![]() |
Starija ploča sa AMD čipsetom
Dakle, zanimalo bi me koja je ploča sa AMD 761 (ili 760, ne znam ni sam više) čipsetom u svoje doba bila pandan nF4 lanparty-ci. Dakle, stabilna i s dobrim OC mogućnostima.
I da ima sck A. ;) Ajmo malo stariji eksperti, upregnite moždane vijuge. :D |
Malo mi je neodređen naslov :rambo:
Svakako da je starija. :clap: Ne znam sad koji su procevi u to doba bili aktualni, ali upregnuo bi kakvog Durona u to i još nekih 256 mega rama. Ostatak konfe manje-više imam. (celeron 266 (covington) na abit ah6, ali mislim da je ploča otišla na manituove pašnjake, pa da napravim malo jaču konfu.)i |
50 views, 0 replies :D
Fuck :( |
Re: Starija ploča sa AMD čipsetom
Citiraj:
(odnosno AMD je razvio stabilan chipset - i onda stao i ostale vragolije prepustio drugim firmama -> mislim da je Catkiller ili BD da su te matične sa jako stabilne, al ne bi rekao da su i dobri OCeri) Evo ova moja iz siga ti je takva - Freek veli da FSB ide do 160... ne znam jesam ti baš kaj pomogel...:beer: |
Google (tražilica) mi ne pomaže previše. Nisam siguran baš da je samo za dual sck ploče...
|
Evo ipak nešto:
http://www.tomshardware.com/motherbo...hipset-02.html Komentar uz attach: Citiraj:
|
1 privitaka
:smoke:
|
Citiraj:
Nego imam ploču sa AMD-VIA kombinacijom i DDR-om. E to je ono što pitaš. Samo je jako duboko u ormaru i nema šanse da je vadim. |
Citiraj:
Na PCE tržnici. Nisam ziher da JE AMD ali odi pogledaj... |
Epox 8K7A ima AMD761+VIA nešto, podržava DDR i u ono vrijeme jedna od boljih. Doma je kod mene i nedam je nikome, za nikoje pare. Još je na njoj AMD 1.2C (pečnica). Istu takvu kombinaciju si imao na jednoj DFI ako se dobro sječam i to je to od onoga što se dalo nabaviti kod nas (barem onda). Epoxica je bila zakon, + verzija je imala RAID i još neke điđe, a cijena joj je bila oko 1500 kn. Ova moja je bila došla negdje oko soma.
A što se tiče oca, to je relativno upitno. Dobra mema i trebalo bi to šljakati, ali bez nekih velikih rezultata. Ja sam svoga natezao i do 1.4-1.5 ali je grijaooooooooooooooooooooooooo ko lud. Nisam ga mogao ohladiti ni da provučem neki test, gasila bi ploča cijelu stvar. |
Southbridge je VIA 686B. Je li ima samo 2 slota za memu?
A taj Athlon je Thunderbird, pretpostavljam. :D Na stranim testovima na toj ploči im 1 GHz Athloni idu na 1.5 GHz. :clap: :clap: |
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthrea...threadid=22675 |
http://www.xbitlabs.com/images/mainb.../epox-8k7a.jpg
Jap, baš ta:D E jes velika slika:D :D :D A nego što nego TB. Idu, idu. Neki OK proc i ide ko zmaj. |
Citiraj:
AMD761 chipset. Bilo je KG7, KG7 RAID i KG7 Lite. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Pa sam morao otići na njihove stranice malo osvježiti pamćenje:D |
Zašto to nabavljati kad se za sitne novce može nabaviti I845PE ploča i neki P4 ~1.6? Vrhunska stabilnost i brzina...
|
Dobro, jesam li AMD-ovac ili šta? :D
|
Zašto uopći biti ikakav fan? Treba odvagati što je najbolje uzeti u trenutku i nemaš frke...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:18. |