![]() |
Koji HDD za OS? (WD 640GB star 2.5g ili novi SEAGATE 500GB) ?
Evo ovako, koristim WD 640 GB, 32MB cache ''AALS black'' za OS, star je 2.5g i sve 5 s njim, u međuvremenu sam jako povoljno nabavio novi SEAGATE barracuda 500GB, 16MB cache ''7200.12'' i jel bi bilo bolje za OS da njega počnem koristiti za OS? -ono, novi je, blank, itd itd...
-hvala unaprijed na odgovorima. |
tako svejedno ako su iste brzine.ako je neki u prednosti je tako mala razlika da je neces ni primjetiti.najbolje bi bilo SSD ali... :) imho
|
Uh, to mi je velika želja imati SSD, al ono - još nisam dobio na lotu :)
-da, oba su na 7200 okr... |
Moja teorija. Ono sto radi, ne diraj. :D
|
pa stavi oba na neke bencheve i gledaj koji se bolje ponaša.
|
Citiraj:
|
Da, kad sam tada kupovao novi HDD (veljača 2009. u ADM-u) htio sam baš WD i inzistirao sam da bude 32MB cache-a (tada je to bilo max) i da je iz brže serije (black) dok sam ovaj SEAGATE nabavio na crno, na oba će biti OS (W7) ali će se samo jedan koristiti non-stop, a ovaj drugi samo nekad. Nekak više volim WD, mada tu nema nekog pravila, to se sve štanca u Kini i razlike su sitne...
...ili možda nije tako? -sjećam se da sam prije 6-7g kupio Maxtor 120GB u HGspotu (900kn, tad je to bilo jeftino) i šrotao je preglasno, te zujao, na kraju sam ga poklonio samo da mi se makne iz kuće, grozno nešto. |
Koji god uzeo isto će ti bit. Ak hoćeš dobit nekaj na brzini možeš uzet recimo WD pa ga short strokeat na kakvih 60-80GB ovisno o tome koliko ti uopće treba prostora za OS.
Tak recimo ja imam dva stara 250GB Hitachia short strokeana na 32GB i u RAID0. Ovak ti recimo radi 6400AAKS strokean na 60GB. Black bi imao još bolje rezultate. Disk je 75% pun. http://www.pohrani.com/f/3p/h6/VrkLj...kwdcwd6400.png |
Zaboravili ste u kombinaciju ubaciti i poznatu 'pouzdanost' Seagatea. Stavljanje OS-a na njega bi moglo imati gadne posljedice u slučaju rikavele.
|
Kaj se sistemca tiče tu fakat nije neka greda. Mala je količina podataka i image ti bude mali. Ak rikne uzmeš drugi disk, natočiš image i vozi miško.
|
Nemam dva ista, a i volim puno GB, šteta od 640GB da mi ostane 40... Mislim da ću si za glavni OS ostavit WD, ipak sam ga sam kupio u dućanu novog, a tko zna gdje se ovaj SEAGATE smucao :)
To jedino da je raptor, onda bi on išao za OS, al' ovak dođem na isto... |
Pa ne trebaju ti dva ista diska. Vidiš kako za primjer radi jedan 6400AAKS.
Tako uzmeš recimo svoj WD i srežeš ga na 80GB (što je i više no dovoljno za OS i programe) imat ćeš veću brzinu i osjetno bolja pristupna vremena. A 640 GB ti ionako ne treba za OS. Da ne velim kako danas nov 500 GB disk košta 280 kuna. Ne vidim kakva je tu šteta. :) No radi što ti misliš da je bolje. Ono moje je samo prijedlog. btw evo o čemu pričam. http://www.techwarelabs.com/seagate_1-5tb-mod/3/ |
Citiraj:
Citiraj:
|
Thx ekipa!
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:33. |