![]() |
Kako spojiti tri monitora na jedno računalo? (ne za igranje)
Pozdrav!
Trebao bi spojiti 3 monitora na jedan komp, za potrebe prikazivanja prezentacija i reklmnih video-a. Slika bi se trebala razvuci preko 3 monitora (video i prezentacije bili bi u jako wide formatu - prilagodjeno omjeru stranica tri monitora jedan kraj drugoga). Koji je najjednostavniji naci za to napraviti? Hvala! Pozdrav |
grafička sa tri izlaza
|
Citiraj:
Naravno, nisi napisao kupujes li novo ili stavljas na postojece, pa cemo kristalne kugle drzati na stand by. |
uzmes 2 monitora s dvi i jedan s display port konektorom
onda jedna graficka s 2x dvi i jednim dp izlazom npr 5850 (ili ako nadjes neku jeftiniju kao npr 6450 flex) eyefinity se upali i on razvuce sliku preko 3 monitora u widescreen npr pustis video i on bude preko sva 3 monitora razvucen. ili ovo sto je bubba rekao edit: adm 6670 660kn links 6750 799kn portio 6670 747.15kn |
Citiraj:
sve bi novo kupovao, komp i monitore bas za potrebe tog digital signage projekta... bitno da bude sto jeftinije (naravno) jer ce sluziti samo za te potrebe, biti upaljeno cca 12/7/365... hvala na info! |
Citiraj:
Jel mogu zakljuciti da bilo koja graf koja ima 3 izlaza moze posluziti za moje potrebe? Jel bitno da je AMD s eyefinity ili i Nvidia ima nesto slicno? A ako nadjem neku stariju (polovnu) koja ima 3 izlaza, ali nema eyefinity, hoce to raditi? |
Nece raditi (ima drugih rijesenja ali)
ovo je najjednostavnije i najbolje rijesenje nova 6670 iz adm-a za 660kn +dostava jedan 24'' monitor s dp i 2 24'' monitora s dvi ili hdmi ili dp ili npr 23'' dell u2312hm protis 1466.99kn 3 takva i mir |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ako češ uzimat novo uzmeš ATI matičnu sa integriranom grafom i neku 5xxx ili noviju grafu i moči ćeš prikopčat mislim da 5 monitora, tak ja mogu i nečeš imat problema sa DP konverterima
|
Citiraj:
jesi li probao sam ili pretostavljas da radi te kako radi? ja npr znam da bez dp-a moja 5850 nece dati sliku na 3 monitora, na dva radi naravno ali 3 bez dp-a nece. Ne treba dp konverter ako ima monitor s dp-om. Ako uzima sve novo, dell je najbolji izbor sto se monitora tice, slobodno pogledati temu koji 23'' monitor uzeti te temu koji 24'' monitor uzeti. A ovaj dell kojeg predlozih ima dp i ne treba konverter nikakav. -Treba doduse jedan dp kabl kupiti (50ak kuna) ja i dalje mislim da je najednostavnije i najbolje rjesenje jedna ona 6670 od 660kn. mislim moze i potrazit matrox parheliju http://www.youtube.com/watch?v=Td0TB421M9Q i sutnit u stari pentium 2, nije da nece radit na 3 monitora... |
Citiraj:
|
Imo sam jedno vrijeme 2 monitora sa D-sub konektorima, jedan na onboard grafi, a drugi na 5670 i radilo je normalno, tri nisam probo jer nisam imo monitor sa DVI, hdmi ili DP priključkom.
|
Uzmeš neku Sapphire FleX grafu koja po defaultu podržava 3 monitora.
|
Jedna kartica s 3 izlaza (eyefinity) je way to go. Ako ideš na dvije kartice, postoji rizik da ti aplikacija u "full screen" prikazu ne proširi video na drugu karticu. Postoje i neka dedicirana rješenja za cijepanje slike na više monitora, ali nema potrebe da si kompliciraš projekt.
|
Citiraj:
a sto se pricalo prije- surroundview ipak nije eyefinity s kojim je lakse baratati nego ako bi isao na opciju kombiniranja s dvije grafe |
Hvala svima na pomoci. Vjerojatno cu ici na neku jeft eyefinity varijantu, imam neki stari komp u koji cu staviti takvu graf i to bi bilo to.
Pozdrav svima. Sretna NG! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:00. |