![]() |
Fujitsu P24W-6
Molim mišljenja o ovom monitoru Fujitsu P24W-6 IPS .
|
Citiraj:
P24W je isto 8-bit cistunko, ali najbolja stvar koju ima je sensor kontrole svjetla. Sony je uvijek imao najbolji "senzor" i znam da ga koristi nesto naprednijeg Eizo, ali znao se naci i kod drugih top modela, cak i kad nisu bili IPS/PVA modeli u pitanju. Fujitsu svoj nacin zove ABC i ako je dobro realiziran, uz IPS, blagodat koje se ne zelis odreci kad upoznas korisnost. Specijalno dok gledas uz monitore, koji nemaju takvu mogucnost; suptilno pracenje promjene u prostoriji i fino reguliranje, bez i najmanje korisnicke intervencije. 27-mica mi je jedan od najljepsih monitora po izgledu trenutno, steta jedino zbog banzai rezolucije. Konstrukcija P serije 23/24/27" u vidu postolja se stvarno cini iznimna. Barem po slikama koje snimih po webu. Jako, jako robusno i kvalitetno. Jedini problem ce ponovo biti njegovo prisustvo na nasim policama. Ako M-San i Asbis ne budu imali sluha kao ni sa Asusovim modelom, onda ce domaca kupovina ponovo zavrsiti na indivudualnoj molbi narudjbe. Sto znaci i nikakva konkurentnost cijeni koju bi postigao preko granice. Ali, P serije Fujitsu je jako atraktivna ponuda. Nadam se da ce Fujitsu sada trajno zauzeti interes za visoku srednju klasu. Sramota je uz svoje ime i sposobnosti, da je toliko dugo izbivao. Nemas razloga i dalje ne gledati ostale iz ponude, te ujedno i lakse dobavljive modele kod nas. Ali, IPS i senzor svjetla su prekrasna stvar. Posebno kad je svaki dio odradjen kako treba. 8.8 |
Evo sad ukratko zašto pitam za mišljenje o ovom monitoru. Imam priliku kupiti ovaj monitor za cca 3000 kn. Zasad imam samsung 205bw kupljen prije 5 godina. Monitor koristim za sve po malo od autocad-a, malo corel, surfanje, i gaming (FPS). Ono što imam neki osječaj da mi monitor više ne prikazuje boje i svijetlinu kako bi trebalo, ali to može biti i moj subjektivni dojam. Imao sam i jedan problem kad sam radio flyer u corelu da mi je monitor dvije nijanse naranđaste prikazivao potpuno jednako dok je na printu bila velika razlika.
Iz tog razloga razmišljam o IPS matrici. Ono što me još mući kako će se odraziti u igrama pošto pretežito igram FPS (cod ) , odnosno da li se stvarno vidi razlika od tn matrice ili je to urbana legenda. Inače gledao sam i ovaj dell u2412m , hp z24w, i u2410. Da li je opravdana razlika u cijenama između nijh za moje potrebe. |
Evo konačno je došao.
Samo ukratko prve impresije. Reći ću ovako , da sam primjetio samo jednu manu, ako se i to može zvati manom. To su tipke za podešavanje. Nekako su estetski prevelike , a i samim time power tipka ima preveliko led osvjetljene (1,5 cm ) . Mogli su to i diskretnije napraviti. Što se tiće pivotiranja , to radi bez greške u svim smjerovima. Slika je odlična što je i za očekivati od ips-a. Probao na Battelfield-u i black ops-u i radi bez greške. Nema razlike u brzini od moje stare 205bw-ice samo što je ovdje slika nekako bolja , veća i punija. Neke ozbiljnije i stručnije recenzije ću prepustiti drugima. |
Promakla mi je dojava za nove postove u temi, pa nisam ni znao da Fujitsu vec broji vlasnika na PCE-u.
