PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   >>> Dal je netko snimio >>> Na rubu... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=22216)

Visage 25.06.2005. 01:09

>>> Dal je netko snimio >>> Na rubu...

'

Nazalost zaboravio sam ostaviti da mi se snimi zadnja emisija 'Na rubu znanosti' "Novosti sa Nexus konferencije"

Dal je netko mozda to snimio? , medij nebitan, taman da je i VHS, jako mi je vazno. Bas je peh da su i frendovi isto na to zaboravili zbog guzve, pa smo sad svi izvisili. Sama sluzba TV jos nije pripremila istu za prodaju uobicajenih kopija (vlastita produkcija) a neda mi se to cekati jer cu jos i zaboraviti na istu/

Bio bih jako zahvalan :beer: da mi se javi tko je to snimio.

Valjda nije previse racunati u ovim forumskim info. vodama da se barem jedan nadje sa interesom za spomenutu tematiku i jos da je snimio : sweating

Zond 25.06.2005. 01:13

:grrr: Bas sam mislio pitati jel netko snimio. Inace snimam ali eto ko za vraga nisam :( . Jedina utjeha sto sam ugledao casopis Nexus na kiosku.

Izvrsna emisija, meni jedno od najzanimljivijih obradjenih tema je tamna strana mjeseca.

Black Dragon 25.06.2005. 01:18

... postoji nada da je onaj Geodet preko puta mene to snimio. Mislim snimio je skoro pa sve dokumentarce, zlikavce, i te sa ruba znanosti koji su na HRTu, tako da ako ih ima sve onda si fakat baxus ako nije snimio te koje trebaš :D

Visage 25.06.2005. 01:27

Citiraj:

Originally posted by Black Dragon
... postoji nada da je onaj Geodet preko puta mene to snimio. Mislim snimio je skoro pa sve dokumentarce, zlikavce, i te sa ruba znanosti koji su na HRTu, tako da ako ih ima sve onda si fakat baxus ako nije snimio te koje trebaš :D
:clap:

BD, cini se da si mi ovaj tjedan stvarno u fokusu ispomoci ;)

Ajde daj ga molim te pitaj jel to snimio pa nek ti deponira dok se ne vidimo. Emisija je bila fenomenalna i jako vazna (osobno)

.....

Visage 25.06.2005. 01:46

Citiraj:

Originally posted by Zond :grrr: Bas sam mislio pitati jel netko snimio. Inace snimam ali eto ko za vraga nisam :( . Jedina utjeha sto sam ugledao casopis Nexus na kiosku. Izvrsna emisija, meni jedno od najzanimljivijih obradjenih tema je tamna strana mjeseca.
Slucajno poznajem neke od gostiju koji su bili i ponavljali se, (ekologija,makrobiotika,Ayurveda...)

Škreu je premlad i nazalost pre malo tematski nacitan pa kad nema "jake" goste koji sami donesu svoje materijale (snimke), emisije su autorski cesto pre slabe i ponekad cak i diletantske.

Tada samo prikupi generalni TV materijal i prokomentira a jos kad su slabi gosti koji o sferi u kojoj gostuju ne govore iz prve ruke...
stvari postaju dosadne i lose.

Vec je u zadnje vrijeme niz losih emisija, sa par izuzetaka tu i tamo. No dobro, mozda sam prestrog, za vecinu su valjda interesantne za pogledati ako im je tema nova.

Ova zadnja emisija je bila o Nexux konferenciji, najvecem skupu te vrste, sa fenomenalnim otkricima i podacima. To je bio prvi dio a sljedeci tjedan je i nastavak (drugi dio)

Izmedju ostalog i o Vedskom najstarijem nacinu 3D matematike u kojem se u sekundi moze u glavi izracunati svaka operacija. Jako zanimljivo. Preko bare sam upoznao tipa koji se sa tim bavi pa mi je dao jednu knjigu ucenja koju nisam jos stigao ozbiljnije prouciti, no zastrasujuce su stvari koje se mogu iz iste nauciti. Toplo je preporucam svima koji zele razviti um do maksimuma (pa i puno vise od toga) U svakom slucaju jako interesantno.

Škreu je u zadnje vrijeme postao i dosta samodopadan, pa kilometarski duge uvode radi na pocetku i kraju sa svojim jednako dugim komentarima koji samo uzimaju korisno vrijeme od same emisije. Sigurno ste to primjetili, oni koji gledaju frekventnije.

Zond 25.06.2005. 01:55

Od kud da pocnem ...

