PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   (riješeno) Vraćanje obrisane particije (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=219246)

Rospaya 20.08.2011. 01:50

(riješeno) Vraćanje obrisane particije

nevjerojatnim zajebom u disk managmentu na Windows 7 shrinkao sam particiju koja mi je bila dosta važna i napravio novu. umjesto stare jedne 14+95 GB sada imam dvije. 14 je propisno formatirana ali nekorištena, a 95 je "free space", odnosno neformatirano.

mogu li vratiti podatke natrag? može li ste stanje vratiti kakvo je bilo? jel mogu u najmanju ruku dohvatiti kakav popis izgubljenih fileova?

hvala.

Burko 20.08.2011. 08:28

Recover My Files

bundalovd 20.08.2011. 10:56

Pozdrav!

Bitno je da ništa novo ne instaliraš ili kopiraš na novu particiju dok ne skeniraš hard disk sa nekim od programa koji mogu da vrate podatke iako to nije 100% da ćeš vratiti bilo šta od podataka...

Burko ti je predložio jedan program a imaš i getdataback ili undeletemyfiles...

GetDataBack je dobar zato što te pusti da skeniraš hard disk for free. Kad završi skeniranje onda ti prikaže šta je našao od podataka. Ukoliko je našao ono što želiš da vratiš, kupiš program i vratiš podatke...

Problem kod većine od ovih programa je što veoma lako može da vrati velike file-ove kao što su filmovi itd... Međutim, vrlo teško se vraćaju sitni file-ovi kao što su sitna word ili excel dokumenta, slike itd...

Nadam se da sam ti barem malo pomogao :)

Poz

Rospaya 20.08.2011. 14:22

Evo probao sam GetDataBack, cijelu noć je analizirao disk i pronašao je gotovo sve. Samo sad je pitanje gdje vratiti te podatke. Jedini slobodni prostor je tih neformatiranih 90-ak GB na kojima se i nalaze izgubljeni podaci.

Mogu napraviti novu particiju tamo i onda vratiti ili ću ih izgubiti?

Baja 001 20.08.2011. 14:54

Testdisk, imho programčina. Može napravit MBR i sve kako je prije bilo, tako da ne moraš ništa vraćat. Gotovo za nekih 5-10 minuta.

domis 20.08.2011. 15:41

ja sam slucajno obrisal particiju s 1TB hd filmova, uspio vratiti s Active Partition recovery, ali s licenciranom verzijom.

samo mi je napravil particiju na istom mjestu na disku kak je i bila prije nego sam obrisal :)

Baja 001 20.08.2011. 17:09

Citiraj:

Autor domis (Post 1959335)
ja sam slucajno obrisal particiju s 1TB hd filmova, uspio vratiti s Active Partition recovery, ali s licenciranom verzijom.

samo mi je napravil particiju na istom mjestu na disku kak je i bila prije nego sam obrisal :)

Isti k, samo šta ovaj gori free i GUI free :D

bundalovd 23.08.2011. 09:44

Citiraj:

Autor Rospaya (Post 1959305)
Evo probao sam GetDataBack, cijelu noć je analizirao disk i pronašao je gotovo sve. Samo sad je pitanje gdje vratiti te podatke. Jedini slobodni prostor je tih neformatiranih 90-ak GB na kojima se i nalaze izgubljeni podaci.

Mogu napraviti novu particiju tamo i onda vratiti ili ću ih izgubiti?

Pozdrav!

Nemoj praviti particiju od tih 90GB formatiranih pošto će se podaci upisivati u iste blokove na disku i tako nećeš ništa napraviti... Bolje pozajmi od ortaka eksterni disk na par sati...

skini Partiton Magic i imas opciju tamo Recovery partition i resen problem ;)

Rospaya 29.08.2011. 21:36

Sredio sam s nekim od navedenih programa. Prije toga sam sjebao MBR, no to je sad druga priča :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:38.