![]() |
Cjene benzina
Ode barell na 61,50$
Divota. Litra benzina 7,75 I povećanju nema kraja. Sljedeći utorak si brijem da če opet otić gore. :grrr: : baad : Sve intenzivnije razmišljam stvait si plin u auto kila plina ( GPL9 je 3,05kn sam to košta ko svtog petra kajgana... |
Re: Cjene benzina
Citiraj:
|
a baü naeko smeäe ne bi ütel denut nutra,
S druge staren bi rado da mi ne po#dere ionako mizeran gepek ( Punto 55) |
Citiraj:
A sto se gepeka tice imas onih tankova koje stavis na mjesto rezervne gume pa te to ne jebe(umjesto nje stavis onaj sprej kaj zacepi rupu i napumpa gumu) i neznam jel punto uopce ima rez. gumu u gepeku il ispod auta |
Re: Cjene benzina
Citiraj:
Dajte to ostavite za drugi put jel me drazite da napisem galakticno dugacki post o plinu. A na eco teme sam ionako osjetljiv. |
Fakat je postalo preskupo, moraš pljunut mjesečno oko 1500 krznatih ako radiš dva soma km:(
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
...da, fakat je postalo jako skupo i ja se pomalo bojim sto ce biti na jesen...jer se selim u zg i putovat cu svaki dan u bj na posao...:eek: ...nema sanse da mi putni troskovi pokriju benzin :(
...kad smo kod toga...ako netko nudi kakav posao u zg nek mi se javi na pm :D |
Citiraj:
|
Plin košta 3,05 kn, ali ugradnja je skupa i isplati sa samo ako radiš puno km godišnje
|
Citiraj:
recimo da ugradnja kosta 5000kn. mjernih jedinica plina (valjda litara) auto trosi recimo 30% vise nego litara benzina. Dakle, umjesto prosjecnih 10 (radi lakseg racuna;) potrosi 13) uzmimo da je cijena benzina 8kn (sto ce i biti za 2tjedna), ispada 80kn/100km benzina, odnosno 39.65kn/100km plina. dakle, na 100km ti je usteda 40kn. dok imas plin nemoras placati one razne eko-testove na tehnickom (cega se skupi falabogu parsto kn), al to cemo isto zanemariti :) dakle, 5000kn ustedis na plinu vec nakon 12500km. Rijetki su oni koji toliko ne naprave vec u godinu dana :p |
i mene je opako pocela zanimat ugradnja plina u auto pogotovo jer imam doma dva benzinca koja trose oko 9l na 100 a godisnje rade cca 25000 km -svaki!! skupo za popizdit
|
Moj pajdo vozi Lacnciu dedra i stavio unutra plin.
Za sada je vrlo zadovoljan. Cijena plina je relativno niska - sad kolika je isplativost ... teško je reći. Koliko znam auto guta nešto više plina, ali na kraju mjeseca cifra ispadne manja .... Ja vozim diesel auto, ali kako se cijene dizela isto tako dižu - mogu se jebatiii :fuming: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ps fleks ko ti je provajder? |
Jedino rjesenje je naci neko dosad neotrkiveno naftno polje pa sam sebi pravit benzin :D
|
Citiraj:
Ja sam npr. kupio diesel za manje love nego benzinca. Dobro, mala razlika u opremi ali je cijena bila niža. Sa istom opremom bi bila opet ista. MAZDA, BMW i mislim Renault. |
Citiraj:
Kak zgleda bicikli će postati popularni. Malo rekreacije prije posla. Mnogi iz društva su kupili skutete koji su stvarno jeftini, a troše 2,5 l na 100 km. |
ma ni diesel se vise ne isplati toliko, jer za koji tjedan ce bit cijena diesela veca od cijene benzina (uzmimo na primjer sloveniju, tamo je sada tako a prije je bilo kao kod nas). eventualno sta se malo ustedi na manjoj potrosnji
|
Što se tiče plina ja sam ga mislio staviti u auto pa sam se malo raspitao i ispalo je pri ugradnji da košta preko 10.000 (moraš paziti da tak kaj ti ugrađuje ima dozvolu jel inače nemreš dobiti atest) kn pa još svake godine atest ,pa svakih par godina (zaboravio točno kolko) pregled rezervara ,plus još nešto se dodatno plača pri tehničkom pregledu kada imaš plin...
Pa se tako nakupi i nakraju sam odustao... |
Ako me sjecanje dobro sluzi ugradnja plina dojde 7800Kn u Ri... Poslje toga ti treba 1200Kn odmah i 400Kn godisnje za atest i "provjere"...
|
Čuj cijene se keču sve do 14000 kn...
I ja sam mislio da će biti jeftinije... Mislio sam ugraditi u Renault Lagunu 2.0 16V 140 konja (ona starija linija ('99)) sa Volvinim motorom p.s. Pazi ima ih dosta koji ugrađuju plin u fušu (jeftinije) pa nemreš dobiti atest |
Citiraj:
Nemrete mi reč da vam je skupo vozikat se po gradu, a svi se stalno vozite gore pa dole, gore pa dole. Idem u 10h po ilici ono gužva. Pa di ti svi ljudi idu? :confused: Uđeš u bilo koj grad u EU u 10 prijepodne radnim danom i nema žive duše. Ljudi rade... |
Citiraj:
Kako to ono ide ,radiš od 8 malo zakasniš dođeš u 9 gablec je od 11 do 11.30 na njega odeš u 10 vratiš se u 1 ,radno vrijeme završava u 4 odeš u 3... :D Šala... :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ne nužno!Ja sam tražio al nisam dobio posao.
|
Sto si htio raditi? Nesto sto tebi ide ili nesto drugo? Uostalom, definiraj rad :)
Inače ko ljenčina nisam neki autoritet oko zaposlenja ali znam neke ljude koji se bave posredovanjem oko zaposlenja pa ak ti treba kaj ;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:12. |