![]() |
Netgear DGND3700
Da li je neko isprobao Netgear DGND3700 N600 WIRELESS DUAL BAND GIGABIT ADSL2+ MODEM ROUTER??
Kakva mišljenja imate o tom routeru? Ja bi zamjeniio stari ZyXEL Prestige 600 router/modem od T-com-a nečim malo žeščim. Prioritet mi je domet wireless-a, i mogučnost spajanja USB diska/stika u router kao mrežna pohrana podataka je zgodna funkcija. I da bude bar za sljedecih ~5 solidan igrač pošto router ne kupujem svaki dan. Molim neka mišljenja, kritike, prijedloge, alternative ... Hvala ekipa! |
Vrlo popularan ruter po stranim forumima/communityima... Za te novce nema ništa bolje.
|
|
Da li će to kod nas raditi bez problema?
annex b , MaxTV i ostale đinđe? |
Gledajući u manual nisam vidio mogućnost definiranja više istovremenih konekcija a to znači da ništa od Internet + MaxTv na ovom uređaju. Rješenje je da postojeći modem / router prebaciš u Bridge mode za Internet. Tada će taj uređaj odrađivati MaxTv i prosljeđivat Internet (postojeći modem / router Lan1 > WAN na DGND3700).
Ni na webu ni u maualu nema spomena o podržanim ADSL Annex - ima, znači obavezno provjeriti šta piše na uređaju ako trebaš koristiti njegov ADSL modem. Također nemoj radit fw update ako nisi 100% siguran da je taj "novi" fw za ADSL Annex B verziju. Inaće uređaj ima gomilu opcija i mogućnosti ali neiskusnima neće biti jednostavno za podesiti jer treba znati šta ćemu služi i koji je ispravan parametar. |
E baš sam takav odgovor i tražio Nikky..
Znači onda bolja opcija je uzet WNDR3700 .. praktički isti Router ali bez ugrađenog modema, a kao modem koristit postojeci T-com router u bridge modu.. |
Ako nije neka razlika u cijeni onda ti dođe na isto, u postavkama se bira jel ide na net preko adsl modema ili preko WAN.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:34. |