![]() |
hp ... psu 250w !?
pozdrav
ovo je vec 3. moja tema u 3 dana na 3 razlicita mjesta ali ajde :) ovakva je situacija, radi se o hp konfiguraciji sa napajanjem od 250w konfiguracija: intel dual core 1.8 3gb ddr 2 (mozda doleti i jos koji) maticna intel bla bla (na njoj integrirana graficka) hard sata2 od 160gb naziv konfiguracije: hp dx2300 moje pitanje glasi dali bi to napajanje moglo podrzati neku graficku od kojih 256 ili 512 u pci-x16? mozda bih imao kakvih 150kn za nesto polovno :) ps: citao sam nesto o onim low grafickama koje trose malo snage ali ne kuzim se dovoljno pa evo molim vase misljenje :) |
Prema kataloskom broju za dx2300 vjerovatno je ovako napajanje u tvom kompu. To napajanje isporucuje 14A pri 12V. To ti je 168W. Tvoj proc (E2160) ima TDP od 65W. Dodas nekih 20% sigurnosti ostaje ti nekih 80W za grafu. To je taman potrosnja koje se moze isporuciti kroz PCI-E utor (75W). Tako da neka slaba grafa (tipa ATI 6570/6670, nVidia GT430/GT440/GT520) kojoj nije potrebna dodatni prikljusci na napajanje (6-pin) bi se moglo nadograditi.
|
ti si jos sretan, moji hp-i imaju 235W napajanje i mogu reci da je to dosta za neku od grafa koje je banjodido naveo.
|
pozdrav!
hvala na ponudi kartica :) ali od kolege dobivam for free ge force 7300gt , na njoj nisam vidio da ima neki konektor gdje bi spojili ventilator direktno na napajanje, sto znaci da napajanje dobiva preko pcie porta koji daje max 75 a ja imam 80w free ako sam dobro shvatio?? unaprijed hvala |
Dobro si shvatio. Doduše, ta 7300 je poprilično slaba i stara. One koje su navedene gore su daleko bolji izbor.
|
ma vidi to racunalo sluzi za neke stvarcice i igranje simulacija igrica koje rade i na agp 128 grafickama samo je ova integrirana na maticnoj ocito dosta ustogljena :)
ps: malo me brine ovaj podatak u specifikacijama Core power=25 W (Max board power) h18000.www1.hp.com/products/quickspecs/12668_div/12668_div.HTML pps:prakticki onda mogu koristiti sve graficke koje nemaju potrebu za dodatnim napajanjem hladenja?? hvala! |
zamolio bih odgovor ako je moguce da ne spajam to , zbog maticne itd....!
|
Krivo si kopirao link za specifikacije, kad malo pažljivije pogledaš naći ćeš da je postojala Add-On opcija sa tada aktualnom ATI Radeon X1300 serijom grafe.
Po tome kako je napisano (Core power=25 W (Max board power)), može biti da stvarno mobo ne može grafi isporučit više od navedenog. U toj situaciji možeš probati sa nekom grafom iz Low segmenta ali da ima i vanjsko napajanje, npr. HD 3x50 serija ili sl. Nemoj nabavljat / kupovati unapred nego tek kad posudiš i probaš (2D i 3D). |
pa ovu graficku sam dobio ali nebih htio da ostanem bez maticne hehe :)
pa jel se desavalo takvih slucajeva!? ps: ako ja to prikopcam kaj se moze desit!? izgorit, pregorit itd?? |
Neće se ništa desit, u najgoroj situaciji otići će u instant shutdown ili neće ni startati.
Sugerirane su grafe sa dodatnim napajanjem jer će onda preko tog dodatnog napajanja dobit potrebno iz psu - a ono šta ne može dobit iz PCI-Ex16 slota. Jasna stvar, igra i šta ukupno psu može isporučiti a računali smo poviše. |
a balkanac .... dobio sam je besplatno :) sutra je instaliram pa javim dojmove :p bojim se da su navedene ipak iznad mog platnog razreda trenutno!
ps: hvala na pomoci :) |
Ajde, čemu toliko filozofije, ta kartica ima tdp od 16w i raditi će 100%
|
evo da se javim sve funkcionira :) nadam se da ce tako i opstat temp. graficke je konstantnih 41 c :p
hvala jos jednom |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:20. |