Sjecas se pocetaka serije, stare studijske scenografije i mladolikog voditelja :) Kolko sada davi tokom na intru/outru toliko je onda davio tokom emisije. Sad im koliko toliko da prostora da sami nesto kazu. Po meni uskace po potrebi i kad treba nesto istaknuti. Ti komentari nisu ni nesto negativno, pogotovo jer se ti komentari vecinom koriste kao propagandni oglas za emisiju na pregledu programa. Dosta ljudi ce zainteresirati emisija kad malo mistike sipnes iz rukava, dodas prstohvat intrige i malo cudnih kuteva snimanja - na konju si :D

Samodopadnost se nemoze poreci ali nije ni do koljena nekim voditeljima na HRT-u po velicini ega. Ali kad usporedim pocetne emisije (recimo Tesla!) i danas vise melje prije prvog kvartila i poslije treceg kvartila a manje u sredisnjih 50% raspona podataka. :confused: :D

---

Edit : Vec dugo ne vidjeh Dragu Plecku! :D

Visage 25.06.2005. 02:11

Citiraj:

Originally posted by Zond Od kud da pocnem ...
Samodopadnost se nemoze poreci ali nije ni do koljena nekim voditeljima na HRT-u po velicini ega. Ali kad usporedim pocetne emisije (recimo Tesla!) i danas vise melje prije prvog kvartila i poslije treceg kvartila a manje u sredisnjih 50% raspona podataka. :confused: :D Edit : Vec dugo ne vidjeh Dragu Plecku! :D

Da se nebi krivo shvatili, to je u sustini super pozitivna emisija naspram generalnog populisticko konzumentsko postrosackog smeca kojeg opcenito svaka TV generira. Tako da je ovo malo kritika na nedostatak zrelosti njemu, ali neka ga, jako vazne je teme odradio, gdje bi uopce prosjecan gledatelj mogao na vidjeti o lazima (hrana,farmacija) kojima je okruzen, da nema takvih emisija? Valjda ce se dovoljno nagledati sebe u kameri pa ce postati koncizniji. No vazno je da emisije idu dalje.

Sto se tice Plecka.

Bas sam neki dan pricao prijateljima kad se Drago prije dosta godina otrovao vodom (željezom u vodi) u Indiji.

Ležao je u Vinogradskoj i bio u dosta losem stanju.

No interesantno je to...da tamo gdje je on popio samo jedanput vodu, svaki dan piju domaci mjestano, i stari i mladi i nitko se nije otrovao. Zasto? U Indiji od malih nogu uce kako se pravilno diše!

Dijafragmalno (trbuhom) sto nije samo znanje Yogija vec vecine ljudi. Zna se da covjek samo 30% toksina izbacuje ekskretornim i urinarnim nacinim a 70% kroz disanje... Ostatak "modernih" ljudi nazalost uopce nezna kako se pravilno dise ;)

Zond 25.06.2005. 02:21

Ne, nema problema oko voditelja. Kuzim kaj hoces reci, jer: "najbolji korak u poboljsanju drustva je konstruktivna kritika" (Goodbye Lenin) ;)
Opcenito mi je cudno kako je to uspjelo zazivjeti na bastionu ucmalih tv programa. Ali, zivjele reprize!

Sto se tice disanja dijafragmom, tu tehniku USAF primjenjuje naveliko jer pomaze u odrzavanju svijesti (a i same borbene sposobnosti) kod ratnih pilota pri velikim opterecenjima (G). Tehnika se uci prije ulaska u simulator tako da ih se odmah pripremi i tako podnose opterecenja do negdje 7,8 G bez problema. Prije pri tim opterecenjima su ljudi padali u nesvijest i neartikulirano lamatali udovima.
Moze se pretpostaviti kako i svi kozmonauti / astronauti poznaju tu tehniku.

Ovo za disanje dijafragmom, vjerojatno bi mi koristilo u borbi protiv astme. Gdje mogu naci vise o tome?

Visage 25.06.2005. 02:52

Citiraj:

Originally posted by Zond Ne, nema problema oko voditelja. Kuzim kaj hoces reci, jer: "najbolji korak u poboljsanju drustva je konstruktivna kritika" (Goodbye Lenin) ;)
Opcenito mi je cudno kako je to uspjelo zazivjeti na bastionu ucmalih tv programa. Ali, zivjele reprize!

