PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   best buy home theatre 5.1 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=227396)

sinke.ZG 14.01.2012. 19:28

best buy home theatre 5.1

posto sam odlucio u boravku slozit neki 5.1 sistem za kucno kino i povremneno poslusat neki mp3 a sto se tice muzike sam totalni ausajder molio bi preporuku nekog jeftinijeg sistema
znaci trebam reciver, prednje zv, satelite, centralni i sub :chears:

d0magoj_OS 14.01.2012. 21:38

reci prvo koliko novaca imaš za slaganje?

sinke.ZG 15.01.2012. 00:49

u tom i je problem, lovu moram skupit trenutno imam 2000kn pa da znam koliko mi jos treba, bilo bi idealno kad bi se za 2 soma dalo nekaj slozit(moze i rabljeno) znaci netrazim neki audiofilski zvuk nego nesto za pogledat neki film i poslusat mp3

tech 15.01.2012. 14:32

To za 2k kn ne budeš dobio. Samo ti kakav-takav receiver košta pola od tog kaj imaš.
Ostane ti love za 2 zvučnika koja nebu nikak svirala.

Kupi Z5500 i spremi ostatak u džep.

Gocznet 15.01.2012. 14:46

Za 2000kn možeš dobiti solidan novi yamahin receiver iz početne serije koji će ti biti i vise nego dovoljan za tvoje potrebe (RXV371 model npr, nešto ispod 1800kn novo)

Sto se tiče zvucnika sve ovisi koliko ti je prostorija velika i kakve zvucnike želiš, stupove, bookshelf..Takodjer od Yamahe imaš komplete zvucnika od 1000kn na dalje novo..

d0magoj_OS 15.01.2012. 17:23

znam da sam svoje pojačalo platio nekih 2500 kn i 2 yahama zvučnika 1800 kn :S

tak da ak oš nešto ozbiljnije a minimalno 4000 kn:S

Ziiky 15.01.2012. 19:44

Citiraj:

Autor sinke.ZG (Post 2074307)
posto sam odlucio u boravku slozit neki 5.1 sistem za kucno kino i povremneno poslusat neki mp3 a sto se tice muzike sam totalni ausajder molio bi preporuku nekog jeftinijeg sistema
znaci trebam reciver, prednje zv, satelite, centralni i sub :chears:

NHF, ali sve ^^^ovo gore^^^ ... za 2kkn tesko da ces sklopiti pa cak i u SH ponudi, koju spominjes dolje nize!

Opcije su ti:
  • Neko all in one njesra sto ti nikako ne bi preporucio;
  • Slagati sustav stepenicu po stepenicu kako lova pristize je ono na sto bi se ja opredijelio da sam na tvom mjestu.
    Recimo, prvo rec, pa 2 fronte, pa sub, pa pozadinsko ozvucenje. Dok kabele rijesis uz kolegu Flikoman-a najbolje prelje pcE komune :D
    Na pocetku odluci kojom lovom baratas i koliko ces biti u stanju skupiti u globalu. Imaj na umu da bi izdvajanja za komponente glede maximuma cjenovnog limita po komponentama trebalo izgledati ovako nekako, mada banaliziram do maximuma: rec-sub-fronte-centar-pozadinski gdje su (sub-fronte-centar) podlozne nekim osobnim referencama glede onoga sto se ocekuje od HT-a.
    DA li ti je bitnija akustika, dijalog, efekti.
    Lagano vrebaj oglasnike, odluci se za komponente popularnih proizvodjaca za koje si siguran da ces cesce susretati u ponudi te da mozes sloziti kakav takav komplet, a ne neka egzotika koju ces vidjeti jednom u 5 godina u SH ponudi.
  • treca opcija koju nikako ne treba zanemariti je pomoc naseg uvazenog kolege i HT gurua (nije zajebancija, ozbiljno mislim!) koji kaze da ovako sta moze sloziti za kikiriki :D
    ...pa da cujemo i njegov osvrt, bas me interesira "kako, sta i gdje"
Citiraj:

Citiraj:

Autor Ziiky
Bas-bas ... ovdje prava pustinja :nono:
Medjutim, vjerujem da malo ljudi kod nas i slaze tako sta. Uzmi u obzir da ce te i neka low entry-middle klasa kostati ko svetog petra kajgana,
racunajuci u to sve sto prati jedan HT kao cjelinu.

