![]() |
TV kartica na USB
Jeli istina da za ove kartice ne treba spajati kabel kako bi gledao tv na kompu
|
pa ako je USB, spojiš preko usb sucelja i uživaš
neznam kako bi mogao gledati tv na kompu ako ga nespojiš sa kompom. |
moraš spojit kompozitni (žuti) ili s-video (crni-sličan PS/2) za sliku, crveni i bili za zvuk + naravno usb za napajanje i prijenos slike na komp.
|
Jel moram spajat kabel od televizije do kartice?
|
Ne, ja ću ti ga doći spojiti :rolleyes: :D
Pa daj malo razmisli prije nego pitaš :burn: |
Citiraj:
Ajd ozbiljno, fakat ne moras ukoliko ta kartica dolazi sa svojom malom antenom. Samo ona ti nece previse pomoci ako imas slab signal. |
Jel ima di kupit bežičnu tv karticu i kako to radi?
|
Citiraj:
Ako je usb, covjek ti je lijepo rekao da on sluzi za napajanje te externe tv kartice i onda ga jos spojis s kablovima za sliku i zvuk. Pitanje: Zasto si ne kupis PCI TV karticu? Nisu skupe, a dobre su |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ajde mene zanimaju modeli USB TV kartica.
I to zato što moj laptop nema PCI. Loš model. Drugi ću puta bolje odabrati. |
Citiraj:
Mislim da je to najbolji izbor cijena/kvaliteta. Ima ju kompic i kaze da je vrlo zadovoljan s njom. Ja ju osobno jos nisam vidio na djelu, al nema razloga da mu ne vjerujem:D |
Načuo sam da za bežične tv kartice ne treba spajat kabel do kompa nego da to nekako preko bežičnog puta prima programe koje ja imam i na televiziji i vidio sam kod frenda V-Gear PCI tv kartica šta u hgspota košta 280 kn i fenomenalna mi je.....
|
Našao sam u hgspotu bežični prijenosnik slike i zvuka pa me zanima jeli to da ne moram spajat kabel do kompa kako bi gledao tv?
http://www.hgspot.hr/komponente.aspx?grupa=11 |
Citiraj:
moze se naravno signal prenosit i u drugom smjeru medjutim onad ces na kompu i na tv-u morat gledat isti program, a na kompu moras imat ili vivo graficku ili bilo sta s video ulazom (opet najjednostavnije tv kartica) kako san dosad uspija kuzit ti bi zelija u sobi na kompu gledat tv, a uticnica od antene/kabelske ti je predaleko i nemozes provlacit kabel mozda ti je najjednostavnije rjesenje kupnja tv kartice ili sobne antene mozda mozes i vanjsku antenu stavit negdi na balkon ili na prozor u toj sobi opisi nam tocno sto zelis i u uvjete u kojima to zelis ostvarit pa cemo ti lakse pomoc |
Problem je u tome što moram tri zida po 20 cm bušit da bi uspio kabel spojiti s kompom te je udaljenost 14 m između tv i kompa.Znači ako želim kupiti bežični prijenosnik moram kupiti i tv karticu da bi se to ostvarilo?Pošto živim u zgradi na 5 katu bi li mi pomogla antena koja dolazi s tv karticama?
|
Citiraj:
nisan jos naletija na tv karticu s kojom se dobiva tv antena, samo one za radio uvik mozes nabavit onu sobnu antenu, kostaju nesto vise od 100kn znas li s kojeg ces odasiljaca primat sliku i sta sve ima izmedju tebe i njega? |
Proba sam sa sobnom antenom ali mogu uhvatit hrt 2 da je slika čista a nov@,rtl i hrt 1 i malo je mutna.Al se preko bežičnog prijenosnika ne mogu prenositi signali kroz zid??
|
Citiraj:
ti imas tri zida izmedju prijemnika i odasiljaca signala, a vjerojatno je tu jos i neki ormar ili nesto slicno sto dodatno ubija signal treba u obzir uzet i kvalitetu te opreme |
Šta ti preporučuješ da napravim,dali da kupujem bežični prijenosnik ili da bušim te zidove ili nešto treće???
|
busenje zidova bilo bi ti najbolje rjesenje
ako nemas vivo graficku tv kartica ti treba za bilo koje od ta tri rjesenja kupi ili jos bolje posudi tv karticu i negdi u ducanu zamoli da ti daju sobnu antenu na kauciju (da ne napisu racun) pa isprobaj i vrati ako nisi zadovoljan (naravno tako se dogovori s prodavacem) ako imas kabelsku i oces gledat sve programe bojim se da ti je kabel jedino rjesenje sto se bezicnog prijenosnika tice moras imat tv koji ima video izlaze (posluzit ce i video sa chinc ili s-video izlazima ili bilo kakav zasebni tuner sa takvim izlazima) i na kompu ces morat gledat isti program koji se gleda na tv-u ili videu i zato ti to nema previse smisla da sumiran - ili sobna antena za 4-5 domacih programa ili kabel za kabelsku |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:50. |