PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Samsung 959 NF veliki problemi sa slikom!!! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=21960)

>>>KUKY<<< 17.06.2005. 19:35

Samsung 959 NF veliki problemi sa slikom!!!

Kupljen u linksu,juce stigo.Danas prikljucen na radeon 9800pro i odmah problemi. Imam dvije vodoravne linije (crne koje su dosta upadljive?!?!?!Jedna je na gornjem, druga u gonjem dijelu monitora. Svi koji imaju ovaj monitor (blade,prmjer)neka sto prije uskoce u pomoc da znam dali je sjeban ili ja nesto krivo radim...Citao sam sve najbolje o ovom monitoru i nezelim ovakve gluposti..help

:confused: :confused:

CatKiller 17.06.2005. 19:46

Pa to su linije karakteristične za Diamondtron (Trinitron) cijevi, to je najnormalnija stvar, naviknut ćeš se...

>>>KUKY<<< 17.06.2005. 20:03

Citiraj:

Originally posted by CatKiller
Pa to su linije karakteristične za Diamondtron (Trinitron) cijevi, to je najnormalnija stvar, naviknut ćeš se...
Hm...Nisam znao da doticni monitor ima ovu cijev. Nekako mi se sad cini da se nikada necu naviknuti na ovo i pomalo sam razocaran.:( ..fuck

btw koja je preporucena reza na ovom monitoru i pri koliko hertza?

mc_fish 17.06.2005. 20:10

to su ti stabilizatosrke zice...navikni se;)

Black Dragon 17.06.2005. 20:20

sjećam se frenda kada je davnoooo kad su tek izašli išao reklamirat Nokiu Trinitron da ima dvije crte pa su ga ko psa izvrijeđali na servisu :D ... onda si za 17" NOKIA Trinitron mogao kupiti pošten skoro novi auto ... Ljudi kažu da s vremenom "ne vidiš" te crte, navikneš se kao na pozadinski šum u nekoj radnoj hali

Dragutin 17.06.2005. 20:21

Najbolji monitor malo qUraC oD OFCE.
Neće zamsung u me:fuming:

mc_fish 17.06.2005. 20:22

imam ti ja jos jednu staru 449xa 15" i jedna crta al kad se fakat trazi i gleda u to se nade...inace ne...ma naviknes se...inace oce ko 17" nokiju?:beer:

>>>KUKY<<< 17.06.2005. 20:24

a valjda cu se naviknit.
Cito sam isto da oni koji posjeduju ovu cijev nakon tjedan dva uopce ne vide crte no nekako mi je to sad tesko zamislit.:D

mc_fish 17.06.2005. 20:37

Citiraj:

Originally posted by >>>KUKY<<<
a valjda cu se naviknit.
Cito sam isto da oni koji posjeduju ovu cijev nakon tjedan dva uopce ne vide crte no nekako mi je to sad tesko zamislit.:D

trust me on this one:D
ps dragutin ims jos puno drugih dobrh monitora poput iiyame,comapq-a adi...:beer:

JoZ@ 17.06.2005. 20:43

Citiraj:

Originally posted by mc_fish
inace oce ko 17" nokiju?:beer:
oce ja :beer:

mc_fish 17.06.2005. 20:49

ma jok nedam:P to je bila sala

JoZ@ 17.06.2005. 21:03

Citiraj:

Originally posted by mc_fish
ma jok nedam:P to je bila sala
:(

crn 17.06.2005. 21:08

Pomaže ako staviš tamniju pozadinu, najuočljivije su na bijeloj...
...ali vjeruj da ih nakon malo vremena nećeš više uopće primjećivati.
Meni je najbolja geometrija ekrana na 1280x960 i na 1360x1024.Skini ntest.exe i poigraj se malo pa vidi kako ti najbolje odgovara.

knezigor 17.06.2005. 21:55

Citiraj:

Hm...Nisam znao da doticni monitor ima ovu cijev. Nekako mi se sad cini da se nikada necu naviknuti na ovo i pomalo sam razocaran.:( ..fuck

btw koja je preporucena reza na ovom monitoru i pri koliko hertza?

Ajmo se mjenjat....
Imam ja Samsung 959 DF isto 19'' flat i nema ove dvije crte koje ti idu na živce...
Još ja dođem do tebe da izvršimo zamjenu platim pivu i dodam 111 kn zato kaj je moj star 6 mj:p :) ;) :beer: :beer: :beer::burn:

>>>KUKY<<< 17.06.2005. 22:00

Citiraj:

Originally posted by knezigor
Ajmo se mjenjat....
Imam ja Samsung 959 DF isto 19'' flat i nema ove dvije crte koje ti idu na živce...
Još ja dođem do tebe da izvršimo zamjenu platim pivu i dodam 111 kn zato kaj je moj star 6 mj:p :) ;) :beer: :beer: :beer::burn:

razocarat cu te al nezelim :D

Malo sam se igrao sa opcijama (boje, polozaj,moire, bla bla) i sve sam nastimo onako kako zelim...No jedno me muci. Cijela lijeva strana monitora je mutnija od desne. Ono, slova na desnoj strani su kristalno cista i jasna dok na lijevoj su nekako mutna (u sredini monitora je nesto izmedju ovo dvoje) Kako da to "postelam"?...sve se nekako bojim da je to tako i da tu nema pomoci..:(

knezigor 17.06.2005. 22:15

ma OK... To je bila šala:D
Tko bi dao NF za DF????
NHF i evo :beer:

>>>KUKY<<< 18.06.2005. 12:32

Citiraj:

Originally posted by knezigor
ma OK... To je bila šala:D
Tko bi dao NF za DF????
NHF i evo :beer:

Ma znam da se salis.:)

sta zar nitko nezna zasto je lijeva strana mutnija u odnosu na desnu?

crn 18.06.2005. 13:39

Citiraj:

Ma znam da se salis.:)

sta zar nitko nezna zasto je lijeva strana mutnija u odnosu na desnu?

Ne bi trebala biti , pokušaj promijeniti refresh rate (meni je fokus najbolji na 85Hz neovisno o rezi).

>>>KUKY<<< 18.06.2005. 14:17

Citiraj:

Originally posted by crn
Ne bi trebala biti , pokušaj promijeniti refresh rate (meni je fokus najbolji na 85Hz neovisno o rezi).
Stvar je u tome sto ja i drzim na 85 hz.Slika je najbolja na toj frekvi.Slika ne da je mutna...nego...ne znam kako bi se izrazio....recimo crna slova na lijevoj strani nisu kristalno jasna i CRNA nego vise vuku na sivu dok je na desnoj strani i na sredini monitora sve 5!Stvatno ne kuzim...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:14.