Citiraj:

Autor Imagine
Gle, ja doma imam 'stari' CRT od 82cm . Nemam LCD ni plazmu . (u biti imam LCD u kuhinji ali to ne koristim :D ) Kad pustim film na DVDu ili 720p MKV rip preko HDMIja to izgleda stvarno oštro i opčenito pristojno, bolje nego na LCDu u kuhinji. :) ...ako stavim nastranu da se s udaljenosti od 3 metra draga i ja osječamo čoravo kad svake prestupne buljimo u tu kutijicu.
Uglavnom ono što želim reči je da za HT može poslužit i usrani CRT koji se 'danas' vjerovatno može nači po oglasnicima za smiješne novce.
S zvučnicima i resiverom su stvari iste.
HT ne mora koštati ko sv. petra kajgana a i kad sam kod toga , ne sječam se da sam vidio da ovaj topik traži da se treba zadovoljiti neka određena svota da bi netko pokazao svoj HT sistem. ;)

sinke.ZG 15.01.2012. 23:19

Nisam ni mislo da ce 2k kuna bit dosta nego da toliko imam sad u dzepu, koji reciver i fronte uzet za tu lovu, vidim kolega je gore spomenuo z5500, imo sam i to u planu al ljudi traze 1600 kn za stare po 2 god i bez garancije, jel se to isplati???

tech 16.01.2012. 01:56

A prati malo oglase, bilo je i boljih prilika za logije.

Ako si baš zapeo za resiver/zvučnike kombinaciju, pogledaj si inbox.
Za ostatak love si možeš priuštiti neke SH bookshelfe(a la diamond 9.1).
Centar/surround/sub kombinaciju ne budeš prošao ispod 2.5-3k kn.

Sad vidi kaj ti se isplati, imaš li uopće mjesta za propisni smještaj tih dva/šest zvučnika?

ivo_k 16.01.2012. 08:51

mene isto to zanima, npr.za bozic sam htio kupiti ovo:
http://ronis.hr/onkyo/548/receiver-s...3305/HT-S3305/

ali nema ih uopce vec duze vrijeme i sumnjam da ce ih biti.

i sad ne znam sto bih drugo, a da me ne ispadne preko 4.
polovni ne dolaze u obzir jer necu placati odjednom za nesto sumnjivo.

Imagine 16.01.2012. 10:45

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 2075098)
(nije zajebancija, ozbiljno mislim!)
  • ...pa da cujemo i njegov osvrt, bas me interesira "kako, sta i gdje"

Tko prizna , pola mu se prašta :D

Inače , prevrtio njuškalo u 2ipo minute ...kopao bi više ali moran ič u dotura po recepte.

Uglavnom , u oko mi upalo ovo i ovo. *
Prst u uvo i ... :fiju:

Kako je HT igra koja nema kraja sljedeči korak bio zamjena suba , a onda zvučnika , resivera itd...

*u oko mi upalo i ovo i ...ovisno o kompliciranosti kvara ovo bi mogla bit jedna stvarno dobra ponuda.

sinke.ZG 16.01.2012. 19:10

Tech- nema bolje ponude za z5500
Imagine- ovaj prvi oglas je ok al niko nije iz zg a po to mi je onda problem otic, a sta kazete na ovo
http://m.njuskalo.hr/zvucnici/zvucni...-oglas-3881786

Ziiky 16.01.2012. 20:34

Citiraj:

Autor Imagine (Post 2075602)
Tko prizna , pola mu se prašta :D

:chears:

Mana kod nekih, ovisno kako se uzme, nema hdmi. medjutim glede zvuka sve je tu.
Oba oglasa su sa foruma cime je kupovina donekle sigurnija.
Sa tim Virtue kompletom i Onkio recom prodjes cak ispod 2kkn.

A kasnije ... ko i svi ... kasnije vjerovatno krecu igre bez granica ... ko sto rece Imagine!

sinke.ZG 21.01.2012. 17:18

ipak sam se odlucio za z5500 sutra stizu, nadam se da cu bit zadovoljan

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:35.