![]() |
Intel i7-3960X, i7-3930K & DX79SI - šest jezgreni Sandy Bridge
Eto napokon SBE testa, ako ima grešaka, a ima ih sigurno jer još jedva gledam od Velesajma, ispravljajte. :D
|
Letimično samo pogleda test, i dalje rasturaju pogotovo overclockirani. Svakako će se nać na stolovima entuzijasta. Još jedna stvar ove Intel + Intel kombinacije su mi uvik izgledale najbolje (kompatibilnost...) iako nikako nisan ima niti jednu, osim kratkog druženja s nekom P35.
Brutalno i skupo :) |
http://www.pcekspert.com/articles/911-7.html
kako je moguće da u testu F1 2011, prvom dijagramu, OC-ani SB-E procesori "daju" manje FPS-a od Gulftowna i istih SB-E procesora na svom taktu? jel to neka greška ili sam ja krivo nešto zaključio? i još ovo u zaključku: Citiraj:
|
Citiraj:
|
Dobar test, svaka cast sve fino i opsirno odradjeno. Sto se mene tice izgelda da ipak trebam cekati 8 jezgrene verzije jer nebi mi sad bas zamjena 6 za 6 nesto previse donijela (osim boljeg overclocka i puno praznijeg dzepa ;)).
|
Hah, da ovaj OCani najjači model daje impresivne rezultate, ali kao i Lewis premišljam se dali je za upgrade... ipak, 5GHz baš nije koliko vidim termički i snagom za 24 satno rendanje pod 100% opterećenja :/ Nama koji laganini rendamo, koliko se sjećam, "višak" cachea nije od neke presudne važnosti jel?
|
to ispod soma jura ne bu bilo kod nas... inače zver živa.
|
Citiraj:
|
ma ko to gleda, mora da ide 5ghz!!! :D
mislio sam na jači naravno. |
5000 kuna je suludo za proc koji nije značajno bolji od "običnog" i duplo jeftinijeg 2700k... recimo, do 3,5K kuna možemo razgovarati, sve iznad je too much previše.
|
Citiraj:
|
Steta za 4ch i za 2600k mada ste mogli da ste pitali..
400eura se vec mogu nabavit ESovi, isto mislim 3800, 4000max u trgovini.. |
Citiraj:
|
Je, tolike hostese, sva ona para od one supstance u kotlovima :D Ma, ludilo :D
Elem, na članak - reze su zvjerske. |
Ste probali trezit max multi? Ako niste, hocete li. Samo dve jezgre, zbog temp. koja nije onda problem i na koliko boota u win?
Meni sa nekog OC gledista i nije neki deal prodavat svoj solidan x56 2600k pa da dobijem novi 3930x koji ne moze preko 5ghz. Pogotovo sa takvom cijenom koja bas nije popularana. |
kolko vidim iznad 2500k i dalje ne moram gledat,sve preko preskupo.
|
Citiraj:
|
Evo u Linksu.
Znaci da ce se dat za oko 4k uskoro kupit.. Ono kaj mi se jako ne svida je 2100kn za Extreme 4 koja je uvijek bila neki best buy. Koliko ce tek onda ostale kostat? |
Ovdje je CPU vec sad 500 kn manje nego u Linksu ;).
|
Citiraj:
"to nikom netreba". Pa okej, onaj tko nezna čemu bi poslužile tolike jezgre, sigurno neće pohrliti istovariti silne tisuće kuna. Krešo je lijepo pokazao što mogu i rade te SB-e jezgre u pravim aplikacijama, čak i prema extreme nehalemima. Okej da je dao truda i provozao i igre, ali naravno onom ko se igra, običan sb je vrh vrhova, da ne spominjemo nadolazeći ivy bridge. ... Jedno pitanje: kakva je kompatibilnost rupa za hladnjake na 2011? Paše li išta sa starijih 1366, 1155??? |
Pocetak stranice...
Nehalem arhotektura - arhitektura s podrskom za cetvero kanalnu - cetverokanalnu iako u nekim dijelu ispravno pise Kod ploce Dx79i bas kao i i igled ploce - izgled otkapcati i zakapcati - nije li valjda otkopcati i zakopcati ? SATA 3Gbps i 6Gbos utori - 6Gbps Po meni review dobar i opsezan detaljima.. Vidio sam Gigabyte-ovu plocu ( hvala Razeru ) na detaljno uzivo i pipanje :) Sto se toga tice polagano nestaje 2600k jer je EOL. 2700k samo sto nije jos dosao. |
Umjesto "PropyleneGlycol" u dijelu članka Intel Liquid Cooling RTS2011LC, promijenite u propilen-glikol ili 1,2-propandiol :)
Inače bi se napisalo propylene glycol, nema potrebe koristiti velika slova ili skupiti u jednu riječ, pošto je to "generičko" (kemijsko) ime. |
Citiraj:
|
Šteta šta nije uključen i Battlefield 3 koji traži jaku procesorsku snagu i jezgre
|
Citiraj:
Uopce ne trazi previse i dve SB jezgre sa HTom na 3.2ghz ce vec izvuc makismum. Ovaj ima 3x vise na vecem taktu i osim sa par grafi nebi bilo neke razlike.. |
Majko mila, ala je struje gladan. I cooleri ce morat prijec na novi nivo da bi odrzali korak s ovakvim procevima.
|
ko i svaki put do sada... ništa čudno, ništa novo.
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
http://www.legitreviews.com/images/r...66-lga1155.jpg http://www.hardwaresecrets.com/fulli...hp?image=40587 |
Citiraj:
|
Da naravno, ako već imaš gulftown ovo nema smisla.
EDIT: ispravak netočnog navoda :D Paše LGA1366 tj raspon rupa je isti |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:51. |