PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Microsoft Word - kako prikazati tablice u edit modu, a koje se ne printaju? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=222561)

estugarda 22.10.2011. 09:48

Microsoft Word - kako prikazati tablice u edit modu, a koje se ne printaju?

Moram hitno pripremit jedan word dokument sa tablicama koji će editirati drugi. Sve sam pripremio, ali s obzirom da će dokument editirati ljudi slabog informatičkog obrazovanja, htio bih da se tablice vide dok se dokument editira, a da se ne printaju. Zna li netko kako?

PS Znam da mogu ja "isključiti" bordere, ali u tom bi se slučaju moglo dogoditi da oni koji će editirati dokument neće shvatiti da su to tablice, ako ih neće vidjeti.

Bubba 22.10.2011. 10:00

Citiraj:

Autor estugarda (Post 2006314)
Moram hitno pripremit jedan word dokument sa tablicama koji će editirati drugi. Sve sam pripremio, ali s obzirom da će dokument editirati ljudi slabog informatičkog obrazovanja, htio bih da se tablice vide dok se dokument editira, a da se ne printaju. Zna li netko kako?

PS Znam da mogu ja "isključiti" bordere, ali u tom bi se slučaju moglo dogoditi da oni koji će editirati dokument neće shvatiti da su to tablice, ako ih neće vidjeti.

Nije direktan odgovor na tvoje pitanje, no mozes pokusati koristiti komentare unutar teksta (koji se ne printaju) gdje ces objasniti inkompetentu malo detaljnije sto treba napraviti.

Zna biti neobicno korisno.

estugarda 22.10.2011. 10:28

Hm. To mogu dodati.
Dakle misliš da je nemoguće prikazati tablice koje se ne printaju?

Bubba 22.10.2011. 10:47

Citiraj:

Autor estugarda (Post 2006337)
Hm. To mogu dodati.
Dakle misliš da je nemoguće prikazati tablice koje se ne printaju?

Cek, cek, mislim da brkas pojmove.

Tebi treba (ne)prikazivanje tablica ili *bordera* (rubova)? Jer ako je ovo prvo, onda jos i nekako; mislim da postoje nekakvi special characteri koji omogucuju tj. onemogucuju printanje odredjenih paragrafa teksta. no ako pitas za bordere, onda mislim da je to ovisno o postavkama klijentskog Officea (tj. ako ti maknes bordere, hoce li se nesto ipak prikazivati vizualno). Pa stoga ako ti ne trebaju borderi, lupi komentar i detaljno opisi sto treba uraditi, mislim da bi to bilo to.

Vjerojatno se i jedno i drugo moze rijesiti nekakvim macroom, ali obzirom na poboldano i uvecano hitno, imam osjecaj da je to trebalo biti gotovo jos jucer... :p

estugarda 22.10.2011. 11:32

Da. U pravu si. Već je poslano sa uputom. Hvala na savjetu.
Sadržaj tablica mora biti vidljiv i printan. Samo sam htio da se borderi ne printaju, ali da se vide u otvorenom doc fajlu bez premještanja opcija tablice na "vidljivo".

Google nije znao.
A valjda će čitati upute.
Jedan je to od onih poslova koje treba efikasno i brzo riješit, inače će me zvati svaki drugi dan...

D1viry 22.10.2011. 14:46

Ja u takvim slučajevima samo maknem border a grid ostane. Vidiš dok pregledavaš, a ne isprinta se. Isto kao u Excel-u.

EDIT: Zaboravih napomenuti da je stranica obojena u sivo pa se polja vide, a podešeno je da se ne printa bacground. Znam da je bezvezno rješenje, ali radi :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:41.