![]() |
Instalacija lemon pos-a
nov sam u linuxu i muku mućim sa instalacijom lemon pos-a, pokušaam u ubuntuu i ovo dobivam u terminalu kad radim po uputstvima
Citiraj:
|
Citiraj:
|
:D ajde pomagaj jer nemam pojma kako to napraviti
|
Citiraj:
|
Prije nego uopće pokušaš zamolit sustav da instalira odgovarajući paket (kde-standard, mysql-client, mysql-server etc.), moraš ga ljubazno zamoliti da refresha listu dostupnih paketa naredbom
Code:
sudo apt-get update Code:
user@host:~$ apt-cache search lemonpos Code:
sudo apt-get install lemonpos |
probat ću to kad dođem s posla, skinuo sam neku verziju koja se sama instalirala ali ne mogu ući jer ne prima default user i pass
|
uspio sam ovako instalirati ali ne mogu ući u program jer ne znam user i pass, može li se to gdje vidjeti?
|
AFAICS, defaultno korisničko ime trebalo bi biti admin a lozinka linux. Ak ti to ne radi, nemam ideju u čemu je točno problem.
|
ne radi :(
|
*sigh*
Ajd, pošto sam nedavno gledal medvjediće dobra srca, da ti probam pomoći. Žrtvoval sam pol ćuke vremena za jednu virtualku, i ustanovil sljedeće. Ona instalacija od ranije ti osigura da imaš klijentsku stranu riješenu, dakle aplikacija je instalirana i sve dela. Preostaje još drugi dio posla za odradit, a to je pripremit bazu podataka da to sve skupa funkcionira. Bazu podataka potrebno je instalirati naredbom Code:
sudo apt-get install mysql-server Code:
cd /usr/share/kde4/apps/lemon Da bi bili sigurni da je sve oke, makar je već i sad gotovo (sveta paranojo, moli za nas), lupimo Code:
sudo service mysql restart http://i.imgur.com/dA0Uvs.jpg |
:hitthewal: na kojoj verziji ubuntua si probao na 9.10 neće ni ovako
|
Heh. Daj mi točno elaboriraj zakaj si pobogu odlučil ovo sprobavat na prastaroj verziji OS-a, koja više nije ni podržana (Ubuntu ima dvije osnovne "verzije", LTS koji je podržan 3 godine za desktope odnosno 5 godina za servere, i onu "običnu" verziju, koja je podržana 18 mjeseci. Kak je 9.10 izašel u 10-tom mjesecu 2009, you do the math :) )?
Probaj s 10.04 i/ili 11.04, preporučam 10.04 za tak nekaj. :) |
10.04 lts i radi :goood: :chears:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:38. |