PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Koncar NIKO (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=22497)

ZED 02.07.2005. 20:19

Koncar NIKO

Evo najnovijeg uratka iz koncara
NIKO
Jedno od pet najbrzih racunala na svijetu: lol2 :

CatKiller 02.07.2005. 20:34

Pa po specifikacijama mislim da nije ni daleko od samog vrha desktop replacement računala...

Komp je zvijer :)

google 02.07.2005. 20:41

A ima kila ko i poznati nogometaš splitskog Hajduka Kranjčo! ;)

mc_fish 02.07.2005. 20:54

old news bije je cak i na telci vec...al sto stoji stoji to je trenutno sam vrh notebokova...
ps ta racunala/notebookovi mi imaju precudna imena:)

Bubba 02.07.2005. 20:59

Citiraj:

Originally posted by CatKiller
Pa po specifikacijama mislim da nije ni daleko od samog vrha desktop replacement računala...

Komp je zvijer :)

Pff... http://www.tadpolecomputer.com/html/...fications.html

RAK 02.07.2005. 22:06

Citiraj:

Originally posted by Bubba
Pff... http://www.tadpolecomputer.com/html/...fications.html
Nije ista namjena i nije ista klasa. To je namjenski stroj.

Naš me zanima kako bi taj Niko izgledao pod mojim šarafcigerom. Niti najjači se nisu proslavili.

Crash009 03.07.2005. 11:50

jesu to prehota unutra stavili:D ?

čovječe 6kila:burn:

BladeRunner 05.07.2005. 21:51

A kolko se to grije?
Jel odma dobiješ kajganu ako ga držiš u krilu?

Broken Arrow 05.07.2005. 22:03

Nice, ali to više ne spada u prijenosna računala nego prenosive grijalice

Ali kaj će to nekome ako želi prijenosno računalo kupuje se puno manja i lakša stvar ,a za desktop korištenje neisplativo ,kupiš običan komp sa boljim performansana za manje pare (makar nisam još vidio cijenu tog nike ali sigurno je puno)

Emissary 05.07.2005. 22:11

Citiraj:

Originally posted by Arrow
Nice, ali to više ne spada u prijenosna računala nego prenosive grijalice

Ali kaj će to nekome ako želi prijenosno računalo kupuje se puno manja i lakša stvar ,a za desktop korištenje neisplativo ,kupiš običan komp sa boljim performansana za manje pare (makar nisam još vidio cijenu tog nike ali sigurno je puno)

Cijena mu je nekih 18000 kuna AFAIK.

gospar 05.07.2005. 22:23

lap je zvijer ali bas me zanima kako su rjesili hladenje.

i jos 6kg opa dok igram brothers in arms da mi mama trazi da tuce orahe.

Broken Arrow 05.07.2005. 22:27

Citiraj:

Originally posted by Emissary
Za te pare dobiješ desktop komp da ne pričam kakav

Nego taj niko koliko bi sati držala baterija (kaj sati minuta :D )

Broken Arrow 05.07.2005. 23:45

Citiraj:

Originally posted by Emissary
Evo doznao sam pravu cijenu:

Niko biti će dostupan početkom srpnja i to po cijeni od 19,876.00 kuna + PDV (Dobiješ i torbu i win xp pro :) )

Link : http://www.vidilab.com/vijesti/vise.php?id=6911

Znači oko 22,000 Kn što je stvarno previše

ZED 06.07.2005. 00:01

Citiraj:

Evo doznao sam pravu cijenu:

Niko biti će dostupan početkom srpnja i to po cijeni od 19,876.00 kuna + PDV (Dobiješ i torbu i win xp pro :) )

Link : http://www.vidilab.com/vijesti/vise.php?id=6911

Pa zakaj sam ti ja stavio : lol2 : na pocetku?

Emissary 06.07.2005. 02:28

Citiraj:

oko 22,000 Kn što je stvarno previše
A šta da ti kažem...kupujmo hrvatsko : goood : : goood : : goood :

Broken Arrow 06.07.2005. 08:55

Citiraj:

Originally posted by ZED-M
Pa zakaj sam ti ja stavio : lol2 : na pocetku?
Ja u onome što si ti postao nisam vidio cijenu...

