PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Pisači i skeneri (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=53)
-   -   Sporo printanje prve stranice (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=221823)

dinkoh 10.10.2011. 13:03

Sporo printanje prve stranice

Imam multifunkc. Samsung scx-4521f printer te kako je došlo hladnije vrijeme, treba mu bar minuta za prvu stranicu da isprinta.
Znaci krene kao printati i vrti,vrti,vrti neki k. i tek za minutu/dvije isprinta ... poslije toga ako odmah printam radi ok.
Čim se ohladi opet isto...

To sam primjetio vec prošle godine daj je počelo sa dolaskom hladnog vremena .

O čem se radi ? da li je isplativo popravljati ?

Old Iggy 10.10.2011. 13:45

Citiraj:

Autor dinkoh (Post 1995637)
Imam multifunkc. Samsung scx-4521f printer te kako je došlo hladnije vrijeme, treba mu bar minuta za prvu stranicu da isprinta.
Znaci krene kao printati i vrti,vrti,vrti neki k. i tek za minutu/dvije isprinta ... poslije toga ako odmah printam radi ok.
Čim se ohladi opet isto...

To sam primjetio vec prošle godine daj je počelo sa dolaskom hladnog vremena .

O čem se radi ? da li je isplativo popravljati ?

To je relativno normalna procedura za sve laserske pisače. Prvo grijanje fusera, a onda ispis. Fuser se ne grije stalno jer bi to bila prevelika potrošnja el. energije.

dinkoh 10.10.2011. 15:14

sve ok, a li nije normalno da grije svaki puta 2minute da bi napravio ispis
znaci nekakav grijac je u pitanju ... te je pretpostavljam neisplativo poravljati ?

ili se mozda to moze rastepsti te ispuhati, kontakte ocistiti i tak.. ako je slucajno nutra sve puno praha :) ? ili tamo nemoze doci nista te je grijac krepal ?

Psycho 10.10.2011. 15:37

grijači element duže postiže potrebnu temperaturu..nije to nikakav kvar.
možeš jedino probati propuhati unutrašnjost printera, ali do grijača baš i ne možeš tako doći.

probaj naći preko neta dijelove za fuser za tvoj printer, pa pogledaj da li ti se isplati raditi na njemu. možda čak i nađeš samo onu lampu koja ide unutar grijača..

Old Iggy 10.10.2011. 19:58

Citiraj:

Autor dinkoh (Post 1995787)
sve ok, a li nije normalno da grije svaki puta 2minute da bi napravio ispis
znaci nekakav grijac je u pitanju ... te je pretpostavljam neisplativo poravljati ?

ili se mozda to moze rastepsti te ispuhati, kontakte ocistiti i tak.. ako je slucajno nutra sve puno praha :) ? ili tamo nemoze doci nista te je grijac krepal ?

Da je krepao, ne bi uopće radio i postigao dovoljnu temperaturu.
Po opisu, potpuno j normalno ponašanje pisača. Ako misliš da je stvarno negdje problem, odvedi ga na servis...

dinkoh 10.10.2011. 22:50

problem mi je cekati tu minutu (barem) u hladnije doba jer nemam zivaca :) lol
ako je po ljeti radio OK, znaci ispis 1. str. u roku 10 sec a sad je u 90sec nekako mi se cini da nije normalan rad ...
a mozda i je ?
ajde sutra cu stopati pa napisem koliko je tocno

Bubba 11.10.2011. 08:25

Citiraj:

Autor dinkoh (Post 1996176)
ako je po ljeti radio OK, znaci ispis 1. str. u roku 10 sec a sad je u 90sec nekako mi se cini da nije normalan rad ...
a mozda i je ?

Pa makni printer s balkona i mirna Bosna.

dinkoh 11.10.2011. 12:21

kad pišem hladnije mislim na 15+ stupnjeva na više , u kancelariji mi je printer

Bubba 11.10.2011. 12:26

Citiraj:

Autor dinkoh (Post 1996533)
kad pišem hladnije mislim na 15+ stupnjeva na više , u kancelariji mi je printer

Jebote led, kakva je to kancelarija u kojoj je 15°C? :D

Tebi je printer neispravan. Nema razloga da za par stupnjeva radi toliku razliku u printanju prve stranice, nije da je 0°C vani, pa ajde...

dinkoh 11.10.2011. 13:12

ma to ujutro kad dodjem, dok se ne zagrije , štedim lol
posle je normalna(malo hladnija) temperatura :)

Old Iggy 11.10.2011. 16:07

Citiraj:

Autor dinkoh (Post 1996176)
a mozda i je ?

Možeš mjeriti, a probaj vidjeti da li printer ima neke power saving opcije. Možda ima negdje da se fuser stalno "dogrijava". Ali to troši više struje.

dinkoh 11.10.2011. 16:41

a kak radi po ljeti normalno ?
znaci nema u opcijama i nisam nista dirao :) po ljeti bi onda isto tak štekao na ispisu
jednostavno taj nuklearni fuser nanočestica za warp je oslabio ...

Psycho 12.10.2011. 13:45

like meesa told you. lamp gone bad, yousa find another fusing lamp, or new powder particle paper collider.. :)

dinkoh 12.10.2011. 13:58

evo danas toplije par stupnjeva i printa ko nov :)
izgleda da je malim crncima grijačima hladno po zimi pa teže trče
niš to je to onda ... budem novoga uzeo

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:31.