![]() |
Bulk ili retail?
Zna li tko, koja je razlika između bulk verzije dvd pržilice i retail verzije?
|
Bulk - Dobiti ces przilicu zamotanu u najlon. To je to, nikakvi sarafi, kablovi, upute, nedaj boze medij ili slicno. Golo. Down to the core.
Retail - platiti ces mrvicu vise, dobiti nerecikliranu kutiju, kabel, bijedne upute i komad stiropora. (Vani znaju doci i prazni mediji ali naravno kod nas nije slucaj) Ja uzimam retail :) |
Znaci, razlike u przi nema?
|
(mislim na tehničke karakteristike)
|
Citiraj:
O i BTW ja uzimam BULK! |
Citiraj:
|
U pravilu ti NEBI smio niti mogao kupiti Bulk ili ti OEM uređaj ... ali pošto je ovo banana republika možeš. Retail dolazi sa medijima, Audio kablom, knjižicom sa uputama i specifikacijama i obično sa PLAČENOM verzijom nekog softwera za snimanje tipa nero, roxio, ... uglavnom Retail ima i lijepu šarenu kutiju :D
Ostalo o uređaju je upravilu isto (tehničke karakteristike su 99% iste) samo retail prođe malo veći Quality check i stigao je do prodavača u sigurnijem pakiranju od bulk/OEMa ... |
Lijepo je dobit điđe.
Imama pun tavan raznih kutija. Sad kupujem i zapakirane diskove i memu. Qurac, i makovicu od 3 kune mi zapakiraju u škrniclu a da ne bi hard od 800. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
i još neš ste zaboravili, retail je bolje zaštičen od udaraca pa će se rijeđe dogodit da novu pržu morate reklamirat (to mi se dogodilo i sa CD i DVD rvom:D )
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:38. |