![]() |
Veliki problem s gigabyte K8NS ultra
Dakle...nforce 3 ultra chipset!
Na njemu imam venice 3000+ i kingmax ddr 433mhz... SVAKI put,kada mjenjam postavke u biosu komp zasteka i nece boot-at,moram ga isk iz struje pa upalit,ali ni to nije uvijek uspjesno rijesenje,onda boota s postavkama koje sam postavio...ali nece iz prve!nikad... I skoro uvijek,kada palim komp,nece bootat odmah,nego opet moram isk iz struje pa palit dok ne boot-a,probao sam s f5 i f6 biosom,nista...to se dogadja bio on OC-an ili ne... Izludjuje me vise!ima li kakvo rijesenje ili reklamacija? |
novi bios?
|
sve probao...:beer: :rolleyes: :(
|
A jel to odkad si sastavio to ili najednom počelo?koje napajanje imaš?
|
Jesi probao drugu memoriju ( mozda samo 1 stick? ) ili napajanje?
|
Chieftec 360W,nije valjda da bi moglo biti slabo?
Imam tu maticnu,6800GT,HDD,2 venta,dvd prza... |
A trebalo bi držat to napajanje al ako možeš probaj s nekim jačim vidjet?Jesi probao vadit stickove memorije,možda te jedan zeza?
|
Citiraj:
ma odlucio saqm uzet novu plocu!msi najvjerovatnije,ovu cu dat na reklamaciju :beer: |
moja iskustva s gigabyteom su uglavnom dobra, jedino sad u zadnje vrijeme ploce s nforce chipsetima su lose.
vjerojatno se i ja vise necu jedno vrijeme zezati s njima, riskirat cu sa soltekicama i epoxicama ( govorim o prodaji racunala ) |
ja na nf7-s nisam uopće mogao dizat win xp sa tom memom, ako je bila na ikakvim postavkama osim defaultnim u biosu
|
hmm.... ja mislin da je ipak najveci problem napajanje probaj sa nekim jacim npr. 420w min ali da je od stopoznatije firme jer ipak imas 6800gt 2 hdd itd. a vidit ces u opustvima od grafulje pise da je preporuka napajanje od 480w prema tome neko stopoznatije od 420w bi tribalo radit kako triba. A uostalom neznam kako ti radi u win i u igrama. Ovo je bila samo jedna moja pretpostavka.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:29. |