Da, pitam se hocu li biti u dezeli kad pocnu te reprize, ako ih uopce bude, jer tko zna mozda ponovo uleti ciklus Inspektora Montelbano-a, to HTV baca kad god nezna cim popuniti program ;)

Citiraj:

Originally posted by Zond Sto se tice disanja dijafragmom, tu tehniku USAF primjenjuje naveliko jer pomaze u odrzavanju svijesti (a i same borbene sposobnosti) kod ratnih pilota pri velikim opterecenjima (G). Tehnika se uci prije ulaska u simulator tako da ih se odmah pripremi i tako podnose opterecenja do negdje 7,8 G bez problema. Prije pri tim opterecenjima su ljudi padali u nesvijest i neartikulirano lamatali udovima. Moze se pretpostaviti kako i svi kozmonauti / astronauti poznaju tu tehniku.
Ma vojska je pre kruta za asimiliranje potpunog sistema, samo mala instant kompilacija. Melvin, autor knjige koju sam puknuo gore, je obucavao tehnike koje CIA ima u redovitom programu za "naprednije operativce" (super motorika) Ali Yogi disanje podize i svijest, a sa takvom svijescu nestaju vojske i vojnici, tako da oni samo kap o tome uce tamo za "dobrobit" manipulacije svojih soldata. Soldat koji slusa a ne misli je jedini "potreban" soldat.

Citiraj:

Originally posted by Zond [B Ovo za disanje dijafragmom, vjerojatno bi mi koristilo u borbi protiv astme. Gdje mogu naci vise o tome? [/B]
Trebao bi proci tecaj Hatha Yoge i nauciti nekoliko osnovnih Asana.
Vrlo jednostavno. Sigurno znas za Curića ronioca na dubinu?

On je upravo poceo gomilati uspjehe zahvaljujuci dvjema Asanama dubokog disanja. Tako da sa svojim plucima uz dovoljno vjezbanja mozes i sam to postici, koliko god ti se cinilo nemogucim. Vjezba cini cuda.

Za pocetak da bi shvatio princip,...stavi palac ruke na prvo rebro (srcana strana) i tako kontroliraj trakciju disanja (za pocetak sjedeci) udahni trbuhom (zbunjuje u pocetku) i prst na rebru je verifikacija da dises trbuhom, odnosno, trbuh se mora dignuti do kraja a da se tvoj palac ne pomakne sa rebra. Nakon toga stavi drugi palac na pupak....dokaz da dises na trbuh pravilno ce na svaki udah podignuti upravo taj prst. Nakon tjedan dana to vec postaje prirodno i kako tijelo ima memoriju, usvoji tu radnju pravilnog disanja. Vjezba.

Zond 25.06.2005. 03:15

Poznavajuci vrsno kalendarsko znanje urednika na HRTU preko ljeta ocekujem reprizu trecerazrednih serija. Doduse vec dugo nije isao Allo Allo a i Crveni Patuljak bi se mogao zavrtiti.

Ali kad krene na jesen privreda glavnog grada, opet ce se u popularnim matinejskim terminima radnim danom, pustati dobri filmovi u kojima ce uzivati domacice, umirovljenici, nezaposleni i lijeni studenti. :eek: :clap:

Ocito da je posjet Kinoteci najbolja opcija (egzistira li taj "cumez" ;) jos)

Sto se tice Curavica, postoji jedan decko iz Zagreba koji je cak i bolji od Curavica no ovaj je jace medijski popracen. Zasigurno mu te tehnike pomazu pri zaronima, no gledao sam na nekom dokumentarcu kako to nije sve, nego jos se koriste druge tehnike gdje covjek "skoro" postane dupin (ne izrastu mu peraje ;) ) kroz 3 faze no trenutno nemam znanja da o tome kvalitetno ispisem.

Ali najbolje za ufurati u diving je posuditi Big Blue i uzivati u manicnim ispadima J. Renoa.