Cestitam na kupovini odlicnog modela. Jedino, spomeni drugima gdje si ostvario kupovinu? Baci i neku sliku kad budes raspolozen. Jako lijep monitor u svakom slucaju. Fujitsu zna biti dosta pedantan, jesi li provjerio u meniju, mozda moze smanjivati ili kompletno ugasiti svjetlo na power tipki? Mozda ti zvuci cudno, ali nije nevidjeno do sada u opcijama. |
Kupio sam ga preko siemensa hr , tj. preko firme koja je sad za sebe , a bila je dio siemensa (fujitsu siemens). Naručio , čekao cca 2 tjedna.
|
http://www.abload.de/img/fujitsup27t6-1lzbyo9.jpg
Odgovarajuci na nekoliko PM-ova koji me docekase vezano za LCD-e i citajuci prijasnje postove, koje upravo gledam nakon duze pauze. Samo da podebljam, sada i ocima provjerenu preporuku za najbolje monitore trenutno na trzistu. Citiraj:
Tu je i najdalje otisao u kombinaciji senzora koji s jedne strane u sluzbni kakvoce, dok paralelno (ovisno o modu) ima do danas, najbolju implementiranu Eco funkciju stednje, koja ce vjerojatno u buducnosti biti na svim monitorima. Eco zbog odlicnog posla, ne moze biti koristen u sRGB ili korisnikom modu, jer tada senzor radi u sluzbi preciznog podesavanja za foto i finije namjene. Anitin komentar, posebno za nekoga tko uopce i nije tehnicki zahtjevan korisnik inicijalnom kupovinom, uopce ne cudi boljom kvalitetom (posebno u VGA slucaju) od Dell/HP VGA pandana. Ako je itko deset minuta porazgovarao u Kodeks servisu, onda bi dobio visestruku potvrdu da su cak i Ultrasharp modeli (iskustvom potvrdio), pocesto osrednji stabilnoscu VGA signala. Na puno modela (osim 27-ce prve revzije) pa cak i na pojedinim (ovisi o primjerku i sklapanju) 30"-cama, vidno je blago disanje. Zato pocesto vlasnici zakljuce, da je to pravilo kod svih ostalih modela. No vise puta pisah, da u visoj i klasi ili prioritetnom kvalitetom modela, razlika u prikazu znatno manje vidljiva, nego sto bi vlasnici vecine Dell monitora ikad povjerovali. Prica o istoj matrica/slika ovdje nece proci generalizacijom, jer ono sto sam vidio kaze suprotno! Kad uz vrhunsku podesenu sliku (24/27p modeli, za vecinu, uopce ne trebaju kalibrator) u igru dodamo i senzor, koji citavo vrijeme kompenzira visak svjetla u prostoriji, cineci trajnu ugodu komfora, koji nadilazi deklarativnu ergonomiju i cini konstatnu kvalitetu slike. Najvaznije i najvrednije za posljedicu: umanjuje naprezanje vida njegovom vlasniku/ici. Ponavljam, tko nije nikad radio s takvim monitorm, sve sto ce napisati u relaciji cijene/senzora je prazno teoretiziranje o nepoznatom. Mozda nisu najlakse dostupni, mozda se nekome ne svidja boja, ali primite na znanje, da su 24 i 27 iz P serije, najkvalitetniji modeli koje mozete danas kupiti i daruju najmanju mogucnost defekta naspram konkurencije. Izrada i najvaznije, kontrola kvalitete je iznad svih Dell/HP modela. Kvaliteta elektronike (potvrdjeno) vredi cak i za modele koji nisu u P seriji po pitanju kakvoce. Hoce li sljedece godine pasti kvalitetom, hoce li ih dovoljno prodati da budu motivirani drzanjem P serije? Hoce ili uopce imati novih modela? Bumo vidjeli, ali znajte da su trenutno, vrh vrhova koji mozete za normalne novce kvalitetom dosegnuti kod nas i vrijede svake lipe! http://www.abload.de/img/fujitsup24w6-15yb0e.jpg Displays P Line http://www.adobe.com/images/pdficon_large.png ... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:21. |