![]() |
Laptop za VMware
Pozdrav, tražio sam po forumu al ništa nisam našao vezano uz ovo, dakle,
tražim preporuke za mobilnu VMware Workstation 8 mašinu. Laptop bi trebao biti u 15,6" veličini (ne veći ni manji) i biti čim tanji (težina i dužina trajanja baterije ne igra ulogu), na njemu bi se trebao vrtiti u isto vrijeme Win server 2008r2 (x64) i 2 do 3 druga Win OS-a koji će biti i/ili x86 i x64. Granicu za cijenu bi postavio na max 12000kn s PDV-om. Ako sam zaboravio koju drugu informaciju slobodno dodajte pošto mi sad ne pada ništa više na pamet. THX, ljudi... |
|
e bravo, tako nešt, još bi samo dodao da kvaliteta izrade laptopa je također bitna (manje glossy površina, čvrstoča izrade, kvaliteta trackpada nije bitna)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
@Old Iggy: na laptopu će se vrtiti linux, a ostali OS-ovi koje sam napisao će biti virtualizirani
@zlatko: mislim da nisi baš najbolje shvatio što sam napisao (inaće laptop može biti kvalitetnog kućišta a imati loš trackpad, zato mi i on nije bitan), također ako bi trebao heavy duty laptop onda bi napisao da trebam heavy duty kučište (koje znam da ne može biti tanko), svrhu sam napisao -> VMware mašina. Eto ako još treba što pojasniti stojim na usluzi... laptop ću korisiti kod kuće-na poslu i na još nekim lokacijama Zamolio bih da mi odgovaraju ljudi koji se razumiju u vmware alate i virtualizaciju te znaju kvalitetan laptop za tu namjenu, izbjegnimo nepotrebne komentare, THX |
Citiraj:
|
Da odličan je thinkpad, pokušavam naći nešto u pristojnom kučištu a da podržava do 16gb ram-a (obično ti koji podržavaju su neke grdosije), našao sam dell xps 15z, al ovi jači modeli se ne mogu naći u hrv. Samo ima sa i5 procom, a ovi jači i7 koji podržavaju do 16gb nema kod nas, ako možda netko zna gdje bi ih bilo možda kod susjeda da mi neki link stavi (Austrija,Slovenija,Srbija,Mađarska)
|
Citiraj:
|
Cijena nije toliki problem,problem je dostupnost high end modela u hrv., RAM-a kod virtualizacije nikad dosta.
|
Citiraj:
Inače se u RH da sve nabaviti, samo je pitanje da li ideš preko distributera ili trgovaca te da li trebaš odmah ili možeš čekati. |
U pravu si, eto idem po ThinkPad pa što bude... :chears:
|
Citiraj:
Javi koji i gdje kupuješ, baš me interesira. |
neće te razočarati... jedino se pazi low-rez ekrana jer su crap totalni.
|
Mislim da nova T serija ima sve ekrane po 1600*900...
|
naravno da nema - http://shop.lenovo.com/us/laptops/th.../t-series/t520
loš ekran uvijek nađe put do stola korisnika :) |
uvijek obratim pozornost na kvalitetu ekrana, hvala na infu,
još ću uzet kombinaciju sa ssd-om tako da mora vrtit solidno.. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:06. |