![]() |
LCD monitor
planiram kupit LCD monitor. nemogu vise na ovom CRT-u, oci mi crkavaju...
par pitanja: 1. Koliko je kvalitetniji LCD od CRT-a sto se tice zdravlja ociju? 2. 17" ili 19" i koji proizvodjac/model=pitanje je sad? vidim da je cijena 17" oko 2000kn, a 19" oko 3000 3.Tko je najkvalitetniji u oba segmenta? jel valja sta Samsnug Syncmaster serija? citao sam reviewe na anandtechu...kazu da su ok. zdravlje ociju je vamo NAJBITNIJE. |
samsung je dobar...ako gledas gledaj xeroxe i iiyame:beer:
zdravlje za oci 100% ne zraci...navikavanje...dobrih tj-2 |
Re: LCD monitor
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Re: Re: LCD monitor
Citiraj:
|
Re: Re: Re: LCD monitor
Citiraj:
|
Re: Re: Re: Re: LCD monitor
Citiraj:
|
Hmm, čini mi se da se uz nVidiju ni LCD monitori neće smjeti spomenuti pinsli :D
Zezam se, ali bubba, svejedno ne kužim zašto bi 19" LCD monitori bili rezervirani za snobove i ljude koji slabije vide. :confused: |
Ma kojesta, ako se bavite nekom granom tehnike gdje su potrebni nacrti ili komplicirane sheme, nema te velicine koja je dovoljna.
Uzmi tlocrt neke etaze veceg objekta, ucrtavas neke nove instalacije. Bas je zabavno skrolati po par prostorija, mo's mislit. Smanjis sliku - izgubis detalje. Mogao bih do sutra nabrajati takve "snobizme" i slabovidnosti. Ne postoje univerzalna pravila, isto kao i neprikosnoveni autoriteti. |
Citiraj:
|
Citiraj:
i slažem s ovim da je 19'' lcd bezveze, jer za preko 30% veću cijenu dobije se monitor iste rezolucije svega 12% veće dijagonale. |
ok, znaci 17"...josh bolje, ustedim nest para. :)
e sad, bilo bi dobro da date preporuke koji kupit. meni se jedino ovaj cini OK (iz HGspotove ponude): Samsung Syncmaster 713N LCD zaslon dijagonale 17“ Razlučivost: 1280x1024 Kontrast: 600:1 Svjetlina: 300 cd/m2 Kutevi vidljivosti: 160°/ 160° hor./ vert. Vrijeme odziva: 8 ms Podesivo postolje po vertikali Pivot zakretanje ekrana |
kao što ti je već sugerirano, potraži monitor s dvi sučeljem.
moj izbor bi bila 17'' iiyama iz linksa za cca. 2500kn, isto 8ms nazivno vrijeme odziva. |
Citiraj:
|
Lolz....ni tocku i zarez takodjer nikad nisi vidio? :)
|
I meni se sviđaju te iiyame ,ali nigdje niti jednog reviewa :confused:
ali ako je slična prošlim verzijama (10 ms) onda je isgurno dobra |
Citiraj:
Ovdje klepecete klisirano. Pojam "profesionalno" ste valjda naucili iz prospekata. Poluvodicki monitori su sve bolji i jeftiniji. CRT cete uskoro gledati uz audio pojacala s ECC83 i 2 x 6L6. Kod "videofila". A sto je to (polu)profi, poluprofesore? Samo uzivajte u svom izoliranom kutku. |
Citiraj:
Jedina njihova prednost je ta sto mogu ostati vjecno kalibrirani i nisu podlozni promjenama zbog vanjskih utjecaja. Mana im je ta sto se za njihovu cijenu mogu dobiti dva 22" monitora, s neusporedivo vecom radnom povrsinom. Citiraj:
Kako koncept racunala nekima samo sjeda u vidu igranja, nemoj se ni truditi shvatiti. |
Citiraj:
ne kužim čemu taj silni sarkazam, polukolega. pusti nas da uživamo u svom izoliranom kutku. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:44. |