PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Slusalice i zvucnici u isto vrijeme (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=224094)

Joker11 16.11.2011. 20:41

Slusalice i zvucnici u isto vrijeme

pozz narode , imam jedno pitanje jel mogu namjestit da mi recimo na slusalice ide zvuk samo s skype a na zvucnike sve ostalo jel to izvedivo ili ja samo izmisljam toplu vodu heheh hvala unaprijed!!!

mr Rockwell 16.11.2011. 20:48

Iskreno ne vidim način kako?

Facelessone 16.11.2011. 20:56

S dvije zvučne kartice bez problema.

mr Rockwell 16.11.2011. 21:02

Citiraj:

Autor Facelessone (Post 2026976)
S dvije zvučne kartice bez problema.

Hmm ovo mi sada nije jasno. Koristio sam programe tipa traktor kojisu svirali dva odojena kanala ali samo zato sto postoje postavke za to. Kako postaviti da jedna kartica reproducira zvuk skypa?

Joker11 16.11.2011. 21:06

znaci ja trazim nemoguce hehehe!! ok ty samo sam htio vidjet jel postoji neki program ili nesto slicno da mi odvoji to dvoje (glazbu i pricanje) hvala svejedno!!!

zen_sux 16.11.2011. 21:06

Win7 na sound kliknes imas opciju "set as Default Device" i "set as Default communication Device".

U principu neznam s kojim sve kombinacijama radi,sa 2x zvucne sigurno, a i sa sa 2x usb izvora zvuka radi bez problema.

Npr. meni su pojacalo i zvucnici usb dacom vezani za komp i ako ih stavim kao default- normalno svira muzika preko njih, dok ako je na g930 (koje su usb headset) stavljen default communication device, bez problema pricam paralelno na skype, steam etc...

mr Rockwell 16.11.2011. 21:10

Zanimljivo. Moram se malo pozabaviti s tim, očito:)

D1viry 16.11.2011. 21:44

Skype ima u sebi ugrađen izbor kartice, kako za mic, tako i za output. Ne treba ništa namještat u sistemu. Isto tako, playeri (audio, video ili audio/video) imaju odabir output kartice, a neki čak i kanala posebnog. Meni je zvuk i mic Skype-a na jednoj kartici, glazba na drugoj (na jednom stereo kanalu) na 2.1 zvučnicima ili na liniji (drugi stereo kanal), a filmovi idu preko hdmi kabla na tv slikom i zvukom. Bez obzira na postavke sistema, ovi programi su podešeni da se uvijek ponašaju kako sam ih namjestio. Jedino za igre moram mijenjat default sound device, ako želim promijeniti sa sluški na 2.1, liniju ili tv.
Primjer: ženi pustim film na tv, igram na sluške bfbc2 i skype-am s ljudima bez problema. Kad žena nije doma i kad nitko ne spava, stavim igru na zvučnike, a skype ostavim na jednoj manjoj sluški sa mic-om.

syss 16.11.2011. 23:23

ili druga zvučna ili neka gejmerska tastatura sa usb zvučnom na sebi (logi g110 je brijem najjeftinija opcija).

Joker11 17.11.2011. 01:48

Citiraj:

Autor D1viry (Post 2027024)
Skype ima u sebi ugrađen izbor kartice, kako za mic, tako i za output. Ne treba ništa namještat u sistemu. Isto tako, playeri (audio, video ili audio/video) imaju odabir output kartice, a neki čak i kanala posebnog. Meni je zvuk i mic Skype-a na jednoj kartici, glazba na drugoj (na jednom stereo kanalu) na 2.1 zvučnicima ili na liniji (drugi stereo kanal), a filmovi idu preko hdmi kabla na tv slikom i zvukom. Bez obzira na postavke sistema, ovi programi su podešeni da se uvijek ponašaju kako sam ih namjestio. Jedino za igre moram mijenjat default sound device, ako želim promijeniti sa sluški na 2.1, liniju ili tv.
Primjer: ženi pustim film na tv, igram na sluške bfbc2 i skype-am s ljudima bez problema. Kad žena nije doma i kad nitko ne spava, stavim igru na zvučnike, a skype ostavim na jednoj manjoj sluški sa mic-om.

ok skonto sam ovo a sad imam jedna drugi problem!!! mogu birat izmedu Speakers (realtek high definition audio) i realtek digital intput (realtek high definition audio) e sad kad je na speakers sve radi kako spada al kad prebacim na input amen on pokazuje onu zelenu skalu kao da prihvaca zvauk al kod mene se nista ne cuje ni na slusalice ni na zvucnike!!! pa ono ako neko ima neku ideju kako to fix hvala!!

srale7 17.11.2011. 02:08

Jesi ne pismen da je to strasno.

Pa normalno kad prebaciš na input da ti treba neki ulazni uređaj tipa mikrofon da bi ostvario taj input.

Joker11 17.11.2011. 02:22

Citiraj:

Autor srale7 (Post 2027237)
Jesi ne pismen da je to strasno.

Pa normalno kad prebaciš na input da ti treba neki ulazni uređaj tipa mikrofon da bi ostvario taj input.

Pa stvar je u tome sto je mic ukopcan!!!!

D1viry 17.11.2011. 08:29

Normalno je da se ništa ne čuje. Čuje se mikrofon samo kad mu u postavkama staviš kvačicu na "listen to this device."

Joker11 17.11.2011. 09:47

Citiraj:

Autor D1viry (Post 2027267)
Normalno je da se ništa ne čuje. Čuje se mikrofon samo kad mu u postavkama staviš kvačicu na "listen to this device."

ne cuje se ni sta ja pricam a posto onda nisu ukopcane tamo slusalice ne cujem ni sta drugi pricaju!!!

D1viry 17.11.2011. 10:14

Najbolje je u skype-u namjestit i testirat input i output device. Ja default output device imam samo u igrama, firefox-u i nekim nebitnim stvarima. Sve je ostalo podešeno ručno da uvijek ide tamo gdje sam mu ja rekao, a ne gdje mu sistem kaže.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:37.