![]() |
kvalitetan 19" LCD (4:3)
Htio bi kupiti 19" 4:3 (1280x1024) monitor sa po mogućnosti kvalitetnom slikom (PVA matrica pretpostavljam) jer su mi starije igre koma na ovom mom 22" sa 1920x1200, a i dobro bi mi došao još jedan monitor za dual.
Što da tražim ako uopće ima ičeg takvog na našem tržištu? Može i neki sa TN matricom. Pretpostavljam da ću trebat rabljeno nešto nać jer sam guglao i nema baš po dućanima. |
Za početak, za rezoluciju 1028×1024 je omjer 5:4, a ne 4:3.
Moglo bi se naći po firmama koje kupuju brendirane komplete, tipa HP. Ako znaš koju firmu da mijenja računala uskoro, zaleti se i pitaj. Možda neka ima i u skladištu te stare mašine. I sam posjedujem monitor sa S-MVA matricom i zadovoljan sam. TN nikad nisam ni imao, jer sam se nagledao svakakvih i odlučio da neću doma u to gledat. Zato sam gledal cijelo vrijeme u CRT, do prelaska na S-MVA :D |
Zašto baš monitor s 5:4 omjerom?
Neznam za 19" al od večih tu su... Samsung 214T S-PVA Viewsonic VP2130B S-PVA HP LP2065 S-IPS NEC 2070NX S-IPS Samsung 214T je daleko najbolji, pod time mislim na kvalitetu slike. Takvi monitori nisu baš jeftini, a ni nabavljivi :( |
Može se lijepo igrati i na TN monitoru. Gledaj da ima 19", DVI, pristojan odziv (<10ms) i da nije oštećen.
Za cijenu novog 4:3 monitora možeš kupit 3 rabljena. :) |
Citiraj:
|
Osobno imam Samsung 931BF i mislim da bi ti taj monitor odlično ispunio tvoje zahtjeve. Često se zna nać na tržnici.
|
Nisam mislio dat preko 300kn za TN 19". KAj to stvarno vrijedi 400kn?
|
Citiraj:
Za neki Wide shrotex sa samo VGA priključkom se možeš cjenkat. :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Da ne otvaram novu temu. Imam ponuđen ovaj LCD http://www.asus.com/Display/LCD_Moni...specifications
za 600 kn. Nov je. Jel cijena ok? Ikakva loša misljena o ekranu? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Pošto se baš ne kuzim koje su specifikacije bitne kod LCD monitora pa sam mislio da tu pogledate jel ok...kontrast,boje itd? |
Link ti ne valja, neda se otvorit kaže bad request.
|
samsung 193p plus..
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
http://knok.ba/artikal/9589/Asus_monitor_VW190DE_18,5 |
Citiraj: