![]() |
Posao preko interneta
Ej bok ja bi trebao pomoć ili sajvet
Dakle kako sam od srednje nezaposlen i stalno radim neke glupave poslove ali ništa za stalno , razmišljao sam da probam zaraditi preko interneta,ako ništa drugo dok ne nađem stalni posao... E sad problem je što ne znam odakle početi,pogledao sam malo te stranice i tio mi se čini dosta komplicirano:stoopid: Mislim ja znam neeke osnove na pc-u ali baš da znam koristiti photoshop ili dizajnirati web stranice i slično baš i ne znam,nije da ne bio naučio ali prvo moram zaraditi novac da si platim koji tečaj te vrste Što mi vi sajvetujete? Ispričavam se ako je tema na krivom mjestu ali nisam vidio kamo bi je drugdje. |
Citiraj:
|
Prekriži trenutno, nemoj energiju gubiti ćak ni na razmisljanje o internet zaradi.
Nije da sam crnjak, al ako dolar krepa onda ce i euro u bananu...bit će da se radi bilošto za preživljavanje. |
Svoje vrijeme usmjeri na traženje posla. Bilo preko neta ili preko poznanastava, lake love na netu nema i gotovo. Imaš srednju školu tako da nemaš neke opcije za biranje posla. Ako te zanimaju računala možeš učiti i od doma, knjige, youtube, skripte od fakulteta.
Uglavnom vidi dali te zanima ono što misliš da te zanima, jer mnogo ljudi odustane kad skuži da mora učiti. I ti tečajevi sve više postaju skupljanje para od očajnih ljudi. |
Treba poznavat trziste rada (tako bar meni rekose kad sam trazio poso) treba znati sta se dogadja oko tebe (dali se otvaraju nove trgovine, dali se nesto gradi pa ce biti za par mj otvoreno pa da mozes prvi uskociti), vjerujem da konobariti uvijek mozes, druga stvar na tecajeve odi tek kad nesto znas, inace ti ljudi samo naprave kaos u glavi...uci doma po 1-2h dnevno da citas neku knjigu i da pokusavas (sikronizirano na kompu)bilo sta na kompu uvijek ces izvuci neko znanje iz toga, recimo ono sto ce te nauciti na web tecaju skoro pa da nije ni ravno nekim osnovama, dok na www.w3school.com su se ljudi potrudili objasniti u detalje sve (a ista stvar ti je i za programiranje i svemu tome shodno)
|
Ma gledao sam malo te stranice onako zarade su po cca 100-200-300 dolara naravno ima i izuezetaka a i prijatelj mi zarađuje preko toga,ne baš previše ali ok za neku osnovu...
Što se tiče pravog zaposlenja,živim u malom gradiću i baš nemam neke mogućnosti za odlazak tu postoje dva-tri dućana i kafića sve obiteljski biznisi... Jedino zapsolenje koje sam imao (i imam uvijek) je frabanje sa susjedom piturom a toga mi verć nekako dosta,pa sam prodavao pedaline i tako ma... Tako da baš nemam nekog izbora nego li biti kreativan i inovativan,koliko je moguće... |
imas stranice za freelancere gdje ima poslova npr prevođenje, fotografiranje, dizajn...znaci ponešto za svakog. Prijaviš se na ono sta ti se svidi i stavis cijenu za koju bi taj posao odradio. Pa probaj s tim.
|
Citiraj:
Da ima vještine za radit takve stvari valjda bi se i sam snašao. Da ne pričam o konkurenciji od kojih par milijuna freelancera, od kojih masa ima odlične reference. Da, među njima će sigurno zaradit pare. |
Citiraj:
Za fotgrafiranje nam baš neku opremu,imam olympusa koji je dobar za osnovu ali za nešto više nije... Mislio sam na neki unos podataka ili nešto za početak samo ne znam što to znači , kako ide taj data entry:stoopid:Jel to ne znam oni to pošalju neke podatke i sad im ti moraš napraviti tablice , grafikone ....u exelu ili je to nešto komplciranije? Znam da baš nemam nekih refernci,ali svatko je od nekud počeo... |
Ma bitno je da ti imaš volje. Već će nešto isplivati.
|
Nemas druge nego uzeti knjige i primiti se posla, ionako nista ne radis po cijele dane (pretpostavljam).
Izdvoji 3 sata dnevno uz knjige (HTML, CSS, Photoshop, AutoCad itd), ukoliko budes dosta uporan i ako imas talenta za neku od ovih stvari novac ce doci, mozda ne nakon 2mj ali sa vremenom kako budes usavrsavao vjestinu i budes ju mogao prezentirati na nekim projektima doci ce. Ja sam bas krenuo sa ucenjem Objective C jezika za izradu iphone aplikacija jer imam ideju i zao mi je da propadne, narucio sam 3 knjige sa interneta, prosao danas 3h tutoriala za pocetnike na internetu, vodio biljeske i zapisao najbitnije stvari koje ce mi trebati u daljnjem ucenju. Ukoliko i nades posao kad naucis neku od ovih stvari, nemoj odustati od daljnjeg ucenja jer uvijek ce zarada sa strane dobro doci. Evo bas gledam na njuskalu se jednostvane stranice za apartmane i sl prodaju po 1500kn radene u Joomli. Da ne govorim kako ces sa znanjem neke od navedenih stvari imati laksi put za zaposljavanje, recimo moj kolega ima odlicno znanje Flasha i ima 2 firme sa kojima suraduje na crnjaka i uletava im kad trebaju neke stvari, uzme 500-4000kn za nekoliko dana/tjedana posla uz faks i to mu odlicno dode, isto je to naucio sa raznih tutoriala i knjiga i vjezbom. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:46. |