4444josip4444 06.07.2005. 09:40

stvarno ne znam zašto takve stavri rade.... slože lap koji ima 6 kila i košta preko 20 000 kn... to neće kupit nitko komu treba prijenosno računalo a onaj komu treba kućni stroj za 20 000 kupi puno bolji... glupost.... oni trebaja slagat što jeftinije lapove za naše tržište a ne ovakve stvari koje nitko neće kupovat, sami sebe pokopavaju....

Broken Arrow 06.07.2005. 10:00

Citiraj:

Originally posted by 4444josip4444
stvarno ne znam zašto takve stavri rade.... slože lap koji ima 6 kila i košta preko 20 000 kn... to neće kupit nitko komu treba prijenosno računalo a onaj komu treba kućni stroj za 20 000 kupi puno bolji... glupost.... oni trebaja slagat što jeftinije lapove za naše tržište a ne ovakve stvari koje nitko neće kupovat, sami sebe pokopavaju....
A ćuj oni to proizvode jel su zaključili da ima budala

A i ima jel kada netko čuje ovakvu reklamu - najbrže računalo - a ima para u džepu i malo znanja i pameti bu kupil

A i još postoji jedna njihova filozofija ,bolje prodati 1000 kompova po 22000 kn nego 3000 po 7000 i još im je jeftinije "prozvest" 1000 kompova nego 3000 ,a zarada čak malo veća

A 1000 budala bu se našlo... :beer:

Isus 06.07.2005. 10:48

imaš ljude kojma treba takav laptop. Koriste ga kao prenosno stono računalo,radi samo na stolovima.

Računaj da ti je 1500kn licenca za winXP ( bar će tako Končar istaknuti).

Svaka čast na tome da je tolko jak ali 6KG je previše!

Freek 06.07.2005. 10:54

Citiraj:

gledajući šta laptop ima u sebi, i usoređujući cijene i mogućnosti s ostalim top-end laptopima, CIjena je na mjestu.

Emissary 06.07.2005. 13:04

U pravu si...ali gledaj...kad se već uzima nešto tako skupo...gleda se i na renome proizvođača.
Pa usporedi Končara sa Toshibom, IBM, HP itd itd. :(

Ista situacija je i kod naših malo bolje potkoženih ljudi - okaši, genšeri itd.
Neće niko Hondu Legend, Kiu Opirus, Mazdu Xedos, Škodu Superb :D

Broken Arrow 06.07.2005. 13:29

Ja to onda ne bi zvao prijenosno racunalo nego prenosivo računalo

I da Končar je Škoda u svijetu kompića i nitko neće za Škodu dati (kada već kupuje takvu mrcinu) jednako para (koliko god jaka bila) kao za pošten auto (sličnih karakteristika)...
Dobro opet kažem ima budala...

Isus 06.07.2005. 15:39

Citiraj:

Ja to onda ne bi zvao prijenosno racunalo nego prenosivo računalo

I da Končar je Škoda u svijetu kompića i nitko neće za Škodu dati (kada već kupuje takvu mrcinu) jednako para (koliko god jaka bila) kao za pošten auto (sličnih karakteristika)...
Dobro opet kažem ima budala...

Drahi moj dečec, Škoda = VW ista tenika, isto podvozje ista VW oprema. Tak d aak želiš VW a ne želiš platiit tu cjenu kupiš Škodu.

Broken Arrow 06.07.2005. 15:49

Citiraj:

Originally posted by Isus
Drahi moj dečec, Škoda = VW ista tenika, isto podvozje ista VW oprema. Tak d aak želiš VW a ne želiš platiit tu cjenu kupiš Škodu.
Da ali ja nisam govorio o Škodi kao o Škodi nego kao o marki Škoda i što se misli o njoj i da nitko neće platit Škodu kao VW bez obzira čija je oprema nutra

tor 06.07.2005. 15:52

Tjah, ljudi koji donose čudne odluke barem na ovom svijetu nije nikada falilo. Zašto misliš da ih je sad ponestalo?:D

Isus 06.07.2005. 15:55

Citiraj:

Da ali ja nisam govorio o Škodi kao o Škodi nego kao o marki Škoda i što se misli o njoj i da nitko neće platit Škodu kao VW bez obzira čija je oprema nutra
jasno da neće jer ju VW i ne prodaje pod
tom cjenom.

