![]() |
[tom's hardware] Micro-Stuttering And GPU Scaling In CrossFire And SLI
Micro-Stuttering And GPU Scaling In CrossFire And SLI
"We've received many emails from readers asking about the phenomenon known as micro-stuttering and what it means to multi-GPU setups in CrossFire and SLI. After running plenty of benchmarks, we're ready to weigh in on what turns out to be a real issue. ..." Evo malo stiva o crossfire sli i micro-stutteringu... edit: isprike ako ovo nije dobro postavljena tema ili je u krivoj sekciji |
i sta kazete vi o microstutteringu?
ja nisam imao dvije grafe u crossfire ili sli pa nisam nikad vidio microstuttering i ne znam koliko je to izrazeno i koliko smeta osobno bi ubacio jednog dana kad na vrbi zasvrbi jos jednu grafu pa me zanima |
Nikad to nisam bas primjetio, a imao sam par 3870x2 i dosta sam ih koristio, mada sam najvise igrao cod2 na 250 fpsa pa vise primjetim screen tearing nego nekakav lag.
|
Na dvije 8800GT sam u nekim igrama znao primječivati microstuttering, jako mali, i na malo igara no znao sam ga primjetiti.
No na dvije GTX 275 nigdje nisam primjetio tako nešto. |
ja ne igram baš igre, ali ovo malo nekakav dirt3, nfs... nisam primjetio.
To je od zadnjeg setupa, dakle 2x gtx580 SLi i 2xgtx560ti SLi. Prije sam imao 2xhd3870 i 2xhd4890 i tada je veći problem bio driveri i jadno skaliranje ( i dosta izraženo grijanje dvije priljubljene hd4890) nego stuttering. Neznam, možda ne gledam dobro, možda je do pojedine igre, količine i tipa rama, chipseta, drivera, snage i broja jezgri procesora... neznam. Prerazličite su konfiguracije ljudi, mnogo igara i različite tolerancije ljudi. Znam da se mnogi kunu kako je "grozan" taj i taj monitor u lagu, ghostingu bleedingu - a to je lakše uspoređivati, pa drugi nevide na istom monitoru primjećenih problema... |
imao gtx 260 SLI i 5770 CF, nikakvi problemi niti microstuttering. Pozitivne preporuke only!
|
uredno imao 2x ATI (Sapphire) 3870 512 Mb, zatim Sapphire 4870x2 i potom 2x 6850 Sapphire 1Gb i ništa od micros. se nije pojavljivalo tokom igranja (igrane igre COD4, RON, AOE III, PES 2010/11-morao isključiti/disable crossfire polje-drugu grafu da nema opako trzanje prilikom igranja, neki od NFS serijala, Warhammer - Retribution & Chaos Rising...) sve uredno radilo osim različitog skaliranja u igrama ;)
|
Hmmm znaci tako se zovo ono sta ja vec godinama ponekad vidim "micro-stuttering", moj stav je da mogu zivit uz "micro-stuttering" + bolji detalji + vise FPS + meni je lakse kupit dvije grafe u vecem vremensko razmaku nego jednu skupu jer kad kupim jednu skupu momentalno osjetim "maxi-stuttering" po racunu :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:57. |