![]() |
(riješeno) Novi HP Pavilion g6 neće instalirati Windows XP
Dakle kupio sam HP Pavilion g6 koji nema operacijski sustav i problem je što mi se kada krenem dizati sustav (Windows XP) pojavi blue screen... znači on kao pokrene setup i sve i onda sam onak izbaci blue screen i kaže da je naletio na neki error... =(( :wtf2:
Može li mi netko pomoći? |
Ajd pretražuj forum, ovo je valjda najčešći problem u povijesti laptopa.
|
al brate tražio sam =(
|
Pomognite, čovjeku nemamo svi vremena za pretraživanja. Ja bih ti preporučio da instaliraš Win 7, ili da pokušaš s drugim CD-om od XP-a moguće da je oštećen.
|
Ja za 4 sek. nalazim 25 identičnih problema i rješenja, toliko o tvom traženju.
U biosu traži postavke za HDD, trebaš disejblat native SATA, možda se spominju i drugačiji pojmovi tipa IDE, AHCI, Compatibility, uglavnom ono kako je sada - promjeni u ono drugo što ti nudi. |
ma sad trenutno imam samo xp jer imam šrot od kompa pa ću si kasnije nabavit sedmicu čisto da vidim kak mi laptop ide bar na xp-u... :)
Khm hvala na pomoći =) |
Ja sam juče pravio jedan G6 (i3 3GB Ram) stavio sam sedmicu ultimate i sve radi super,
jedino mi se ne sviđa što ne dođe cd s driverima pa moram sve skidati sa neta . |
probo sam i sedmicu... sedmicu neće ni da boota... xp mi je bar bootao
|
Ako imaš možda Hirens testiraj HDD da vidiš jel ok možda imaš tehnički problem .
|
eo mislim da upravo to i radim... primary hard disk self test?
|
možeš pokušati i tako,imao sam na dosta laptopa sličan problem kao i ti i većinom je
bilo do diska,jel ima garanciju laptop |
imam... a bkte nije valjd da sete greške tak često događaju?!
i btw... šta je Hirens? |
Na novim mi se još nije desilo da dođe hdd sa greškom ali jesu neke druge stvari,
dok kod korištenih laptopa najčešći kvar je oštećen hdd naročito u zadnje vrijeme pala im je cijena a i kvalitet izgleda,kompjuteri se znaju vratiti nakon mjesec crko hdd ne bi me čudilo ni sa laptopima da se desi isto. Hirens je botabilni cd sa dijagnostičkim alatima za ispitivanje diska,memorije,spašavanje podatka i sl. |
e to neam ali imam u biosu neki hard disk test
mislim da sam našao glavni problem... kada uđem u start up menu kod paljenja i stisnem F2 što bi me trealo odvesti na System Diagnostics on ne napravi ništa... krene kao neki prijelaz i opet me samo vrati na Startup Menu |
Citiraj:
@khm je napisao rjesenje, za drugo postoji podforum Problemi. |
Teško da će to pomoći,ako neće da instalira os odnesi ga u servis,imaš garanciju
nek riješe problem da se ne zezaš stim mislim da bi tako bilo najbolje . |
ok... Svima koji su pomogli hvala puno
u biosu uopće neam postavki za HDD jer sam tražio |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:34. |