![]() |
Verbatim Desktop Hard Drive 1TB
Ej svima!
Ja sam novi...neznam jer ova tema ide ovdje,ali ako ne ide obavijestite me. Kupio sam novi Prijenosni hard disk. Dobio sam usb kabel i kabel za napajanje harda. Sad mene čudi zašto treba kabel za napajanje harda:wtf2: Naime,moj frend je kupio Toshibin prijenosni hard disk bez kabela za napajanje. Moze li mi netko pomoći? |
3.5" diskovi trebaju dodatni kabel za napajanje.
|
Citiraj:
Ali jos jedno pitanje...moze li raditi bez napajanja? Ili moze li na solarno? |
Bez napajanja nece radit. Mozda da ga na onu vasu biciklu na trgu prikljucis.
|
Citiraj:
E da...to je novija verzija prijenosnog hard diska ili starija? |
http://www.digitaldingus.com/articles/2005sep/25a.jpg
Nema tu novije i starije verzije. Postoje 3.5" diskovi (oni su u normalnim računalima) i ako su u eksternom kučištu trebaju dodatno napajanje od 12V jer USB ima samo 5V i ograničen je strujom koju može isporučiti. Isto tak, ima i 2.5" diskova koji se nalaze u laptopima i napajaju se sa 5V izlaza. Oni su manji od gornjih i mogu se napajati samo iz USB-a te im večinom ne treba dodatno napajanje (nekima trebaju 2 USB priključka). Ima i manjih, al oni se također napajaju samo iz USB-a. |
Citiraj:
3.5'' ili 2.5'' btw.ne kužim se baš u to :D |
3.5", tamo negdje početkom 1980-ih. 2.5" krajem 1980-ih. Ali nema veze sad više koji su prije a koji kasnije izašli. Od kad su izašli su se kapaciteti povečali za enormne iznose i današnji su puno puno napredniji od tadašnjih.
Jednostavno, koriste se različiti zbog mogućnosti primjene i svojstava. Zamisli laptop sa 3.5" diskom. |
Citiraj:
Verzija diska je FAT32 i nece mi premjestiti film na njega. Znam da nemoze vise od 4gb. Neznam kako promijeniti u NTFS format. Hoce li mi vrijediti u garanciji ako promijenim? |
Nema garancija veze s time. Ona vrijedi i dalje.
Da ne pišem previše. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:50. |