![]() |
Wifi na malo vecoj udaljenosti
Dakle u planu je umrežiti 2 računala, ili da bolje preciziram ja bi na krov uće stavio nekakav AP ili "nešto" te bi to umrežio sa kućom koja je udaljenja oko 400-500 metara, optička vidljivost je 100%. Nema između nikakvih prepreka ni nista slicno. E sad.. pitanje je kako to najbolje izvesti, yagi antena recimo na tu drugu kucu? a sto staviti kod sebe.. Htio bi sherati internet (adsl 10 megabita) ako i dode do nekih gubitaka ta druga osoba bi mogla primati barem 4 mbit-a?
Molim savjete.. ako treba jos sto pojasnit, samo recite |
Na krov kuče gdje je ADSL stavit AP i antenu, možeš yagi ili biquad, na krov druge kuče isto AP koji radi u client modu i sličnu antenu i to je to.
|
A jel prolazi fora da na drugoj kuci ide samo canyon kartica + yagi, jer je komp do prozora koji gleda na moj krov, znaci prakticki treba pola metra kabela na anteni da ju je moguce postaviti s druge strane prozora. A stvar na mojem krovu bi ostala kak si rekao.. neki AP + antena
|
Moglo bi "proči" al ti nitko ne može odg. unapred i sa sigurnošču, dok ne probaš nećeš znati. Računaj da je važan (skoro) svaki cm kabela među kartice i yagice.
|
Kuzim, no najprije cu tako isprobati jer je jeftinija varijanta..
koji AP za mene preporucate, ici ce na krov, te koju antenu tocno i kak AP zastiti od kise i snijega |
Ovako sam ja to rješio kod sebe na krovu. AP u kutiji, PoE, malo silikona i vezica i sve šljaka odlično već neko vrijeme.
http://www.pohrani.com/t/1A/IW/xZ9UkvM/dscf9992.jpg |
Odlicno izvedeno :goood:
a koji AP i antenu preporucate? |
A da pogledaš malo susjedne teme ?
Antenu sa slike bi se moglo prepoznati. |
Nakon pet godina korištenja grid+kabel+ap (pacific wireless + linksys) rješenja i ponukan potrebom za 2.5km linkom (hoću internet, a PCM na liniji :-( ), riskirao sam s Ubiquity AirGrid outdoor opremom i pao na guzicu!
Za 1200kn (s PDVom!) sam kupio _dvije_ antene s integriranim AP-ima na 5Ghz. Ne znam kako se nitko do sad nije ovoga sjetio. Sva aktivna oprema je u "glavi" grid antene i u nju se ušteka samo STP/FTP PoE kabel. Glava antene čak ima indikator za jačinu signala (kao na mob-u). Genijalno. Uz odokativno namještanje dobio sam brzinu linka od 55Mbita (prema internom speedtestu). Po fiksiranju i tweakanju instalacije očekujem još bolje rezultate. Antene se mogu pogledati ovdje: http://www.ubnt.com/airgrid ,a kupiti ovdje: http://www.corda-projekt.hr/ Cijena početnog ulaganja vam ispadne kao da kupujete bolji AP, a dobiva se kompletno rješenje..no brainer. |
Nešto ovakvo sam dugo tražio. Znači antene prikljućiš
na mrežu i to je to? Meni treba za video nadzor objekta, na udaljenosti na nekih 3 km, a dali imam optičku vidljivost neznam, ali pokušat ću se antenama dići iznad kuća i drveća. Što misliš bi li to radilo??? |
Popni se gore pa pogledaj za optičku vidljivost da li imaš ili ne. Ako imaš, nemaš problema, ako nemaš onda sve ovisi što ti smeta i koliko je debelo to što ti smeta. Nitko ti sa sigurnošću nemože reći.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:18. |