PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Microsoft Outlook- podešavanje "autoporuke" (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=22576)

Apolonye 05.07.2005. 10:27

Microsoft Outlook- podešavanje "autoporuke"

Imam dva pitanja:
1. Kako se i gdje podešava poruka da me trenutno (određeni period, npr. godišnji odmor) nema, a da takvu obavijest primi pošiljatelj poruke na moj e-mail?

2. Koliki se maximalno velik može spremiti e-mail (u MB)? Da li postoji ograničenje? Mene su učili oko 2 MB?

Američanac 05.07.2005. 11:21

Re: Microsoft Outlook- podešavanje "autoporuke"

Citiraj:

Originally posted by Apolonye
Imam dva pitanja:
1. Kako se i gdje podešava poruka da me trenutno (određeni period, npr. godišnji odmor) nema, a da takvu obavijest primi pošiljatelj poruke na moj e-mail?

Moraš imati Exchage server profil ili to možeš napraviti na Web serveru (ukoliko ga tvoja firma ima). Postoji još i neki Microsoft MSN connector ali se nikad nisam s njim igrao pa ti nemogu reć više.

Citiraj:

2. Koliki se maximalno velik može spremiti e-mail (u MB)? Da li postoji ograničenje? Mene su učili oko 2 MB?
Za POP klijenta poput Outlook-a ne postoji ograničenje. Njega se postavlja na samom E-mail serveru i to od strane administratora. Hotmail npr. ima ograničenje od 2 MB (ali samo ako se registriraš na europskom lokacijom. Kad u registraciji staviš da živiš u Americi imaš 30 ili 35 MB-a koliko se sjećam; uglavnom puno, puno više prostora ali neznam da li postoji ograničenje na veličinu fajla koji možeš primit)

Tooma 05.07.2005. 12:13

Citiraj:

Imam dva pitanja:

reci nam tocno di imas adrsu (onaj dio poslije @) pa cemo ti moc tocnije rec

daddo 05.07.2005. 14:23

Citiraj:

[B]Imam dva pitanja:
Stvar se zove Out Of Office Assistant... I nazalost dostupna je samo ako koristis Microsoft Exchange Server za e-mail...

Apolonye 05.07.2005. 14:35

Da, imam Exchange server u firmi. Ovo što je pitano imam li adresu iza @ mi nije baš najjasnije, ali recimo da imam- ime firme.
Kako i gdje se to podešava, na Serveru ili klientu?

Američanac 05.07.2005. 14:57

ne želim bit bezobrzan - ali nemate li onda i nekakvog administratora ili inženjera na toj mreži?

Oni bi trebali pomoagat korisnicima u postavljanju server/klijent komunikacije.

Trebaš samo u kalendaru označit od kad do kad si na godišnjem i odabrat Out of Office gdje onda generiraš poruku. U Outlookovom kalendaru. Ako je sve ispravno postavljeno Exchange će to sam prepoznat i pokupit. A ako ne pokupi onda... hmm.. :beer:

Apolonye 06.07.2005. 07:03

Zahvaljivam se.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:54.