:D

Visage 28.06.2005. 01:27

Citiraj:

Originally posted by Zond :grrr: Bas sam mislio pitati jel netko snimio. Inace snimam ali eto ko za vraga nisam :( . Jedina utjeha sto sam ugledao casopis Nexus na kiosku. Izvrsna emisija, meni jedno od najzanimljivijih obradjenih tema je tamna strana mjeseca.
Snimka locirana :)

Do kraja tjedna cu je pokupiti i ide na kodiranje (VHS)

Dobro je, vec sam pomislio...nista od toga : sweating :

Zond 28.06.2005. 01:59

Dobro, sto ja to vidim... Timothy Dalton.. uz Georga Lazenbya najlosiji Tajni Agent u Sluzbi Njezina Velicanstva ;)

Visage 28.06.2005. 02:04

Citiraj:

Originally posted by Zond Dobro, sto ja to vidim... Timothy Dalton.. uz Georga Lazenbya najlosiji Tajni Agent u Sluzbi Njezina Velicanstva ;)
Mozda za one koji nisu u zivotu procitali niti jednu knjigu Ian Fleminga :(

Postoji modus operandi opceprihvacenih leming smjernica koje vecina ponavlja.

veritum

Zond 28.06.2005. 02:16

Heh .. you got me now :o

Moze li me ovo spasiti
;) :

http://img75.echo.cx/my.php?image=bondovi2fz.jpg

Visage 28.06.2005. 02:20

Citiraj:

Originally posted by Zond Heh .. you got me now :o Moze li me ovo spasiti http://img75.echo.cx/my.php?image=bondovi2fz.jpg
Na ovoj rezoluciji (100x100) nemogu ni svoj vid spasitia kamoli to procitati ;)

Daj neku pristojnu gabaritazu...

Zond 28.06.2005. 02:22

Definiraj, koliko pristojnu? :)

Zond 28.06.2005. 02:25

Pomaze li ovako?

http://img124.echo.cx/img124/2527/bondovi24sn.jpg

I jos manja ako prva ne pase:

http://img124.echo.cx/img124/473/bondovi2a1rz.jpg

Visage 28.06.2005. 02:28

Citiraj:

Originally posted by Zond Definiraj, koliko
pristojnu? :)

What'a mi'stejka to me'jka ;)

Ma sve je u redu, bio sam na trenutak otisao na stari 4.7 Netscape (neka provjera)... pa kako nije uvecao sliku....

To su skenovi ili ???

Visage 28.06.2005. 02:32

'

Kad vec pitas o njemu, par inputa koje malo ljudi zna.

Dobar prekobarski prijatelj Frank, inace bivsi Marinac danas privatni dick u New England-u, je bio uvod u zanimljivu podudarnost kako pravi vojnici ocjenjuju Bondove.

Gotovo svaki vojnik koji je bio nekakav operativac redovito ga stavlja na prvo mjesto.

Alberto Broccoli (Cubby Alberto Romolo Broccoli) producent i
tvorac u produkcijskom smislu jer jos od "Dijamanata" htio Daltona dovesti u serijal, al ovaj se nije puno fascinirao sa tim 000-cama.

Dalton je zadnja zivuca klasa , klasicno treniranih Shake-spirijanskih glumaca i daske su mu bile atraktivnije od filma.

Vise od 7 puta je odbijao biti Bond !
Malo je glumaca koji bi i jedanput to mogli no, Dalton je igrac :)

To ide od "Dijamanata" pa do "View To Kill" kad je konacno pristao
zaigrati. Ali samo pod uvjetom da bude smrtno jednak liku iz knjige. Legenda kaze da je otisao u lokalnu knjizaru i uzeo sve Flemingove
knjige. Alberto je to sanjao vec odavno jer zato ga je i zelio, naime njegov san je bio bas to > Bond iz romana.

Razlog zasto je "Living Daylights" jos malkice koketirao sa humorom za razliku od "LTK-a" je zato sto je 30% posto scenarija (Richard Maibaum) vec bilo napisano za Moore-a. Kako je to ipak bila promjena na platnu , ostavili su malo Moore humora.

Dalton je jedini bond za kojeg se prepravljao scenarij "LTK" jer je znao vise o liku od scenarista (seriozan glumac)

Sama razina produkcija na ta dva filma je naj dalje (neovisno o Daltonu) ikad vidjeno. Casting, score, koprodukcija izmedju lokacija, gluma. Soundtrack iz LVD je naj vise rangirani na listi kolekcionara. Stavise, ako si pratio izdanja, upravo zbog tog statusa je MGM pokrenuo remasteriranu ediciju koja je pokrenula uz LVD i soundtrackove iz par Moore filmova. Neobicno zar ne, za "neuspjesan film" (dolazim na to)

I krajem 1989. dolazi do totalnog iskrivljavanja istine a sve zbog zaborava, zanimljivo da u nasoj stampi i TV-u nisam nigdje procitao nista osim ponavljanja krivih podataka.

1) Daltonovi filmovi su lose inkasirali

Krivo!

Living Daylights (dokumentirano po inkasiranju) je bio 4-ti naj uspjesniji film kad je izasao na platno !

