![]() |
promjena konektora atx napajanja
POzdrav,
imam par manje ili više solidnih napajanja, ali je problem što je većina naponskih konektora Molex, a naravno, sve više trabam SATA. Umjesto kupnje novih napajanja jel se netko bacio u kupnju SATA konektora i prelemio (ili prekrimpao) MOLEX u SATA (ok, uz iznimku 3.3 V linije koja se uglavnom ne koristi? ZAnima me ako je netko radio gdje (kod nas) ima SATA konektora za kupnju (dakle naponskih, 5-6 komada)? Da, imam dosta onih adaptera, ali mi se ne svidja to riješenje, a i samo mi stvaraju gužvu po kućištu? T. |
SATA konektore ćeš teško nabavit, možda eBay,
ako ti lemljenje nije problem a kažeš da imaš dosta adaptera onda malo cvikanja (izbaciš M i Ž molex) - zalemiš - izoliraš spoj(eve), može i sa termo bužirom ako ga imaš. |
Citiraj:
Citiraj:
A sad, s druge strane imaš rješenje putem adaptera kojeg nabaviš za par kn i spojiš za par sekundi ... što je tu toliko odbojno? :) |
Adapter košta ogromnih 9kn u preskupom Linksu. Pa ti vidi ako ti se isplati zahebavati sa lemilicom.
http://www.links.hr/index.php?option...kl=052.799.137 |
Moja računica je ponešto drugačija. 5 konektora (najviše), po 4 žice, znači 20-30 minuta laganog posla, trošak zanemariv u usporedbi s novim napajanjem.
Nema nikakvog kaosa, sve uredno, termo bužiri, vezice.. Pokušat ću iskopat neko neispravno napajnje s sata konektorima, pa ćemo vidjeti kako će to izgledat kad se uhvatim posla. Nisam se mislio bacati u zamjenu svih žica, kao ni provođenje 3.3 V linije, kako vidim, u praksi nema potrebe za tim. : Citiraj:
Ili kao što Nikky kaže, iskidam (zaobiđem, prelemim) adaptere, još jednostavnije.. T. |
Citiraj:
Nakon što ta napajanja riknu, a budu, sigurno, onda budeš to sve poskidao natrag ili ih jednostavno budeš bacio takve? Ne vidim logiku uložiti trud i vrijeme u takva niškoristi napajanja. Najbolje je koristiti adaptere ko što je Coconut rekao. Tolko od mene :amen: EDIT: Citiraj:
|
Najbolje bi bilo kupiti novo kvalitetno napajanje.
|
Citiraj:
Ne znam cemu se javljas kad nemas informaciju gdje ima ono sto meni treba? Mislis, zanima me misljenje? Od 6 postova, jedan je bio konstruktivan (Nikky), sve ostalo je baljezganje bez veze sto bi ja trebao, a sto nebi i sto se meni isplati a sto ne. Svi imaju nesto za reci, ali niko odgovor na konkretno postavljeno pitanje. Varijanta jest bila kupiti novo napajanje (coconut), ali mi ne pada na pamet kupovati novo dok ovo radi kako treba, a i valjda bi se javio s pitanjem: koje napajanje kupiti?? Fino admin - lock i gubiti vrijeme negdje drugdje. T. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:57. |