavlja pa nema brige oko toga.

Pomo 15.05.2013. 10:16

Citiraj:

Autor potemkin.hr (Post 2395459)
Pod tim misliš da router šalje update na DNS ili baš se logirati na njihov sajt? Ako je ovo prvo onda router to automatski obavlja pa nema brige oko toga.

Moraš se logirat. Ono, sjedneš za komp, njihov sajt i login.
Ne vidim što ti nije jasno u mom postu?
I nema to nikakve veze sa dns update. To radi ko i uvijek.
Samo što eto, ako se ne logiraš jednom mjesečno ugase ti acc.

SilentException 15.05.2013. 11:12

Gle, ja se ne trebam niti se logiram na sajt valjda vec cijelu godinu, nitko mi ništa nije ugasio.. Glavno da router šalje update. Kad si napravio račun? Možda za nove račune imaju drugačija pravila, moj je star već dosta godina...

Pomo 15.05.2013. 11:24

1 privitaka
Citiraj:

Autor SilentException (Post 2395487)
Gle, ja se ne trebam niti se logiram na sajt valjda vec cijelu godinu, nitko mi ništa nije ugasio.. Glavno da router šalje update. Kad si napravio račun? Možda za nove račune imaju drugačija pravila, moj je star već dosta godina...

Jel vi ljudi vidite kolko je ovo star topik?
Da, imam račun više od godinu dana.
Da, znam razliku između dns updatea i logina.
Ne brini, dobit ćeš mail.
Yebiga, trude se dobit naplatu usluge.
Jedino ako nisam popušio kakav spam/hoax nešto.
Evo vam SS, pa čitajte.

Rain Man 15.05.2013. 11:29

I ja sam dobio email. Hocu ljude prebaciti na placene usluge. Unutar mjesec dana free uslugu ce trebati potvrditi, inace gase uslugu.

tor 15.05.2013. 11:45

Citiraj:

Autor Pomo (Post 2395461)
Moraš se logirat. Ono, sjedneš za komp, njihov sajt i login.
Ne vidim što ti nije jasno u mom postu?
I nema to nikakve veze sa dns update. To radi ko i uvijek.
Samo što eto, ako se ne logiraš jednom mjesečno ugase ti acc.

meni je to dolazilo prije nekog vremena, nije spam ili slično. Napravio sam login par mjeseci zaredom i prestalo. Sad već godinu sigurno, ako ne i više, radi i ne dolazi nikakav zahtjev za logiranje ili slično (samo router obavlja dns update naravno).

Pomo 15.05.2013. 11:52

Citiraj:

Autor tor (Post 2395510)
meni je to dolazilo prije nekog vremena, nije spam ili slično. Napravio sma login par mjeseci zaredom i prestalo. Sad već godinu sigurno, ako ne i više, radi i ne dolazi nikakav zahtjev za logiranje ili slično (samo router obavlja dns update naravno).

Eto, ajd bar iskustvo iz prve ruke.
Fala, al nek spamaju nekog drugog.
Ja se prebacijo.

Mad_Duke 15.05.2013. 12:13

Citiraj:

Autor tor (Post 2395510)
meni je to dolazilo prije nekog vremena, nije spam ili slično. Napravio sam login par mjeseci zaredom i prestalo. Sad već godinu sigurno, ako ne i više, radi i ne dolazi nikakav zahtjev za logiranje ili slično (samo router obavlja dns update naravno).

Kaj nije dolazilo da je login obavezan za neke domene dok za druge nije? Anyway. Najviše smisla mi ima da oni pod "login" računaju da si koristio uslugu (odnosno logirao se na nju bilo preko programa, routera...).

tor 15.05.2013. 13:59

nemam pojma, nisam se zamarao previše s time - radilo je i radi još uvijek pa... :D

The Pill Man 15.05.2013. 15:01

I ja dobio mai da se moram logirat. Samo im je opravdanje prozirno-- da mogu ugasit mrtve acc. Pa zar nije dosta onda jednom potvrdit i bok. Ili bar svakih 6mj ili 1 godišnje.
Ovako je jasno: plati ili šetaj dalje.... a bojim se da će tako i bit, dalje... a kad složim 5 acc kod raznih providera (neće svi crknit isti dan) onda ću im svima zauzimat resurse istovremeno :D:D

Bono 15.05.2013. 18:20

Citiraj:

Autor The Pill Man (Post 2395642)
I ja dobio mai da se moram logirat. Samo im je opravdanje prozirno-- da mogu ugasit mrtve acc. Pa zar nije dosta onda jednom potvrdit i bok. Ili bar svakih 6mj ili 1 godišnje.
Ovako je jasno: plati ili šetaj dalje.... a bojim se da će tako i bit, dalje... a kad složim 5 acc kod raznih providera (neće svi crknit isti dan) onda ću im svima zauzimat resurse istovremeno :D:D

Ako zele stare accounte ugasiti onda samo trebaju izbrisati one koji ne updataju IP adrese svojih hostova.

I naravno odmah ide recenica:
"We understand that the possibility of resulting service interruptions may be frustrating, so we are offering a transition upgrade offer to VIP status (Dyn Pro) for just $10 USD for the first year. Under this status, login will not be required and service will remain uninterrupted for an entire year."

znaci vec su sigurni da ce se vecina prebaciti, morat cu ja sloziti svoj dyndns, fuckas ove klosare.

bilbi 15.05.2013. 22:39

Iako se slažem da se za dobru uslugu mora plaćati (i to radim na nekim od servisa), ovo nisu neki resursi da ne bi moglo biti besplatno (ograniči se na npr. 1 query dnevno, a sve preko toga se blokira za non-vip accounte. Makar 10$ stvarno nije neka lova.
No, našao sam neki servis http://gnudip2.sourceforge.net/
koji na open sourceu implementira te usluge. Naravno, jednostavnije je dati tu paru nego potrošiti pokoji sat na implementaciju ovoga (i pitanje je da li ga i koji klijenti podržavaju - vjerojatno ne routeri), ali ako netko baš hoće, postoji. Ili potrošiti mjesečno 60 sekundi za logiranje u sustav (remainder na mobitelu ili calendaru). Godišnje 12 minuta :)

igora 15.12.2013. 22:39

poz
imam pitanje, nedavno sam nabavio wifi sobni termostat i uspio sam ga osposobiti uz dosta muke, jer nisam neki strucnjak za comp..
dakle registrirao sam se na dyndns i uzeo godisnju clanarinu.
e sad, putem aplikacije ulazim u program termostata i tako ga i palim i gasim i podesavam vremena .... Međutim problem nastaje kad mene nema doma, pc je ugašen i operater promijeni ip adresu. zatim kad pokusam putem aplikacije ući, neda mi sve dok ne dodem doma i upalim comp i napravim update!
da li postoji nacin da mi se taj update radi sam i dok je comp ugašen ?

domis 15.12.2013. 22:46

da, ako imaš kompatibilni ruter, možeš unutar njega postaviti da updejta dyndns

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:56.