Taj podatak je cak i velikim slovima boldan na remasteru soundtracka, bas za one koji ponavljaju krive podatke !
Naj manju zaradu je imao "Man With The Golden Gun"

Dalton je do danas najbolji prijatelj sa Barbarom Broccoli (kcer pokojnog Alberta) koja sa Wilsonom (suprugom) danas "nastavlja" serijal i jedini koji je uopce bio na samom sprovodu.

2) Licence To Kill

Vratio sav novac i napravio slabiju od ocekivane inkasacije, no opet je bio u plusu. Razlog zasto je taj naj'beskopromisniji film
bio problematican za Vox Populi je vrlo jednostavan.

Ljudi su navikli na explozije i podilazenje publici (Moore dekada)
i naravno da takva promjena je bila sokantna.

Zanimljiv je fenomen koji ce procitati medju poznatim US kriticarima tipa Matlin i Ebert (ako imas MS Cinemaniju, bit ce ti od pomoci) kao i ako citas recenzije na IMDB-u na Daltonove filmove.

Ljudi koji su bili popljuvali te filmove, nekako im je u zraku visila aluzija kometara onih koji su citali knjige kako je Dalton jedina personifikacija Ian-ovih prica. Tako ces vidjeti i medju kriticarima i na IMDB-u da su ljudi nakon citanja isli revidirati sto su prije napisali ! To je zbilja intersantno, mozes procitati citate tipa : "sad nam je jasno o cemu ste govorili"

Tako je i Matlin rekao da je Dalton los i preozbiljan za takav light film, no kasnije je priznao da nikad nije procitao niti jednu knjigu ;)

Nakon citanja, filmovi su dobili *****

I tu dolazi do price kako je Dalton mjenjao Brosnana.

Dalton je kao sto rekoh od "Dijamanata" odbijao tu rolu.

3) Pauze snimanja od 1989 - 1994

Ovo je najveca nepoznanica na TV-u i caspopsima i "kvazi" kriticarima. U tom periodu nitko nije mogao snimati Bonda jer je doslo do sudskog spora.

Pocelo se prodavati previse robe i artikala sa 007 logom i studiji su uvidjeli da zapravo uopce prava nisu jasno definirana.

I u tom kaosu Sony je postao pohlepan i utuzio se izmedju Danjaq-a (Brocolli kuca nastala od imena supruga = Danielle i Jaqueline) i same maticne kuce MGM.

Dakle zbog prava je serijal bio zamrznut sve do 1994. kad se konacno moze nastaviti.

Dalton je imao ugovor na 5 filmova (standardni paket od 3 + dva po produzenju) Na konferenciji (lako pronaci na Net-u) Barbara i Wilson su rekli " Dalton je i dalje Bond"

No Dalton je jako skroman glumac i Bond (za razliku od Brosnana)
njemu nije znacio zivotn rolu i zahvaljujuci stavci u ugovoru sa svojim advokatom - u kojoj je stajalo da se moze bez ikakve isplate stete povuci ako se stvori preduga pauza snimanja nastavaka - lagano se povukao iz svega, na veliku zalost ljubitelja knjiga ali i same Barbare i usko vezanih producenata.

I sad tu nastupa "Trt Milojko" Brosnan, koji je epinikije i epove isplakao o svojoj tragicnoj prici zasto i ako je njemu "izmakao" Bond.

Kratko se vracam na LTK i najvecu enigmu....

Alberto Broccoli je vec bio na izdisaju za vrijeme LTK-a i fakticki su advokati i producenti dogovarali sto dalje.

LTK je od svih serijala imao naj slabiju promociju ikad. Gotovo da osim forspana nije bilo nikakva promocije :( U Eu se nisu mogli dogovoriti oko 10 (!) plakata koji ce biti finalni za kino. Zbog toga ces naci toliko razlicitih plakata za LTK !

Uz svu tu mizernu promociju , puno ljudi uopce nisu ni znali da je film pusten (IMDB komentari) i onda se pojavilo cudo, koje se zvalo Batman! Batman je opustosio blagajne. Nije samo LTK bio zrtva...naprotiv. Ghostbusters II je neslavno prosao, Indiana Jones III takodjer nije briljirao, jedino je kako tako Lethal Weapon prosao.

Moze se reci imajuci na umu kako LTK je napravljen od ljubitelja knjige za ljubitelje knjige i ako nimalo ne podilazi publici, on je zapravo odlicno prosao u smislu uspjesnosti.

