PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   (riješeno) Instalacija Windows 7 na HP ProBook 4530s (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=223150)

Xaoc 31.10.2011. 18:03

(riješeno) Instalacija Windows 7 na HP ProBook 4530s

Problem, nemogu instalirat os, probao i sa promjenom IDE - AHCI, skinuo drivere sa njihovog sajta i dalje ništa.

Prilikom instalacije, selektiram drivere, on skenira, očita drivere ali neide dalje sa instalacijom.

molim pomoć, hvala. :)

coconut 31.10.2011. 18:06

Kakve drivere prilikom instalacije? Driveri se stavljaju nakon instalacije Winsa. Za W7 ne trebaš mijenjati IDE-AHCI u BIOS-u. To važi samo za XP.

nino 31.10.2011. 18:07

Nebi trebao nikakve drivere trazit. Koja je konfiguracija laptopa?

Xaoc 31.10.2011. 18:19

konfiguracija je LH309EA#BED

- Intel i5-2410m
- 8gb ram
- 500gb hdd
- ATI graphics

Citiraj:

Autor coconut (Post 2014385)
Kakve drivere prilikom instalacije? Driveri se stavljaju nakon instalacije Winsa. Za W7 ne trebaš mijenjati IDE-AHCI u BIOS-u. To važi samo za XP.

Moja pretpostavka je bila da želi chipset drivere, ali nakon par neuspjeha stavio sam sve kompletno drivere.
Traži ih odma prilikom pokretanja instalacije os-a, stavio sam ih otpakirane na stick, on očita, stisnem next, opet oćitava i kada završi jednostavno ostane na tom skrinu. Na pritisak next, opet otpočne sa očitavanje... i ništa.

nino 31.10.2011. 18:28

Sve sam siguran da imas windows medij u banani ili te *ebe linux particija na njemu.

Kad ides normalnim postupkom, do koje tocke dodjes?

Xaoc 31.10.2011. 18:33

Citiraj:

Autor nino (Post 2014412)
Sve sam siguran da imas windows medij u banani ili te *ebe linux particija na njemu.

Kad ides normalnim postupkom, do koje tocke dodjes?

Dođem do gathering system information, lol, i tu me draži drivere.... baš sam pokrenuo neki "disk sanitizer" u biosu, to bi kao trebalo formatirat drive.

khm 31.10.2011. 22:59

Kakvi driveri, ništa on neće tražit ako pravilno instaliraš OS, radiš negdje grešku u koracima.
Jel sad uopće imaš neki OS na njemu ili?

Uglavnom, stavi u biosu da boota sa cd/dva-a, ubaci dvd od Windowsa 7, kad dođeš do dijela gdje te pita gdje želiš instalirati Win7 pobriši sve šta vidiš (jednu možda nećeš moći, to zanemari), napravi jednu, novu particiju i na nju instaliraj.

P.S. Kažeš da dođeš do 'gathering system information', ne sjećam se uopće u kojoj je to fazi, jel to prije ili poslije odabira particija?

Xaoc 01.11.2011. 11:02

Citiraj:

Autor khm (Post 2014659)
Kakvi driveri, ništa on neće tražit ako pravilno instaliraš OS, radiš negdje grešku u koracima.
Jel sad uopće imaš neki OS na njemu ili?

Uglavnom, stavi u biosu da boota sa cd/dva-a, ubaci dvd od Windowsa 7, kad dođeš do dijela gdje te pita gdje želiš instalirati Win7 pobriši sve šta vidiš (jednu možda nećeš moći, to zanemari), napravi jednu, novu particiju i na nju instaliraj.

P.S. Kažeš da dođeš do 'gathering system information', ne sjećam se uopće u kojoj je to fazi, jel to prije ili poslije odabira particija?

Hard je apsolutno prazan, čekiran sve pet. Boota sa DVD bez problema... drivere traži ondje nakon odabira jezika, prije nego što bi trebao doč do odabira particije.

khm 01.11.2011. 12:38

Jel si siguran da je taj Windows 7 instalacijski DVD u redu?
Jesi probao neki drugi?

Xaoc 01.11.2011. 12:56

Pa eto, probao sam dva DVD-a sa različitim sedmicama i ništa, ali nedo vrag mira pokrenuo XP i frajer se instalira bez beda!

riceburner 01.11.2011. 14:39

ja nedugo bas stavljao winse na isti lap, moras maknut sve particije i onu hp tools i sve kaj je predinstalirano i onda sljaka bez problema...
ja stavio 7 PRO x64...

Xaoc 01.11.2011. 18:45

Citiraj:

Autor riceburner (Post 2014972)
ja nedugo bas stavljao winse na isti lap, moras maknut sve particije i onu hp tools i sve kaj je predinstalirano i onda sljaka bez problema...
ja stavio 7 PRO x64...

Ma da, snimao sam ja ranije i na druge HP modele, ali u ovom slučaju ne pusti me uopče do dijela gde biraš particije... još luđe je što sam bez pardona instalirao XP... sve u svemu problem je rješen... ashampoo je pržio loše DVD-e, zanimljivo da inače normalno se pokreču.

Hvala svima na pomoći. :)

lol, prdnuo je hard na laptopu... :stoopid:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:57.