PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Pisači i skeneri (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=53)
-   -   Zbunjuje me Canon (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=218999)

kopija 14.08.2011. 20:55

Zbunjuje me Canon

Jasan mi je rezon iza stavljanja čipova na tintne uloške, ali nije mi jasno zašto ih je tako lako skinuti, eventualno resetirati, i staviti na novi zamjenski uložak.
Ima li tko ideju?

Adriatix 16.08.2011. 18:23

Citiraj:

Autor kopija (Post 1956257)
Jasan mi je rezon iza stavljanja čipova na tintne uloške, ali nije mi jasno zašto ih je tako lako skinuti, eventualno resetirati, i staviti na novi zamjenski uložak.
Ima li tko ideju?

A kako bi tek bio zbunjen kad bi znao da Brother uopće nema CHIP ove, I da indikacija tinte radi bez njih.l

E vidiš upravo ti u tome leži odgovor na tvoje pitanje.

Naime konkurencija među proizvođačima je ubitačna. Te ukoliko zalupiš vrata za refil onda te čeka sudbina jednog inkJet Lexmarka. Odnosno taj dio kolača.

Jasno?

kopija 16.08.2011. 20:08

Nije mi jasno. Daj pojasni.
Zašto su uopće ugrađivali čip zaštitu od refilla ako ju je tako lako hackirati.
Ako su već htjeli implementirati efikasnu zaštitu, zašto čipove nisu bolje "zakalemili" na tinte?

Adriatix 16.08.2011. 22:40

Citiraj:

Autor kopija (Post 1957286)
Nije mi jasno. Daj pojasni.
Zašto su uopće ugrađivali čip zaštitu od refilla ako ju je tako lako hackirati.
Ako su već htjeli implementirati efikasnu zaštitu, zašto čipove nisu bolje "zakalemili" na tinte?

Još jednom,

Zato jer bi tu nišu ispunio Brother ili netko drugi. Ovako je canon zauzeo dio niše od Epsona i Brothera. Znači zagorčava i jednom i drugom život jednim udarcem

kopija 17.08.2011. 09:00

Ti tvrdiš da Canon ne želi implementirati efikasan no-refill metod da mu ostali proizvođači ne bi uzeli dio tržišta.
Ako je tako, zašto stavljaju čipove na tinte?

Adriatix 17.08.2011. 11:27

Citiraj:

Autor kopija (Post 1957482)
Ti tvrdiš da Canon ne želi implementirati efikasan no-refill metod da mu ostali proizvođači ne bi uzeli dio tržišta.
Ako je tako, zašto stavljaju čipove na tinte?

U softwerskom svijetu postoje dvije struje. Jedana je zatvorni kod a druga je otvoreni kod.

Kod printera i hardvera potoji slična paralela. Time što proizvođač nije zalupio vrata za refil ili slične modifikacije samo si proširuje korisničku bazu. Dok je sa druge strane zalupio vrata u smislu otvorenog softvera za driver. Drugim riječima neki može biti super zanimjiv i jednopstavan za razne adaptacije ali ukoliko ne znaš kako to pokrenuti iz nekog programa možeš se slikati. Dok neki drugi proizvođač nudi otvorenu podršku za pisanje draivera ali je zalupio vrata za refil. Pa se i tu možeš slikati.

Znači sve je stvar poslovne politike nekog proizvođača na koji će način privući i proširiti klijentelu.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:04.