Nesluzbeno ide prica koju sam cuo a navodno je tocna...netko je od US producenata rekao Barbari (a Dalton je cuo) da je u LTK-u bilo premalo explozija i senzacija (hamburger kultura adekvatan komentar) i da nije dovoljno "nabijen" To je Daltona dotuklo i rekao je arivederla.

Sad je bilo jasno da do tada glumac B akcionih filmova Brosnan, niti moze dramski dati priblizan kapacitet glume niti da snjer moze ici dalje jer na kraju Albert je umro i sve je krenulo komercijalizaciji najgore vrste.

Jedan je UK bivsi producent rekao da Brosnanovi filmovi uopce ne trebaju reklame, buduci da se ne moze sjetiti proizvoda konzumentskog sektora koji za vrijeme filma ne nosi njegovu sliku ili 007 logo, dobro receno.

Vidis, u naj ne-recesivnijoj dekadi 80-tih kad je serijal mogao podnjeti i nekoliko promasaja (osim "Man...Golden...Gun" nije ni bilo) nikad nije reklamirao proizvode, film je bio najveca promocija samih artikala u filmu ( Rekviziti,garderoba, tehnika...) Drzalo se do toga, jer Albert to nije tolerirao. Jasno, bila je poneka reklama, ali sa vrhunskom odmjerenoscu sto uostalom i prilici otoku.

4) Zasto je Dalton Bond

Kad budes pazljivo gledao ponovo ta dva filma, primjetices nacin
na koji on presonificira sam lik.

Dok Brosnan svrsava u izgovaranju blesavog imena i prezimena (u knjizi tog nema) i vjerovatno misli da je to poanta uloge.

Dalton na otvaranju LVD-a nakon baze u Gibraltaru kad se spusta padobranom na brod...... Kako se on predstavlja? Bond! Samo Bond! To je knjiga, rutinski Bond, to je sve. Takav je lik Bonda.

On nikad ne spasava svijet, uvjek je u svadji sa nadredjenima, brije se pod tusem, redovito se izruguje svom poslu i prezire se cesto kao "jeftini placenik" cesto je pretucen ko zadnja propalica i cesto se istinski boji za svoj zivot.

Da nisam citao Ian-ove knjige i da nisam vidio takvu razinu produkcije i glume koja je nastala u ta dva filma a vec je produkcijski postojala (posebno Barry-eva glazba) u VTK-u (Moore) i da je Brosnan uskocio nakon Moore-a ne bih ni trepnuo.

No uz ovakav tretman, za mene je Bond zavrsio nakon LTK-a.

Kad sam vidio Golden Eye-a (koliba u kojoj je Ian pisao romane)
Bilo mi je zlo, produkcija = 0 points, gluma = 0, film kao da nije izasao iz Pinewood studija, kompletno platformski = jadno.

Za mene su to obicni akcioni filmovi koji samo imaj logo 007.

Kad je nakon Daltona pogledao ponovo Brosnana, citiram Glen-a
(rezisera od WTK do LTK) koji je rekao da je prebrojao vise od 100-injak rjesenja iz svojih filmova u Brosnanovim.

Voznja Ledom u zadnjem,.....poznato?.......LVD.
Skok niz vodopad?........Grace Jones skok (Paris)
Noz na nozi i kompletna preslika Ursule....Dr.No.
WSNF ubijena bivsa ljubav Brosnana?......ma nemoj.....opet LTK (Felixova supruga)..... same kompilacije elemenata iz proslih filmova. Ma da ne nabrajam, vidjeces sam uostalom.

Zanimljivo je kako je puno ljudi iz te branse itekako svjesno koliko je Dalton izdigao taj lik Bonda.

Zond 28.06.2005. 02:34

Prije Recognita in azione.

Ima nesto pdfa, nesto htmla i nesto txt.

Zond 28.06.2005. 02:41

Citiraj:

Originally posted by Visage
'

Kad vec pitas o njemu, par inputa koje malo ljudi zna.

Dobar prekobarski prijatelj Frank, inace bivsi Marinac danas privatni dick u New Englandu, je bio uvod u zanimljivu podudarnost kako pravi vojnici ocjenjuju Bondove.

