![]() |
repair windows XP
Dakle, napravio sam repair jer mi disk ima bad sectore i sve se poremetilo.
Sad kad uđe u win kaže mi da se windowsi ne mogu aktivirat i da se ne mogu logirat dok to ne napravim. Dakle, ništa ne mogu, samo pritisnit OK, i on se odlogira i to je to. Ima neko ideju što da radim, kako da to zaobiđem kad se ne mogu ni ulogirat? Win je XP SP3, MSDNAA, dakle legala je.. |
Probaj ponovno instalirati Windowse "clean install", ako na toj particiji imaš neke podatke pošto se nemožeš ulogirati zavrti neku live distribuciju Linux-a i spremi podatke pa onda instaliraj Windowse.
|
clean install mi je zadnja opcija
podaci mi nisu bitni, samo želim osposobit tu instalaciju koliko god da je narušena repairom, dovoljno toga je ostalo, uvjeren sam :) kao razlog zašto neće aktivirat windowse mi kaže: local scripting disabled, enable it and try again, tako nekako |
Skini ERD Commander, bootaj, napravi system file repair, probaj restart, ako nece, opet bootaj ERD i probaj napravit system restore. :)
|
Ako ti podaci nisu bitni kako kazes, a disk ti ima bad sectore onda ne znam zasto ga pokusavas osposobit, disk je za smece.
|
zaš?
radi tako već godinu dana :D |
A koliko će još raditi? Treba ga baciti ili reklamirati ako ima garanciju.
|
Pokušaj aktivirati u safe modu. Ako neće, onda napravi ovo što je Nino rekao.
|
nažalost nema garanciju više, taman se dogodilo nakon isteka :lol2:
neće u safe modu, kaže da se to ne može napravit u safe modu, i opet me odlogira :D |
izvuci mrežni kabel, da nema interneta i onda budeš mogao u safe mode, pa pogledaj što se dešava
|
Citiraj:
|
ma glup sam, nije htjelo s networking
u običnom safe modu je ušlo, sredio sam, samo je instalacija svejedno u banani, al dobro :D znači, teoretski, mogao bi pravit particije dok ne napravim neku relativno malu particiju s bad sectorima da ih lokaliziram jel se bad sektori mogu širit po ostalim particijama? |
Vidio sam na pocetku da ti pise da je windows istekao?
Kada te pita za registraciju probas minimizirati to ili samo probat da stisnes WinKey + U Otvoriti ce ti Narrator i otvoriti ce ti se mali prozorcic i sada vidis gore u lijevom cosku tog prozorcica prije nego pise Narrator ti stoji ikonica, klikni na nju i otvoriti ce ti se Menu i samo izaberes About Narrator i otvoriti ce ti se jos neki prozor i vidjeti ces tamo polinako Microsoft Website (ili tako nesta) kliknes na to i samo kada ti otvori IE u ADdress kucas C:\ ili vec koji ti disk treba! |
ma hvala, riješio sam aktivaciju, samo me zanima ima li šanse borit se s ovim diskom :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:22. |