![]() |
Tablet kao daljinski upravljač?
pozdrav svima!kao što naslov kaže dali je moguće tablet pc koristiti kao daljinski upravljač za htpc?
|
Čini mi se da Samsung ima aplikaciju kojom mobitel može izigravati daljinac na njihovim TV-ima. Za tablet ne znam.
|
ako na HTPC-u imas XBMC mozes preko wirlesa uletit u svoju bazu filmova te s njim kontrolirat sta hoces gledat. Isto tako ti se pokaze cijeli tvoj library Filmova/serija i drugih stvari. Dok si pustio Film/seriju mozes dotle pregledavat bazu. Vidjet kad ce zavrsiti, kad je krenilo...Ima pregršt opcija ;)
|
Također postoji i MobileMouse za Android i iOS, meni vrhunska stvar... instaliraš server na HTPC i klijenta na tablet, imaš tastaturu, trackpad, airmouse, shortcute itd.
|
Japanci su se već dosjetili! Sony S tablet ima IR izlaz i DLNA integraciju upravo za takve slučajeve. Gdje ćeš ga naći i koliko platiti, u to ne ulazim :-) .
|
Ako imaš Linux staviš odgovarajuću aplikaciju na svoj tablet i dereš.
|
pogledaj unified remote na marketu
|
Citiraj:
Trebas uzeti bilo koji Palm PDA, naglasak na modele koji nisu osudjeni na internu bateriju. Kasniji post Pilot modeli imaju i solidne kursore, pa barem imas i taktilnu osnovu za uobicajene funkcije daljinskog. Spominjem, jer ih se da naci za cijenu kutije pljuge po ebay-u i oglasnicima, a uz softver tipa (ne pratim neko vrijeme) NoviiRemote, ili nekolicinu slicnih, mozes konfigurirati gotovo sve. I umjesto tacne za caj, imas pravi daljinski koji ujedno i lici na daljinski :) |
Čitao sam jučer recenziju Sony S tableta koji ima IR port te su u toj recenziji rekli da po defaultu dolazi sa softverom koji ga pretvara u univerzalni daljinski.
c/p For example, with the tablet's built-in IR blaster app and Sony's well-designed remote control app I had no trouble turning the Tablet S into a universal remote for controlling my home theatre components, including multiple DVD recorders, Blu-ray players, and televisions, regardless of the manufacturer or age of the component. http://www.pcadvisor.co.uk/reviews/t...blet-s-review/ EDIT: u Trstu dotični košta 389 EUR i to u prilično skupoj prodavaonici http://compraonline.mediaworld.it/we...ry_rn=60730132 |
Za android postoji sve više kvalitetnih aplikacija, a za iOS da ne govorim. Potrebno je samo na (HT)PC(win/linux), Mac OSX pokrenuti odgovarajući server i instalirati aplikaciju na tablet/smartphone, sve piše u uputama. Naravno oba uređaja moraju biti u istoj mreži i to radi bez problema.
Za XBMC ni ne treba poseban server, jer ima u sebi, samo je potrebno sa marketa/app storea skinuti aplikaciju na tablet/telefon. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:41. |