Gotovo svaki vojnik koji je bio nekakav operativac redovito ga stavlja na prvo mjesto

pisem dok citas.... pa ci ovo brisati <<<

Ovo mi pliz pojasni oko operativaca, koga stavljaju na prvo mjesto? James Bonda opcenito ili Timothya Daltona kao osobu koja je najbolje uhvatila catch JB (according to previously stateted url ;) )

Zond 28.06.2005. 03:04

Sad kako editiras postove malo mi je tesko pratiti ;)

No, sto se tice D.T. nemali broj puta sam cuo onu tvrdnju koju sam prije iznio (uz G.L. kako je najlosiji J.B.).

Sa kakvih 9,10 godina sa prijateljem sam uredno jedno vrijeme gledao J.B. koje smo dobivali od nekog njegovog rodjaka i svaki dan preko ljeta film za filmom. Nekako mi njegov film nije pretjerano sjeo (LTK) , doduse u tim godinama da kazem "pusis svaka sranja". Iz tih godina mi je najvise ostao Sean Connery :)

Zond 28.06.2005. 03:14

Visage

Inace sa one stranice o Bondu:

"The rest border from good, to absolute drek (The Man With the Golden Gun comes to mind)."

Je li to neka skrivena fora ili koketiranje sa Clockwork Orange? :)

--

Definitvno budem procitao knjige i pravac videoteka!

Zond 28.06.2005. 04:08

Citiraj:

Originally posted by Visage

Skok niz vodopad?........Grace Jones skok (Paris)
Ma da ne nabrajam, vidjeces sam uostalom.

Naravno, tog se sjecam. Prvo ubojstvo onim leptiricima i onda skok sa Eiffela. Naravno pamti se i "A View To A Kill" od Duran^2

;)

Visage 28.06.2005. 04:09

Citiraj:

Originally posted by Zond Ovo mi pliz pojasni oko operativaca, koga stavljaju na prvo mjesto? James Bonda opcenito ili Timothya Daltona kao osobu koja je najbolje uhvatila catch JB (according to previously stateted url ;) )
Na prvo mjesto u smislu realnosti prihvacanja sto bi bilo kad bi stvarno netko bio Bond.

Ja sam pasioniram iz tehnickih razloga, posebno cinematicnosti i glazbe sa ta dva filma, no Frank je fanatik. On to gleda svakih par tjedana i tusi me sa zaljenjem sto Dalton vise ne snima ;) Cesto radim neke humor montaze na racun njega, pa evo jedne iz arhive (hvala vjerni scsi sto sve cuvas) >>> Frank <<<

Visage 28.06.2005. 04:12

Citiraj:

Originally posted by Zond Visage
Inace sa one stranice o Bondu: "The rest border from good, to absolute drek (The Man With the Golden Gun comes to mind)." Je li to neka skrivena fora ili koketiranje sa Clockwork Orange? :) Definitvno budem procitao knjige i pravac videoteka!

Drek (ovo je izvedenica exportirana iz Germanizacije) britanci od WW2 koriste taj termin kao nativni oblik i smisao bas za ono sto i mi zovemo drek = govno ;)

Kad budes gledao Daltonove filmove sa novim ocima, posebno obrati paznju na glazbu. Score, odnosno po definiciji = psiholoska esencija vizualne imaginacije je u ovim filmovima gotovo poprimio gotovo skolski primjer kako se to radi ;)

Barry je napravio 5 razlicitih tema u LVD-u i doveo sinergiju pokreta slike sa glazbom u zenith realizacije.

Pazljivo obrati na to paznju i nece te mimoici divljenje.

Posebno komorni dio koji ekvilibrira sa elektronskom glazbom u Bratislavi.

Treba li reci da je Aston Martin Vantage (Virage karoserija) sa naj prljavijim V8 motorom ikad (eco) odigrao najvecu ulogu ikad bas u njegovom filmu. Znas li ciji je bio auto i zasto ima dezignaciju POW?

The Prince of Wales..... pogodi :)

Naime auto je bio upravo njegov, identicna serija.

Moram priznati da mi je drago da su ti Bondovi neshvaceni za veliki broj ljudi, time su samo jos vredniji. Kad si cuo da je nesto dobro jasno svima ;)

Zond 28.06.2005. 04:14

Kad pogledam unatrag, fasicinira me pomisao da je topic zapoceo sa "Na rubu ...."

Zivjelo grananje :clap:

Visage 28.06.2005. 04:29

Citiraj:

Originally posted by Zond Kad pogledam unatrag, fasicinira me pomisao da je topic zapoceo sa "Na rubu ...."
Zivjelo grananje :clap:

E' da, da.

Ja i moja klikuša bi jos vise rekorda porusili u pisanju da nisam jos nesto paralelno radio ;)

Podsjeti me da ti nadjem par skenova o zaradi filmova, kao i nekim detaljima.

