![]() |
The Dual Core AMD vs. Intel Stress Test
THG je objavio novi obračun između dva ljuta protivnika koji traje već danima. Pogledajte trenutne rezultate na višednevnoj utakmici....
http://www.tomshardware.com/ |
Ma necu ni pogledat test ... vec znam tko je pobjednik ... INTEL? :rolleyes:
Ne valja se po njemu ravnat ako su u pitanju procesori i maticne ploce...za ostalo ne znam...tu su valjda korektni... |
amd je pobjedio u svemu cak i u video za 20%:)pa si misli hehe pobjedio je intela u svakoj toci od stabilnosti pa do videa naglasavam VIDEO:D
svugdje razlika 20-30% osim u mp3 gdje je "samo" 5%:beer: |
sta ce to bit? :confused:
|
a cuj...amd je kao sto ja vec duze vrijem tupim poceo razvijat tehniku...tj ubrzano razvijat...i sad se vide prvi plodovi...
|
Ma znam. Al do sada je na tomshardware pobijedjivao intel... pa mi cudno...
|
Citiraj:
|
A čuj, ni u današnjim formulama nije razvijeno ništa - sam kotač je izumljen dok smo još bili majmuni a ostalo da ne nabrajam. Isto bi vrijedilo za još milijun primjera...
|
Citiraj:
|
ja sam openito pricao o dual core-u i amd 64 koji inace postoji od 2001
|
Citiraj:
Citiraj:
Dakle, opcenito, AMD niti u jednoj svojoj inkarnaciji x86 procesora nije izmisljao toplu vodu, nego iskljucivo kopirao od drugih, bio to Intel, DEC ili netko treci. |
amd 64 je postojao u notemookovima od 2001 imam jos jedan reviwe iz vidija i kucao na 1 ghz...tad sam jos bio premal za tako nes pa neznam dal je to bila x86 il ne...al nevjerujem...pa mozda i zato niej zazivjela...al o tome nisi znao tako?
da dual core je izasao u ramaku od par dana...al ko je imao nos naprijed?amd stoga molio lijepo...a tih tj dana i radeci primjerak na 1.8 su nebo i zemlja e da ps svoj sarkazam zadrz za sebe mogo bi ti se odbit u lice |
Nije to bio athlon 64 nego "Athlon 4" , mobilne palomino pećnice...
|
onda je valjda tiskarska greska...gledam sad bas i pise 64:smoke:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
a meni tvoja pismenost granici na bahatost i tako te i dozivljavam ko malog krelca u pelenicama koji je tako opasam buci buci bu...inace ako ko droge uzima to si ti i to najvjerojatnije pcp,i da konacnos vatis jer ocito imas problema s time...ja cijelo vrijeme pricam dual core procevima za soker 939 onak by the way a kad bi pricalo o xeon procevima i opteronima koji imaju vec duze vrijeme dual core tehnologiju implantiranu u sebi...a ti ocito mjesas 2 cijeline...i neda mi se vise "svadat" s tobom jer nisi na mojoj razini
|
fish, ohladi i ne lupetaj, ispadaš smiješan u najmanju ruku.
upuštaš se u rasprave o stvarima o kojima nemaš pojma i onda kad dobiješ 'po turu' izlijećeš s izjavama tipa da 'bubba nije na tvojoj razini'. a koja je to tvoja razina btw? |
da istnia je da sam klinac...i neznam puno o server tehnologijama...al isto tako sam slozio jednog-dva i ne podnosim da me neko vrijeda i omalovazava...o toj razini pricam
|
aha, ta razina... da, razumljivo, bubba tu nema šta radit. :rolleyes:
a o tome što ne voliš da te netko omalovažava/vrijeđa si trebao misliti prije nego što si 'izletio' sa svojim izjavama. uostalom, u ovom threadu ti si taj koji je potegao nekave uvrede. |
Citiraj:
A bubbu treba pustit da nas "uči" i lijepo ga pustiš na miru i on sretan i svi sretni :). |
Citiraj:
|
Bubba, mislim da nema smisla uspoređivat dual core od intela i amd-a. Kod jednoga je "dual core" dvije jezgre sljepljene jedna uz drugu sa malo ljepila, a kod drugoga "dual core" je razvijan godinama, i rezultati su na kraju jasno vidljivi. Tko je tu prvi lansirao dc procesor, baš me briga.
|
Citiraj:
nisam na svom kompu, pa mi se neda icq instalirat...:o |
Kakve veze tko je prije izdao dual core i od koga je amd pokupio patente? :confused:
AMD je od svega toga napravio super proc. Koga briga jesul to ljudi iz AMD-a prvi smislili il su posudili. Meni to uopce nije vazno. Vazno mi je koliko je proc brz... a AMD dual core je brz. Extra. Najbrzi! :beer: |
Citiraj:
No hard feeling ali ovakve gluposti bolje je ne izreci, sutnja je zlato ponekad ;) |
Mislim da je kolega zaboravio ljepilo staviti pod navodnike, htio je reci da su kod Intela dva prakticki odvojena proca stavljena pod jednu "kapu" i ne mogu medjusobno komunicirati, za razliku od AMD... procitaj clanak da ne ponavljam.
|
Treba li reci da su dva odvojena Xeona brža od "dualcorea" :) tj. 8XX serije, s tim da dva xeona + ploča koštaju ~ isto kao i 840 :)
|
Citiraj:
Dva procesora nisu baš zaljepljena, ali su fizički odvojeni. Dakle jezgre u Smithfieldu su dvije odvojene i nezavisne cjeline koje svu komunikaciju obavljaju preko čipseta. A što se tiče samih dual-core procesora (stolnih, da ne bi bilo zabune), AMD ih je iumao mnogo prije Intela. Bubba je spomenuo samo official launch, ali AMD je prezentirao dvojezgrene Opterone puno prije službenog launcha. Istina, nije ih se moglo kupiti, ali su sretno radili u HP-ovom Proliant serveru. Nakon toga je Intel na IDF-u prezentirao svoju dualcore konfu koja nije bila otvorena, nitko nije smio prčkati po njoj i generalni je zaključak bio da to uopće nije dual-core nego nekakva teža improvizacija ili čak pravi dvoprocesorski sistem. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:15. |