![]() |
(riješeno) Intel Pentium 4 zaboravio svoj orginal FSB
Pozdrav dobri ljudi!!
Ev pokusavam vec neko vrijeme doci do rijesenja mog problema ali bez uspijeha.. Ovak imam p4 2.6 proc sve dole pise.. e sad BIOS mi ne dopusta da dignem FSB vise od 160 MHz (160*13=2080) a pise u everestu da je orginal 200 MHz (200*13=2600). kad naredim na automatic imam dvije opcije - 1633 Mhz i 1733 Mhz Multiplier ne mogu pomaknit jel mi je cpu 'zakljucan'. resetiro sam bios bog zna koliko puta i prevrnio naglavacke bios, lupo po tipkovnici, nema sta nisam.. Molim vas da procitate specifikacije pa mi kazete svoje misljenje sto bi trebo napravit. Zahvaljujem unaprijed! http://i.imgur.com/4wq8b.png :wtf2: Code:
Informacije o procesoru |
Tvoja ploca ima fsb 533 (133x4), a proc ti ima 800mhz fsb (200x4).
Zato tvoj proc radi na manjoj frekvi. |
znaci nema mi pomoci?
|
Ne sa ovom plocom i chipsetom.
|
Evo popis procesora koje podržava ploča
http://support.asus.com/cpusupport/l...=&hashedid=n/a |
mozes mi pomoc pa preporuciti koju plocu da si uzmem da mogu iskoristiti full potencijal proca?
|
Ono sto nadjes na oglasnicima, socket 478 i fsb 800 trazi. Asus P4C800 serija npr.
Od novog ima ovo ali ti igra ddr2. |
Citiraj:
|
@Baja 001
probao sam, BIOS mi neda vise od 160. nis.. vidit cu sta mi je jeftinijie, novi/polovni proc koji moja ploca podrzava iliti novu/polovnu plocu koja podrzava trenutni proc.. Hvala svima.. moze lock |
Bez uvrede, ali ulaganje i kune u tu konfu ti je bacanje novaca. Naime, pentium 4 procesori su za današnje pojmove vrlo zastarjeli i nema ti smisla uzimati drugu ploču da bi ti taj proc radio na punih 2.6 ghz, jer nećeš vidjeti apsolutno nikakvu razliku. Bolje uzmi neku rabljenu socket 775 ili am2 ploču i pripadajući proc, jer češ tek onda vidjeti nekakav dobitak u performansama za iste ili malo veće novce
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:56. |