PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Memorija i "izgubljeni" dokumenti ... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=218494)

Shabby 03.08.2011. 00:58

Memorija i "izgubljeni" dokumenti ...

Dobri dan svima! :)

Trebala bi mi mala pomoć u vezi sa dokumentima koji su "nestali" iz memorije laptopa. Laički ću pokušati objasniti šta se dogodilo... I ako netko ima ideju šta i kako stvarno bi cijenila pomoć :)

Prije nekog vremena sam laptop stavila u stanje hiberniranja na jedno dva dana. I kad sam ga upalila otvorio mi se desktop koji nije "moj" ( jedini sam user laptopa ). Nije bilo ni jednom mog foldera, ikonice, dokumenta na njemu. Ponuđen je bio jedino recycle bin i te neke stvari koje su općenite, ali ništa privatno. Onda sam otišla u local disk, sve tamo pronašla i izvukla na desktop. Ali mi vrag nije dao mira i nakon toga sam još jednom laptop stavila na hiberniranje i ponovno upalila te se napokon pojavio "moj" desktop ali poslije toga ništa od tih svojih dokumenata nisam mogla pronaći nigdje u memoriji laptopa.... E sad, jel to obrisano ili je to sve samo izgubljeno negdje u memoriji ja zbilja ne znam jer se stvarno ne razumijem.

nino 04.08.2011. 09:56

Premalo podataka. Koji windowsi su u pitanju? Probat se ulogirat kao Administrator, moguce da su tamo ostali dokumenti.

Shabby 04.08.2011. 15:38

Vista je u pitanju. a administrator sam ja...

Alister 04.08.2011. 15:41

da li si probala napravi pretraživanje dokumenata na disku

Pawzilla 04.08.2011. 16:05

Sličnu sam situaciju imao na XP-u, jednostavno se logout-aj s tog acounta i na onom početnom ekranu bi trebala biti 2 acounta (je, znam, ti si admin i imaš jedan acount, ali svejedno) i jednostavno se logiraš u drugi i to ti je to.. tamo će biti svi tvoji prošli podatci

Shabby 04.08.2011. 16:19

Odjavila sam se ali nisu bila dva ponuđena accounta. Samo ja :D

Pretraživanje.. mislim da su i to već neki pokušali. A jel postoji mogućnost da je to sve ipak trajno obrisano?

bamuja 04.08.2011. 20:03

da probas uci u safe mod pa preko disk menagera u control panelu otvoriti particiju i potraziti tako podatke?

Shabby 04.08.2011. 22:50

Probala sam i safe mode. I mislim da sam sve živo tamo pretražila.. Uvijek postoji mogućnost da sam nešto tamo preskočila u pretraživanju ali stvarno mislim da sam sve pogledala.

morbid_angel 05.08.2011. 11:52

Da nije to možda onaj.. Temporary Profile? Prema ovome, izgleda mi kao da si se prijavila kao privremeni korisnik. A kako se taj "korisnik" briše kod gašenja računala, tako si izgubila i podatke koje si imala na njemu.
Da li ti je, možda, u doljnjem desnom kutu kod sata izbacio mali žuti pop-up s informacijom da si ulogirana s privremenim profilom kad si se prijavila s tim profilom bez ikonica i dokumenata?

Shabby 05.08.2011. 12:00

To je bilo prije više od pola godine tako da se stvarno više ne sjećam, samo što sam odustala nakon nekog vremena kad nitko ništa nije uspio pronaći.

Alister 05.08.2011. 12:08

Da li si probala neki program za povrat podataka, tipa get data back, undelete, recuva

Shabby 05.08.2011. 12:19

To nisam probala. A jesu ti programi jednostavniji za korištenje ili bi ipak trebala zamolit nekog 'ko se bolje konta da to obavi umjesto mene?

Alister 05.08.2011. 12:26

nitšta posebno za upotrebu, označiš disk i on skenira i pokaže ti podatke koje je uspio naći

Shabby 05.08.2011. 14:29

Skinula sam taj recuva. Sad ga očitava i pregledava. Ako i ne uspije hvala na ideji :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:51.