Zanimljivo u pop kulturi gdje i Bond jasno spada, nije to neka Zen umnost i sam Fleming je bio hedonista deluxe kategorije.

No interesantno je da postoje ljudi koji su recimo informaticki nepismeni na nekom kontinentu, bogu iza ledja, a ipak culi su za tri slova IBM, on je milijarde potrosio na ta tri slova koja danas imaju gotovo auralnu prepoznatljivost. Slicno je i sa Bondom, nevjerovatno koliko je Fleming doprinjeo terminologiji bas te pop kulture, tri broja, jedno pice, znano je svima svugdje.

I tu se javlja fenomen leminga, ocekuje se da svi sve znaju o takvom liku pop kulture, ali neznaju, jer bas upada u stereotip.
Tako kad jedanput (posebno kod nas) pocne netko krivo pisati i dodavati svoje invencije desava se da ostali samo kao papige ponavljaju ono sto su culi. Pa je tako Dalton upropastio serijal i naj losiji je Bond.

Na Kolumbiji (edu) je bio jedan zgodan Web experiment koji je upravo to trebao pokazati. Naime stavili su sve bondove na jednu listu i trazili da se klikne jedna anketa koji je Bond naj. No, namjerno su nafrizirali rezultate svakih pola sata u favoriziranju drugog glumca. Sto su dobili? U najboljoj maniri ljudske predvidljivosti, 80% je ispitanika (od nekih par tisuca) je prvo pogledala "rejting" pa tek onda dala svoje misljenje.

Kad neko kaze objektivno da voli Sean-a ili Moore-a ili cak i Brosnan-a (stvar misljenja) nema tu problema, kad je to rezultat vlastitog promisljanja i nije oblikovano trendom.

Recimo Q (Desmond L.) je rekao da je po njemu Moore najbolji Bond ikad (doduse to je izjavio 84-e)

No kad nesto postaje kulturni temelj prepoznavanja autoriteta, onda svi vole igrati na sigurno. I tako je Sean redovito najbolji Bond, jer to te cini "znalcem" i to je sigurno stanje stvari.

Interesantno.

Visage 28.06.2005. 05:22

Citiraj:

Originally posted by Zond Naravno, tog se sjecam. Prvo ubojstvo onim leptiricima i onda skok sa Eiffela. Naravno pamti se i "A View To A Kill" od Duran^2 ;)
Dodano je jos građe na prvobitni tekst gore + linkovi :)

Over and out.

Visage 28.06.2005. 05:49

Citiraj:

Originally posted by Zond doduse u tim godinama da kazem "pusis svaka sranja". Iz tih godina mi je najvise ostao Sean Connery :)

Ako gledas ili citas bilo koji razgovor Brosnan-a, nikad (!) neces cuti niti jedan spomen na Daltona. Zanimljivo za nekog tko je tako "los" bilo bi relativno lako graditi "karizmu" na istom podatku.

No, ne usudi se, nikad nisam nasao ijedno slovo u kojem je spomenuo Daltona u relaciji nasljedjivanja filma od njega, ne.

Spominje sa kao da je on nastavio iza Moore-a, a Dalton nije postojao.

Druga interesantna stvar je mrznja i gnjev koju je Sean imao kasnije prema Albertu i zato ga se i otarasio sa Moore-om.

Sean je optuzivao Alberta da ga potkrada i da vara na zaradi i honorarima (isto dokumentirano) bili su u cestim svajdama.

Zato je (ne mogu se sjetiti imena) bivsi suradnik a tada neprijatelj od Alberta koji je snimio smece pod imenom (koji nema EON licencu kao pravi 007) "Never Say Never Again" u kojem je Sean paralelno snimao protiv Moore-vog "Octopussy" Dok je Octopussy bio krema produkcije i lokacija i super elegancije Moore-a (bez obzira na crtani film tretman Bonda) u "Never Say Never Again" Sean se obrukao i jos mu je prisjeo kad je sam shvatio da je bio prestar + jadni motivi za isti. Navodno mu zato iz inata nije dosao na sprovod, dok su drugi bili busy-irani (valjda)

Prije nego sto je Dalton odleprsao, radni naslov je trebao biti "
"The Hilderbrand Rarity" pa kasnije Warhead 2000 ( sugestija US producenata) tek je kasnije dosao GoldenEye.

Tri tenora

Dva tenora i uljez.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:52.