![]() |
C++ pomoc kod zadatka
Imam problem kod programa i bio bih zahvalan ako bi mi itko mogao pomoci
program treba upisanu recenicu ispisati obrnuto medjutim program mi samo prvu rijec okrece dok ostale zanemaruje void okreni(char *p){ int br=0; char pom; while(*p!='\0'){ br++; p++; } p=p-br; for (int i=0, j=br-1; i pom=*(p+i); *(p+i)=*(p+j); *(p+j)=pom; } } int main(){ char niz[100]; cout<<"Unesite neki niz: "< cin>>niz; okreni (niz); cout<<"Naopako: "< system("pause"); return 0; } |
davno sam radio u c++ al ovak brzinski, petlja ti nevalja vjerojatno jer razmak bilježi ko kraj rečenice.
Al nek ti neko iskusniji kaže u čemu je problem, ja se stvarno dugo nisam susretao s c++om |
cin uzima niz koji je terminiran "enterom" tako da bi trebao umjesto '\0' staviti '\n'.
Probaj pa javi. |
Kada stavim '\n' neradi program nakon upisa samo baci error i ugasi se, a probao sam stavljati umjesto cina gets_s pa mi to nece koristiti javlja error da nije deklarirano a stavio sam biblioteku u include za gets
|
Citiraj:
Druga stvar, cin je zao. Vrlo. Ono sto tebi treba zove se getline. Promotri: Code:
#include Code:
azazel192 nema pojma u c++-u i ucitelj mu je konj :) |
Bubba vjerojano su radili tu naredbu, pa bi s njom napravili jer profeosri/učitelji znaju kakat kad uzimaš naredbe koje kao nisu obradili na predavanju il čemu već. Glupo al jbg.
Citiraj:
:D |
Studiram u Cakovcu racunarstvo, ma profa je glupa ko kurac pol zadataka joj se treba ispravljat, hvala na pomoci, i da neam pojma zato i pitam
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:17. |