PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Pisači i skeneri (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=53)
-   -   punjenje tinti lexmar x8350 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=219859)

W123 02.09.2011. 02:09

punjenje tinti lexmar x8350

pošto je tinta za ovaj printer užasno skupa (200kn) zanima me kakva je situacija s punjenjem tonera u kucnoj radinosti. di bi mogao nabaviti cirnu tintu koju bi uštrcao u praznu "kutijicu"

i na sta još trebam obratit pozornost.

inace da odmah pitam, na koji nacin se deklarira broj stranica po tinti,
jel to isti slucaj kao i potrošnja auta koju deklarira tvornica?

za ovau tintu od 200kn kazu da moze 300str, a ja na njemu uspijem maximalno 150 faxeva primit..

W123 05.09.2011. 23:07

da li itko zna, gdje se moze kupiti za boja za nadopunjavanje za neki drugi printer nemora biti lexmark??

fanATIk 06.09.2011. 06:46

Infoplus, Harambašićeva. Tinta u rinfuzi.

Adriatix 06.09.2011. 09:50

Citiraj:

Autor W123 (Post 1970293)
da li itko zna, gdje se moze kupiti za boja za nadopunjavanje za neki drugi printer nemora biti lexmark??

najpametnije ti je uzeti paket Printer + kazete za punjenje + tinta za punjenje.

Zašto?

Zato jer si onda siguran da će sve to skupa raditi. Da je to netko provjerio i da se je ta kombinacija dokazala u praksi. Ovako ili neka univerzalna tinta ne odgovara pisaču koji si ti zamislio ili su kazete nekompatibilne. Ili sve skupa drži vodu dok majstori ne odu.

W123 07.09.2011. 14:11

@Fanatik, hvala na informaciji, poslao sam im mail da ih pitam da li mogu doci osobno po robu, nema smisla da mi salju poštom.

Citiraj:

Autor Adriatix (Post 1970502)
najpametnije ti je uzeti paket Printer + kazete za punjenje + tinta za punjenje.

Zašto?

Zato jer si onda siguran da će sve to skupa raditi. Da je to netko provjerio i da se je ta kombinacija dokazala u praksi. Ovako ili neka univerzalna tinta ne odgovara pisaču koji si ti zamislio ili su kazete nekompatibilne. Ili sve skupa drži vodu dok majstori ne odu.

sve to stoji, al žao mi je bacit ovaj printer ako radi i kupit novi
zato cu probat s ovim zamjenskim bojama i ako radi super, ako krepa onda
mi nece biti zao bacit :chears:

Adriatix 07.09.2011. 22:50

Citiraj:

Autor W123 (Post 1971563)
@Fanatik, hvala na informaciji, poslao sam im mail da ih pitam da li mogu doci osobno po robu, nema smisla da mi salju poštom.

sve to stoji, al žao mi je bacit ovaj printer ako radi i kupit novi
zato cu probat s ovim zamjenskim bojama i ako radi super, ako krepa onda
mi nece biti zao bacit :chears:

Nije stvar u tome dali će krepati ili neće

nego neće zaditi zbog lexmark zaštite

stvar jedino radi uz A verziju kazeta a one koštaju 100% više od standardnih i zato ih kod nas ne uvozi nitko.

Znači žali bože novaca. I okani se čorava posla.

Uzmi zato paket printer + kazete + tinta koja provjereno rade i riješio si problem. A staviš li opet neku ljevu tintu u neki drugi printer i kazete, opet ćeš biti tamo gdje si bio sa još većom rupom u novčaniku.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:34.