A ono kaj je tor rekao apsolutno stoji.

Da nema tih ljudi Matsonic, PChips i ECS bi odavno propali je rnitko nebi kupovao njohovu robu kao i većina ostalih Šrtotex kompanija.

Broken Arrow 06.07.2005. 16:38

Citiraj:

jasno da neće jer ju VW i ne prodaje pod
tom cjenom.

Dobro da smo se razumjeli, nego pustima VW i Škodu na miru

Citiraj:

Originally posted by tor
Tjah, ljudi koji donose čudne odluke barem na ovom svijetu nije nikada falilo. Zašto misliš da ih je sad ponestalo?:D
Citiraj:

A ono kaj je tor rekao apsolutno stoji.

Da nema tih ljudi Matsonic, PChips i ECS bi odavno propali je rnitko nebi kupovao njohovu robu kao i većina ostalih Šrtotex kompanija.

Slažem se stoji

4444josip4444 06.07.2005. 22:57

svaka čast hrvatskom proizvodu.... volio bih kupovat stvari koje su barem djelomično proizvedene u ovoj državi samo kad vidim ovakve stvari..... zašto ne proizvode lapove do 6000kn, nešto što je pristupačno prosječnom čovjeku u ovoj državi.... a oni naprave lap od 22000kn.... takvih ako prodaju 50 komada.... to si imaju pravo priuštit veliki brendovi poput hp-a, del-a itd.... a ne neki končar iz neke male države tamo na balkanu.... trebaju se prilagodit našem tržištu i prosječnom korisniku jer onaj tko ima love sigurno neće kupit končar lap....

syss 06.07.2005. 23:22

imho mogli su izbacit jedan disk i stavit jedan 80-100gb 7200 i ono wtf? dvije prže u lapu... pa to nisam ni u desktopu imao... eto ti kile manje (da ne spominjem konačnu cijenu) - e onda bi mogli govoriti o isplativosti... ziher bi bio 2-3k jeftiniji.

samo da citiram jutarnji... nešto ovak - "ugrađena je grafička kartica najnovije generacije geforce 2 6800 gts..." uglavnom tako nešto :evil_novinari:

OT: neki dan je žena u jutarnjem radila duplericu o klimama i u box-u bilo nešto kao povijest klima, primjena i to... "najpopularniji modeli su kod nas tzv. split sistemi koje možete prepoznati jer liče na plazma tv ekrane"... šta pišeš to ženo božja?

Zond 07.07.2005. 00:09

Citiraj:

Originally posted by 4444josip4444
svaka čast hrvatskom proizvodu.... volio bih kupovat stvari koje su barem djelomično proizvedene u ovoj državi samo kad vidim ovakve stvari..... zašto ne proizvode lapove do 6000kn, nešto što je pristupačno prosječnom čovjeku u ovoj državi.... a oni naprave lap od 22000kn.... takvih ako prodaju 50 komada.... to si imaju pravo priuštit veliki brendovi poput hp-a, del-a itd.... a ne neki končar iz neke male države tamo na balkanu.... trebaju se prilagodit našem tržištu i prosječnom korisniku jer onaj tko ima love sigurno neće kupit končar lap....
Jesi ti ikad cuo za rijeci poput izvoz, slobodna trgovina i slicne termine?
Orijentacija na nize cijene povlaci za sobom i nizu kvalitetu (doduse ne nuzno).
Ako su oni u svom poslovnom planu zacrtali proizvodnju high-end robe neka im bude. Ma koliko zvučalo čudno tržište Ex-SSSR i Ex-Yu još uvijek cijeni naše proizvode. Zasigurno će se u toj populaciji naći određeni broj ineresenata.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:49.